Předvánoční dolaďování

sobota 17. prosince 2011

Nejprve bych chtěla všem moc poděkovat za krásné a hojné komentáře u předešlého článku. Velice mě potěšilo, že se vám kornouty líbily a za tolik chvály jsem se až červenala! ;-) Týden před Vánoci se toho děje tolik, že jsem neměla na blog čas, ale teď Vám to snad vynahradím. Mám pro vás nachystanou inspiraci pro prostření štědrovečerního stolu, top 10 vánočních filmů na zimní večery a dnes jsem tu s fotkami z průběhu tohoto týdne i s několika tipy na báječné nákupy.

Pro ty z vás, které jste z Prahy, nebo se sem chystáte na vánoční trhy, doporučuji zavítat i do papírníctví v OD Kotva. Objevila jsem zde ručně dělané skleněné ozdoby jako ze starých časů za cenu 29,90 Kč/ks!

Neodolala jsem hned několika kouskům- například domečky jsem si přála už dlouho, šištičky na skřipci, medvídek i průhledná skleněná ozdoba mi připomínají dětství...Co na ně říkáte?

V Marks&Spencer právě probíhá akce 3 za 2 a 50% sleva na všechno vánoční zboží- co vám budu povídat, pro mě totální hody! ;-D

Nakoupila jsem si 3 role luxusního balícího papíru za cenu dvou, jmenovky, přáníčka, stužky a hvězdičky...všechno za polovic!

Balení dárečků mám už za sebou. Je to má oblíbená činnost, a tak nejen, že už mám nakoupeny všechny dárky, ale všechny jsou také už zahaleny do bílého papíru se stříbrnými lístečky.

V krabičce s balícími dekoracemi v Marks&Spencer jsou kartičky, hvězdičky různých velikostí, flitrové stužky a klasické stužky. Původní cena krabičky 149 kč, nyní za polovic! Když jsem to porovnala s cenami stužek a hvězdiček v drogeriích a papírnictvích, bylo jasno.

Všechny dárkové dekorace jsou velmi kvalitní a na výběr bylo z několika barevných kombinací. Moc se mi líbila sříbrno-bílá, ale vzhledem k barvě balícího papíru jsem nakonec vybrala barevnou smršť pro oživení. Krásné orientální odstíny jsou mi velmi blízké.

V dolním patře OD Palladium najdete rozlehlý stánek s vánočními dekoracemi a ozdobami. Na první pohled mě zaujaly krásné větvičky s bobulkami- na výběr několik barev. Nejvíce se mi líbily stříbrné a fialkové, které ve vázičce udělaly za 30 kč nesmírnou parádu.

Také vám konečně představuji můj rodinný poklad. Teta (babiččina sestra) dostala zrcadlo jako svatební dar. Věnovala mi ho se slovy, že nyní je to svatební dar pro mě (ačkoliv vdavky zatím neplánuji ;-). Po zrcadle benátského typu jsem prahla již nesmírně dlouho a toto zrcadlo splnilo všechna má očekávání. Je starší, než já a nese známky přirozené patiny, která se mi nesmírně líbí. Je překrásně něžné a tvarované, ručně dělané. Máme ho nad jídelním stolem v kuchyni, kde se skvostně vyjímá mezi dvěma okny- příště snad bude víc fotek.

Toto je fotka z minulé neděle, kdy jsme na adventním svícnu zapálily třetí svíčku.

Zítra nás už čeká poslední adventní neděle- jak jste na tom s přípravami? Co dárky,pečení, úklid a návštěvy? ;-)

14 komentářů:

  1. Hezký večer Sandro,na Tvém blogísku je tolik krásy,jsem unesena,a k tomu podle mých představ....Banátské zrcadlo mám, sice malé ale moc si ho cením , to Tvé je nádherné !!!!Jinak peču zdobím uklizím,musím podotknout,že s báječnou náladou tak Ti přeji totéž, Daja

    OdpovědětVymazat
  2. Dajo, tak to ráda slyším, já si to taky moc užívám a stres na sebe působit nenechám ;-) Je třeba jen zvolit normální tempo a udělat jen to, do čeho se nám opravdu chce! Děkuji za pochvalu blogu, je to pro mne velká odměna, když se čtenářům líbí, co tvořím a píšu :-) Krásný večer!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sandři, teda ty vůbec nezahálíš!! Krásné a inspirativní!! Tak já mám napečeno, dárky nakoupené, a nějakou tu decentní výzdobu taky mám....Letos jsem v práci, ale i tak se snažím, aby to bylo u nás hezké...A moc se těším, protože Martínek poprvé bude letos vnímat Vánoce....:D Peťa

    OdpovědětVymazat
  4. Jeee, Péťo, to mám radost, že píšeš! Tak to si jistě užijete! Já děti zatím nemám, ale už teď se těším, protože dělat Vánoce pro děti je ještě mnohem krásnější! Já taky chodím do práce, takže vím, jak málo má člověk času na dekorování, úklid a podobné domácí akce, ale nevadí. Já bych brala hnedka po Silvestru už jaro ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné, škoda, že nejsem z Prahy, krásné fotky, klobouk dolů:-)Hezky večer

    OdpovědětVymazat
  6. Sisi, jojo, to jsem si přesně vždycky říkala, když jsem tu ještě nebydlela :-D ale ono je v každém městě něco ;-) Je to jen o náhodě, na co člověk narazí. Třeba ty ozdobičky byly v obyčejném papírnictví, koho by napadlo, že tam budou mít takovou krásu. Většina ozdobiček byla jen po jednom kusu, což tomu dodává ještě větší kouzlo, že to není tak masové a nemá to doma každý...

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Sandra, všetko je krásne a nežné zároveň, vlastne ako vždy. A to benátske zrkadlo... aj ja by som také chcela, úprimne Ti ho závidím. U nás je napečené iba trošku, ale mám dobrú maminu a svokru, takže určite bude všetkého dosť. Stretávame sa všetci tradične každý rok u nás doma na večeri, tak každý niečo prinesie. Je to veľmi príjemné. Už sa teším na ďalšie Tvoje fotky. Andrea

    OdpovědětVymazat
  8. Andrejko, já už se taky těším na setkání s rodinou, pohádky, dobroty a pohodičku ;-) Další fotky budou už zítra, zastav se ;-) Krásný večer!

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Sandra. Krásne foto, ako vždy. Ja som sa nakoniec pustila do tých kornútkov :). Dlho som váhala, ale tvoje kornútky ma inšpirovali. Stromček už stojí, ešte čaká na posledné ozdôbky. Upratané máme :), nepečieme, keďže sviatky strávime u rodičov. A dnes nám opäť nasnežilo. Pekný večer. v.

    OdpovědětVymazat
  10. Vlaďko, ani nevíš, jakou mám radost, že tě kornouty inspirovaly k vlastní tvorbě- to byl přesně účel a jsem ráda, že se mi ho podařilo splnit! Já svátky také trávím s rodinou a cukroví jsme pekly s tetou a s mamkou před týdnem ;-) Na stromeček si pár dní ještě počkáme, doma jsme ho zdobili vždy až na Štědrý den ráno, ale abych si ho užila trochu i v bytě v Praze, tak si ho ozdobíme s přítelem asi ve čtvrtek večer a v pátek pofrčíme za rodinou :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty ozdobičky na stromečkej jsou úplně dokonalé

    OdpovědětVymazat
  12. Markétko, díky, taky jsem z nich paf ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Je to velmi krásné, jen jedna připomínka, nůž se vždy pokládá ostřím k talíři....

    OdpovědětVymazat
  14. Teeeda, já jsem ostuda ;-) Díky za upozornění!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥