V tajné skříňce...

úterý 31. ledna 2012

Máte svou tajnou krabičku, šperkovnici, nebo skříňku, kam si schováváte nejmilejší drobnosti a poklady? Já mám jednu takovou na komodě v ložnici. Od malička jsem měla takové skříňky v oblibě a byla jsem zvědavá, co si v nich schovávají ostatní. Babiččiny šuplátka a krabičky jsem znala zpaměti a mohla jsem si s nimi hrát hodiny a hodiny pod záminkou, že babičce udělám ve věcech pořádek a hezky jí to srovnám a uspořádám (to je taková moje úchylka :-) Zbožňovala jsem všechny její voňavé šátky, perly, prsteny, brože a náušnice.

Obsah šperkovnice se mění podle toho, co aktuálně považuji za největší poklady :-) Samotnou krabičku jsem pořídila před pár lety v Madal Bal za příjemnou cenu- je moc krásná a hezky se na určitém světle třpytí. Při pootevření jejího víčka vykoukne růžová krajková čelenka z HM, maličká shabby brož z plsti, kterou jsem pořídila na Fleru, lahvička na parfém (v tuto chvíli prázdná), mýdlo zn. Jeanne d´Arc Living, vintage náušničky ve viktoriánském stylu a stříbrný řetízek s otvírací knížečkou po prababičce. Na knížce jsou vyryté iniciály mojí prababičky a uvnitř jsou fotografie mých nejbližsích. Babička řetízek vyčistila, nechala vyvolat fotografie a darovala mi ho k Vánocům. Je to jeden z nejkrásnějších dárků, které jsem kdy dostala a doufám, že jednou tento řetízek opět zdědí moje dcera, vnučka, nebo pravnučka, jak tomu bylo v mém případě.









14 komentářů:

  1. Sandro, tolik krásy a něhy jsi nám ukázala,opravdu spanilá jízda,Daja

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera-ty náušnišky jsou překrásné!!!Sandruško mrkni ke mne už jsem konečně také udělala svou první GIVEAWAY:-)Michaela

    OdpovědětVymazat
  3. Sandri, nádherné fotečky. Všetko je tak krásne uložené a naaranžované. Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. Sandruska,opar raz si musim vzdychnut nad tolkou nadherou...privesok od babicky je naprosto dokonaly,a sama si neviem predstavit krajsieho darceku..si stastny clovek,ze mas okolo seba tak milujucich blizkych ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Sandruš ahoj! Opět se u tebe kochám. Já tohle neumím, tak si to načančat, pořád mám v patách toho mýho malýho pomocníka, který vše převrací v prach:-D, tak se kochám aspoň u tebe a díky ti za to! Krabičku máš nádhernou, jak samotnou krabičku, tak hlavně obsah. Nevím, nad čím vzdychat dřív - náušnice nádherný, flakonek taky parádní,...ale nej...je jednoznačně řetízek s knížečkou - to je totiž ten pravý dáreček s duší a neodolatelná úžasná vzpomínka do budoucna:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Sandři, to je opravdu kouzelná skříňka. Strašně se mi líbí ten medailonek, to je skutečný poklad. No a taky to mýdlo...Krása.

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera. Podobné poklady miluju.

    OdpovědětVymazat
  8. Krása, něha a nostalgie ... úžasná, tajemná pokladnice...
    Maru

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé náušnice,... a asi mi to nebudeš věřit ale tu knížečku na krk mám taky, už jen teda přívěšek bez řetízku, ale je podstivě schovaný v krabičce (mám ho po mamce) :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Sandruško já mám takovou ,,krabičkovou nemoc´´ jsem s krabičkami posedlá:) Jsem schopná mít každou věc v jiné poloprázdné krabičce jen abych měla ve všem systém. Žádnou nedokážu vyhodit!:)Připomněla jsi mi i mé dětství a babiččiny krabičky a šuplata s knoflíkama. Knížečka je naprosto dokonalá! Moc mě těší, že mejdlíčko patří mezi největší poklady:)
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Sandro, to jsou nádherné náušnice. Schovat si mezi poklady mýdélko je skvělý nápad.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  12. Tak přesně takovou knížečku mám taky po prababičce, akorát ty iniciály mám MK :) Asi to tenkrát byla nějaká móda, protože ji měla jak moje prababička, tak i babička - babiččinu dostala sestřenice. Fotku jsem tam kdysi šoupla mamčinu, ostatní takhle malé nemám, a je to poklad! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥