Letní dobroty

úterý 26. června 2012

V létě člověk přirozeně nemívá chutě na těžké obědy, a tak si může o to více užívat šťavnatou zeleninku, kvalitní italské těstoviny, houby a lehké masové pokrmy (nejlépe přímo z grilu! :-) Moc by mě zajímalo, co si rády děláte k obědu v teplých dnech...zda preferujete tepelně upravené pokrmy, studené saláty, nebo snad jen zobete jahůdky, maliny a třešně po celý den? :-) Já zbožňuji těstoviny dochucené pestem (torteliny, tagliatelle, farfalle a další), ryby, krevety a jehněčí maso s opekánými brambory a tzatziky, nebo jen lehký salát s dostatečnou dávkou milovaného olivového oleje. Výhodou těchto jídel je nekonečné kombinování a možnosti...stačí změnit příchuť pesta, marinády, místo baby špenátu použí rukolu, slunečnicová semínka nahradit piniovými oříšky a hned je zase všechno jinak! :-)











10 komentářů:

  1. ja a dcéra cestoviny zbožňujeme. Máme radi gnochi so syrovou omáčkou. Omáčka pozostáva z mlieka, troch druhov syra (tavený syr, niva a parmezán), pesta a na cibuľke opečeného prosciutta. Výborná mňamka. Špagety s tuniakom, kečupom a parmezánom to môžme obden. Žiadna veda a výborný obed alebo večera. Krásne fotky. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko mňam, gnochi jsem teď nějak opomíjela!!! Tak už vím, co budu vařit zítra a sýrovou omáčku k tomu :-)

      Vymazat
  2. Krasny slunecny den Sandri,
    mnam,mnam,udelala jsi me naladu na letni mnamky,takova jidla jsme jedli hodne u more letos na dovolene,protel se mohl ujist velkych krevet se zelenymi nudlemi a chobotnice na grilu,ja si hodne davala prave jiz zminene noky se syrovou omackou a bylinkami.Jinak jsem si od majitele privezla nekolik litrovych lahvi olivace,vyhrava s nimi prvni mista z tisicu vzorku,takze bomba.Vcera jsem si koupila zrovna fetu,tak udelam recky salat a moje mamka umi luxusni tzaziky ke spizum.
    Pritel je zrovna pracovne v Italii,tak vudy doveze testoviny a susenou sunku,takze take me oblibene,zkus prsut opect jen tak a dat ho i do testovin nebo do krutich zavitku.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš mňam tzatziky se špízama! :-))) A ten olivový olej, to je moje slabost...díky za tip s pršutem, to jsem jeste nezkoušela! K těstovinám musí být určitě super! Jinak mě maso stačí tak jednou dvakrát týdně, někdy si ani nevzpomenu, když ho nemám,ale když už, tak labúžo ;-)

      Krásný den Katko a díky za milý komentář! <3

      Vymazat
    2. Tzaziky vlastne delame k jakemukoliv masu a vyborne jsou i ke griovani,od te doby co mame venkovni kuchyn na terase v novem baraku,tak vlastne grilujeme stale,i peceme v popelu v zakryte panvy,nejlepsi jsou brambory se zeleninou zalite hodne olivacem a tymianem.To je tip,kdyz neni chut na maso,presne tak,taky mam nekdy pocit,ze by jsem mohla byt vege,ale pak takove to pecene jehneci s rozmarynem venku u more,mnam,nebo ryby potirane rozmarynovou maslovackou olivovym olejem a k tomu vinecko u jihu,no leto jak ma byt.

      Vymazat
    3. Přesně tak, mluvíš mi z duše! A brambory z popela, to je dětstvííí :-)

      Vymazat
  3. Milá Sandro, dočetla jsem, prohlédla fotky a mám hláááád! Nebo spíš chuť, miluji to samé, co ty :o)
    Tak si nechme chutnat! krásné léto!
    Zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj kuchařinko naše:)
    No co já miluju? cokoli z toho co jsi jmenovala...těstoviny jak teplé tak třeba studené na salátu s rybkou nebo samotné. Jak jsi napsala existuje nespočet výborných receptů, které osvěžíš když změníš několik ingrediencí!!
    V poslední době jsem si oblíbila směs salátů na nich maličko celozrných těstovin, směs oříšků s pestem, opečený toust, olivový olej a třeba tuňáka:)
    Fotky jsou nádherné jako z časopisu o jídle!
    pa Vlaďík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladíku, tolik chvály ani neunesu :-) Děkuju ti velemoc! Tvoje směs salátů zní taky moc dobře...rychlovka co chutná a je zdravá, prostě ideál! :-*

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥