Ikea...srdeční záležitost! :-)

pondělí 4. února 2013

Ráda bych Vám dnes pověděla krátký příběh o tom, jak se zrodila jedna vášeň ke skandinávskému designu, konkrétně tedy k Ikea. Bylo mi necelých 19 let a bydlela jsem prvních pár měsíců v Praze, kam jsem přijela studovat vysokou školu...Jednoho dne za mnou přijel kamarád a oznámil mi, že když svojí mamince prozradil, že jede do Prahy, dala mu za úkol stavit se v Ikea pro dekorace...Tehdy jsem o Ikea slyšela poprvé.

Od toho dne jsou švédské kuličky s brusinkami a bramborovou kaší nutnost při každé návštěvě tohoto ráje všech útulných domovů :-) A od tohoto dne se z Ikea stala studnice mých inspirací, nápadů a taky počátků mého vnímání interiérového designu v bydlení, které utvářím já sama...

Ikea má své úžasné přednosti a nikdo mi nevymluví, že i když věci z Ikea má doma skoro každý, tak nemohou být jedinečné..Naopak! Ikea má v sobě jedno zvlášní kouzlo- stejný kousek nábytku, či dekorace, nebude vypadat totožně ve dvou různých domovech. Ikea totiž umí "nasát" atmosféru a přizpůsobit se jí...splynout a zdokonalit...zkrášlit i zjednodušit. Všechny věci si můžete nekonečným způsobem personalizovat, ať už to jsou kořenky, polštáře, nebo knihovna. Stačí nátěr ve Vaší oblíbené barvě, mašlička z jutového provázku, nebo originální rozložení a hned máte doma neopakovatelnou a originální sestavu, či zátiší.

Moji známí o mě vědí, že jsem takový chodící katalog, protože jsem schopná z rukávu vysypat přesné ceny, informace o novém zboží i část obchodního domu, kde danou věc zakoupíte- škoda, že jsem takové schopnosti neměla při písemkách z matematiky! ;-) Abych ale došla k věci...k mému nesmírnému překvapení mě před půl rokem kontaktovala milá zaměstnankyně z Ikea s dotazem, zda bych se chtěla podílet na kratičkém rozhovoru a zveřejnit několik fotek ze svého domova, které se jí zalíbily na mém blogu.

Nadšeně a bez váhání jsem souhlasila, splnila vše, co bylo žádáno a před pár dny jsem zjistila, že článek s mým rozhovorem je už na světě...:-) Hned druhý den jsem se vypravila do Ikea s tím, jak budu u kasy vysvětlovat, že si zdarma beru 15 výtisků časopisu pro své přátelé a rodinu a nevypadala při tom jako nenasyta! :-) Ačkoliv bylo již nové číslo Live magazínu online, tak tištěné podoby jsem se ten den nedočkala, a tak mě cesta do Ikea čeká brzy znovu...:-)

S prázdnou jsem však neodešla. Potřebovala jsem již delší dobu skleničky, a protože jsem zatím nenarazila na své vysněné ryté, rozhodla jsem se pro klasické velké skleničky za 9 kč a fantastické tyrkysové za 15 Kč. Moji nákupní euforii ale dovršil především nález ve slevové sekci, kde jsem za 59 Kč objevila scrap arch plný úžasných vintage nálepek, cedulek, mašliček a papírů. Ikea mě prostě umí vždy překvapit! :-)

Myslím, že když něco děláte s vášní a láskou...ať už je to cokoliv...vždy se to k Vám bude vracet jako bumerang :-) Odkaz na rozhovor s fotkami z mého domova zde. Snad se Vám bude líbit a těm, kteří jste mi už psali na Facebooku a do emailu, nesmírně moc děkuji za úžasnou podporu a upřímná slova, kterých si tolik vážím!!! Jste úžasní!




Sobotní nákup- velká válcová svíčka, scrap arch, 4x sklenice POKAL, 4x tyrkysová sklenice SKOJA a magazín F.O.O.D.

Nové číslo F.O.O.D. se mi přesně trefilo do noty a bylo to skvělé počtení na delší cestu metrem za nákupem v Ikea.








Tyrkysové skleničky jsou krásné a budou vypadat úžasně s bílým i růžovým nádobím z mé kuchyně :-)

Nadčasová klasika a velký objem. To je přesně to, co potřebuji na čistou vodu i ovocné koktejly!


Arch plný krásných papírových dekorací ve vintage stylu...SEN pro každého, kdo rád tvoří!!! :-)










19 komentářů:

  1. Milá moja Sandra, hoci je už po polnoci,musím ti ešte rýchlo odpísať a reagovať na nádherné fotky!
    Najradšej by som bola v tejto chvíli pri tebe a tešila sa z vydareného nákupu! Všetko, čo si si kúpila je krásne,.Ešte raz ti blahoželám, IKEA mala šťastnú voľbu, že si ťa vybrali. Prežívam to spolu s tebou.Objímam ťa a mám veľkú radosť. Prajem ti to z celého srdca.
    Marta♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. Sandruško strašně moc gratuluju. Mámmegaobrovitáánskou radost s stebou!
    Užívej si to :)
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlatá :-)) Děkuji moc a brzy napiš, papa ♥♥♥

      Vymazat
  3. Já ti s tou Ikeou nevím. Miluju jejich dekorace, zeleninové placičky, které jím v zásadě bez lososa, ale jejich nábytek se mi vždycky po čtvrt roce začal loupat, upadávaly z něj kusy nátěru, vrzal... Třeba... Popraskal mi stůl, když jsem na něm měla notebook (normálně ho mívám i na kolenou, takže nějaké extra teplo z něj nebylo)... Asi mám smůlu.

    Každopádně blahopřeji k tak pěknému článku... Udělali dobře, že vybrali tebe. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dani,

      děkuji za blahopřání i komentář :-) Já myslím, že u Ikea se předpokládá kvalita v rámci ceny...dřevotříska nevydrží to, co dřevo, i když musím říct, že nábytek z Ikea používám již přes dva roky a zatím má stejnou kvalitu jako by byl nový...především třeba pohovka je úžasná, nádobí bytelné, polštáře drží tvar, povlečení je příjmené, svíčky opravdu provoní celý pokoj a nátěr na všem drží...:-) Tak možná to byla fakt smůla na nějaký špatný kus...

      Ikea je skvělá v tom, že mladému člověku dovolí si zařídit bydlení v rámci svých možností, aby vypadalo dobře a i když já bych si moc přála celý byt s nádherným dřevěným nábytkem ve francouzském stylu, tak momentálně třeba za postel 50 000 Kč dát nemohu a Ikea mi nabídne vzhledově dobrou alternativu za pár tisíc...takže mi ten mezičas skvěle zpříjemní, než třeba budu mít vlastní bydlení s dokonalou ložnicí apod. ;-)

      Je to vlastně jako s těmi skleničkami, o kterých jsem psala- moc si přeji krásné ryté, ale zatím mám tyrkysové, ze kterých mám radost a když se jedna rozbije, tak mě těch 15 Kč mrzet určitě nebude a snadno ji případně nahradím ;-)

      Přeji krásný den a brzy se zase zastav! ♥♥♥

      Vymazat
  4. Ahojky Sandří,pamaruji si,že jsi se o tom jednou zmiňovala A JE TO TU!!!!Samozřejmě VELKÁ GRATULACE!!!!!!Vím,jak máš ráda Ikeu-z tvých článků a nákupů to je cítit!!!!A neznám nikoho kdo by si to zasloužil více jako ty ♥
    Také Chodíme do Ikey,také ji mám ráda-dá se skvěle zkombinovat ve všech stylech!!!
    Krásný den!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Mišulko, ty taky umíš perfektně Ikea kombinovat se shabby...ona je tak přizpůsobivá, a to mě na ní moc baví :-) Papa zase brzy :-)

      Vymazat
  5. Moc gratuluji, nikdo si to nezaslouží víc než ty! A pořád si trvám na tom, že až si seženu jeden výtisk, budu ho chtít s podpisem ,o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, já se musím moc smát, ty jsi blázínek :-) To je pro mě neuvěřitelná podpora a radost...Pošli mi, prosím, svou adresu..jakmile výstisk seženu, tak Ti ho moc ráda pošlu :-*

      Vymazat
  6. Velká gratulace..krásný článek :) Také mám ráda Ikeu a nemohu si na jejich věci stěžovat :) Když se teď kolem sebe rozhlédnu tak zjišťuji kolik věcí právě z Ikei máme doma :)Pěkný den Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já se nad tím taky někdy podivuji :-) Od kuchyňského náčiní i po větší kusy...Vlastně nebýt v ČR Ikea, tak ti ani nevím, kde by lidi mohli nakoupit opravdu pěkné a praktické věci za milé ceny....např. věci do kuchyně jsou tu podle mě fakt nejlepší od otvíráku na víno až po dózy na skladování potravin...:-)

      Vymazat
  7. Jedna z věcí, která mi v novém domově chybí, jsou dříve pravidelné toulky v Ikea...

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, Sandri! Moc moc gratuluju k takovému úspěchu! Jsi důkazem toho, že dobrá, kreativní a originální práce má být po zásluze oceněna. Tvůj blog je moc krásný, máš jemný cit pro detail a kompozici a to nemohlo zůstat nepovšimnuto. S Ikeou máš naprostou pravdu, škoda jen, že jí mám od domu přes celou Prahu, na všechny strany :o) krásný den, L.

    OdpovědětVymazat
  9. ahoj, sandra :-)
    ja som tvoj blog nasla prave vdaka prispevku live magazinu o tvojom byvani. a cely vikend som si ta "listovala" :-) mas velmi "vytribeny" vkus - slovencina nema tak pekny vyraz...mam radost, ze som ta nasla!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Sandři!
    Vidím, že jsi se zase překonala! :-D
    Ikea... můj nákupní ráj... Moje spolužačky by nejraději vyrazali někam na "handry", já raději tu Ikeu... o vánočních prázdninách jsem tam byla obden a čerpala inspiraci. Můj nejlepší úlovek je plechový bílí květináč s patinou a růžičkami ♥ ☺ .
    Ukořistila jsem katalog 2013, brožurky šatní skříně, koupelny, kuchyně a úložná řešeni... doufám, že mám všechny.
    Těď budu muset do Ikea zase! ☺ Takovéhle vidání si prostě nemohu nechat ujít!
    Měj se krásně!
    Světla

    OdpovědětVymazat
  11. Sandri,Ikea je pro mě nákupní ráj,jen ji mám hoooodně z ruky,tak každá návštěva pak stojí za to...hlavně se docela prohne finanční konto:-D...moc ti gratuluji k takovému úspěchu...měj se moc krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  12. Sandři, moc gratuluju ....... Marki

    OdpovědětVymazat
  13. Ikeu miluji,ale vim,ze i ne levny nabytek byva obcas trochu nekvalitni,napriklad veliky stojan na CD, se zacal loupat take,nebo knihovny a bohuzel levne nebyly,ale stejne Ikea nedokazu odolat,proste ji to nejak promijim,ale kupuji jiz jen doplnky,protoze z gauce za mooooc penez nam rychle lezlo peri,ale vse beru s nadhledem sobe vlastnim,koneckoncu clovek muze reklamovat,ale tahejte se s gaucem 100 km zpet,hi,hi...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥