Čas plný světýlek a třpytu

neděle 22. prosince 2013

I přesto, že Vánoce netrávím u sebe doma, vždy si nazdobím svůj malý stromeček, který si mě před pár lety našel tak nějak sám v bedýnce před obchodem Madal Bal, na které bylo napsáno: "K rozebrání zdarma." Byl takový celý pochroumaný a ne příliš krásný, ale já ho mám přesto moc ráda a ozdobičkami na něm opravdu nešetřím! ;-)

Tyto poslední dny před Štědrým dnem jsou vždy nejkrásnější, ačkoliv po štědrovečerní večeři a rozdání dárků na mě vždy padne takový zvláštně nostalgický pocit, že celé to těšení je již námi. Naštěstí se ale můžu kochat pohádkami, domácím cukrovím, vaječným koňakem a hlavně rodinnou pohodou. No a taky se je znovu na co těšit- oslava Nového roku a s ní i nové začátky! :-)

Když se tak nad tím zamyslím, tak moje rodina moc zajímavé tradice na Štědrý den nedodržuje...na zlaté prasátko vůbec nečekáme a pupíčkům dáváme pěkně od rána co je libo. Olovo nelijeme, jablíčka nekrájíme a koledy u stromečku taky nezpíváme...ale nic to neubírá na kouzlu celého okamžiku a takové zvláštně napínavé a sváteční chvíli při večeři...jako bychom se zase i my dospělí na chviličku staly dětmi, kterým září očička a nemohou se dočkat, až uslyší zazvonit zvoneček a pod rozzářeným stromečkem rozbalí svůj první dáreček.

Přeji Vám ty nejkrásnější prožitky a budu se moc těšit, že mi napíšete, jak svůj čas teď trávíte- zda ještě pečete, zda už máte nakoupené všechny dárky a tak vůbec! :-) Stresu nepodléhejte, však ono to vždycky nějak dopadne a hlavně- lepší veselá nálada bez dokonale nazdobených perníčků, než zamračené čelo! ;-)

PŘEJI VÁM KRÁSNOU ZLATOU NEDĚLI!



























7 komentářů:

  1. Tak já už upečeno mám. Letos jsem pekla 5 druhů včetně vosích hnízd, které mi moc chutnají. Živý stromek u mě nesmí chybět a u našich už vůbec ne. Každý rok máme více jak 2 metry vysoký. Dárečky jsem letos kupovala už v říjnu a včera jsem dobalila poslední. Mám ráda tu předvánoční atmosféru a po Štědrém dnu ten zmiňovaný splín mám také. Tak snad se ty letošní Vánoce vydaří v klidu a v pohodě. P.S. moc se mi líbí vánoční ozdoby na stromečku! Krásné Vánoce Lucka

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky, až na mě dýchla vánoční atmosféra. :-) Krásně nazdobený stromek, a ty dekorace a dárky...prostě skvělé. Moc se to povedlo.
    Já už mám napečeno a vcelku všechno připravené, jen stromeček (máme umělý) zdobím až na Štědrý den dopoledne. Je to taková naše tradice.
    Také přeji krásné Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne, kúzelné fotky a tá atmosféra...! Máš roztomilé dekorácie :) Prajem aj tebe šťastné a veselé Vianoce, Michaella

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Sandro,
    děkuji za miloučký komentář u mě na blogu. Koukám že máme stejný svícen:) Už se tomu ani nedivím vždycky když se navštívíme tak něco podobného máme :D
    Přeji ti krásný čas s rodinou a nááádherné Vánoce.
    Jooo a ať ti to tak neutíká (prožívám to uplně stejně jako ty). Těšení je stejnak nejlepší.
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  5. Krása, čekala jsem, jestli se tu fotky s vánoční výzdobou objeví. A dočkala jsem se. Stromeček s ozdobičkami vypadá nádherně. Taky mám ráda to těšení a letos jsem si advent užila. Přeju krásné Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  6. Sandruško, ty to máš doma tak krásné. Mi se u tebe snad líbí více, než u mě doma. Co s tím? :-D Já už se tak strašně těším, až budu postupně nakupovat všechny ty nádherné dekorace, které dotvářejí tu pravou útulnou atmosféru. Ty navíc dokážeš tak kouzelně doladit fotografie, že to u tebe opravdu vypadá jako v pohádce! Já letos ten předvánoční čas nějak promrhala. Měla jsem starosti se zařizováním bytu a dárečky jsou koupila až teď v pátek (jsem ostuda). Vánoce slavím u rodičů, takže jsem si do bytečku dala jen nějaké větvičky a na ně pár ozdůbek. Ale na Štědrý den se strašně moc těším. Také nedodržujeme nějaké tradice. Jsme šťastní, že jsme spolu, že se máme dobře a všichni jsme (relativně) zdraví :-) A s těma rozzářenýma očima jsi to vystihla :-) Každý se těší, až si rozbalí svůj dáreček. Sandři, měj se moc moc krásně ♥ S.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥