Recenze- Tvoříme ve vintage stylu

neděle 24. srpna 2014

Nedávno se mi dostala do ruky čerstvá publikace od nakladatelství Grada, "Tvoříme ve vintage stylu", již napsala výrvarnice Sylva Šporková. Tato knížka o 64 stránkách jistě potěší každého, kdo rád tvoří a současně miluje vintage styl, který je v posledních několika letech tolik oblíbený. Knížka velmi přehledně provází 20ti různými projekty, které si snadno díky jednoduchým postupům vytvoříte doma. Inspirace k vlastnoručně vyrobeným dárkům a dekoracím je tu skutečně spousta.

Napodobení stylu z dob našich prababiček se mísí s novými scrap doplňky, které vyhovují současnému trendu. Dokáži si představit, že bych při výrobě kombinovala i skutečně staré knoflíčky, krajky, či sušené květy, které jsou daleko autentičtější, než-li nové scrap doplňky. V konečném důsledku můžete vyrobit jedinečný dárek za pár korun, do kterého jste vložili vlastní práci. Nejvíce mě v knize zaujal stojánek na tužky a kancelářské potřeby, který vypadá jako set starých knížek- dle mého názoru nejpovedenější produkt (uvidíte níže na fotce ;-).

Co bych knížce vytkla je ne příliš zdařilá grafická úprava. Dále jsou z mého pohledu některé výrobky již na hraně kýče, ale to je samozřejmě velmi subjektnivní a čtenář si výrobek vždy může uzpůsobit podle svého vkusu. Autorka hojně využívá barevné papíry, krajky, mašličky, knoflíky, papírové a látkové kytičky, provázky, korálky a dřevěné polotovary- nápaditosti se opravdu meze nekladou. Můžete se tak inspirovat k výrobě šperků, zdobených krabiček, fotoalbumů, zápisníků, ale třeba i hodin a obrázků. Nahlédněte se mnou na několik stránek a nechte se naladit na tvořivou vlnu. 

Krásnou neděli! ♥










5 komentářů:

  1. Zaujímavá kniha a ten spomínaný stojan na kancelárske potreby je skutočne dobrý nápad. Tebe tiež prajem peknú nedeľu:)
    m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou tam opravdu celkem originální nápady, které si člověk může uzpůsobit...;-) Krásný zbytek dne!

      Vymazat
  2. Knižka vyzerá skvele, určite by som v nej našla plno nápadov, ako by som potešila svojich známych originálnymi maličkosťami. Veľmi sa mi páčia škatuľky na ceruzky a perá. :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  3. Ten stojánek je vážně krásný!! :)
    Světla

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥