Co mě těší při podzimu

středa 19. listopadu 2014

Za týden a pár dnů je tu první advent, v Praze jsou už otevřené první vánoční trhy, nainstalované dekorace na pouličních lampách čekají na své první rozsvícení, internet se hemží vánočními fotkami, inspiracemi a recepty a já se už pomalu začínám těšit na tu nádhernou atmosféru, která je před námi. 

Všichni však známe i ta šedivá (deštivá) rána a brzké stmívání...člověku se nechce už zdaleka tolik pobíhat venku a mnohem raději se zachumlá doma pod deku, aby si přečetl oblíbený časopis. A přesně o tom je dnešní článek! Čím si za podzimních dnů dělám doma radost? Tak to pojďme vzít hezky popořádku...

Malý výběr toho nejmilejšího pro aktuální sezónu...podzimní ovoce, svíčky, vřesy, inspirativní čtení a voňavá kosmetika!

Je to jasné- sezónní plody! Kdo by nemiloval šišky a kaštany, symboly tohoto období? No a aby podzimní dny působily hřejivěji, tak mi nesmí chybět mé obíbené teploučké šály a aktuálně nejoblíběnější kořeněná toaletní voda z anýzem a pačuli od Compagnie de Provence.

L:A Bruket- to je láska na první čuchnutí! Jedná se o kosmetiku švédskou, organickou, ekologickou a přírodní...Zázračný bylinkový olej s rozmarýnem, šalvějí a levandulí je pro opravdové fajnšmejkry...Bylinkovými oleji bych se mohla matlat pořád! Už jen pro vliv přírodních esencí na  naši psychiku se opravdu vyplatí mít takovou báječnou kosmetiku doma. No a jako bonus je skvěle provedené designové balení! Oh la la! Tuhle lahvičku vážně do šuplíku schovávat nemusím! (A já tímto moc děkuji Martině Svadbíkové, která mi olejíček věnovala při našem "designblokovém" setkání ♥ :-)

Ojíněné šišky lze zakoupit (jaký paradox, že? :-), nebo si je snadno vyrobíme doma, když menším štětcem pobílíme jednotlivé šupinky. Není nad levný, avšak efektní dekor. ;-)

Jeanne d´Arc Living- můj nejoblíbenější magazín vůbec...co dodat, na blogu jsem ho zmiňovala už mnohokrát a stala se z něj velmi důležitá součást mé inspirace v interiérovém designu. Na podzimní večery pod dekou je jako stvořený...

Čaje...čaje mi nesmějí na podzim chybět! Ajurvédský čaj Tea of Life jsem dostala jako dárek od kamaráda Sama, který se živí jako health coach a vždy mě zásobuje spoustou zajímavých informací. Jeho FB profil je plný inspirace, pokud Vás zajímá zdravý životní styl, hubnutí a vše kolem mysli, pohybu i jídla.  Musím říct, že se mi přesně trefil do noty. Tento čaj je namíchán dle principu tradiční čínské medicíny, a tedy působí na tělo, mysl i ducha. Mísí se v něm citronová tráva, levandulový květ, gotukola, zázvor, fenykl a kmín. Tyto složky mají člověku přinést pocit radosti, uvolnění a zklidnění. Co víc si na podzimní večer přát?

Vřesy jsou ideálními podzimními rostlinkami, které lze zakoupit v několika odstínech...zvládnou o ně pečovat i ne příliš velcí pěstitelé, a tak nám naše domovy může vřes zdobit několik měsíců.

4 komentáře:

  1. Prekrasne fotky a zimni aranzma :* Uz se vidim jak budu nedeli travit velice podobne :) Cajik, svicky, design magazin a chumlava deka. Diky za inspiraci a krasny den!

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Sandři, nejdřív velká gratulace k nádhernému článku v Katce! Bez čajů, svíček a anýzu s pačuli od CdeP se teď taky neobejdu. Úplně jsem se do ní zamilovala. Kouzelné fotky! A vychutnej si předvánoční čas plnými doušky. Moc zdravím, papa :-*

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sandři!! :)
    Tenhle čas těsně před adventem má určitě něco do sebe - já věším po domě věnce z šípků a šišek, sundavám dýně a začínám kupovat vánoční dárky a mandarinky...
    A už se těším na Vánoce, nemůžu se dočkat trdelníků a svařáků... Jé, tohle období je fajn, škoda, že se u nás neslaví Díkůvzdání. :)
    Měj se,
    Světla

    OdpovědětVymazat
  4. Po dlouhé době se zas úžasně kochám u tebe,krása a pohoda :) Přeji krásný víkend Sandruško ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥