Za zamlženým oknem

neděle 22. ledna 2012

Bydlíme ve stařičkém domě, kde jsou původní dřevěná dvojitá okna s překrásnými mosaznými kličkami. Nátěr je popraskaný a místy oloupaný, ale já bych ta okna nenatřela ani za nic, protože jim to dodává na kráse. I když nemáme v centru Prahy žádný okouzlující výhled do zeleně, posezení u okna s knížkou a kávou je nesmírně obohacující způsob odpočinku po celotýdenní práci. Když se okna zamlží, působí to navíc pohádkově nostalgicky.

Na fotkách zahlédnete můj starorůžový náhrdelník z C&A, který dělá parádu nejen na krku, ale také na věšáčku, či na okně, kde se tváří jako honosná ozdoba ze starých časů. Ráda mu dávám všelijaká využití, aby nebyl zavřený ve šperkovnici. Ubrousky s oblíbeným motivem příborů jsem sehnala před časem v This&That a vázičku i hrníček mám z Bella Rose, kde mimochodem opět přibývá nové zboží ;-)

Ve vázičce uvidíte půvabné, i když umělé, sněženky. Prodej živých sněženek je zakázaný, neboť patří mezi chráněný a ohrožený druh rostlin. Tyto umělé kytičky vypadají jako byste je právě přinesly ze zahrádky a na listech jim roztávaly sněhové vločky. Pořídila jsem je za 60 Kč v roztomilém obchůdku Flowers & Living, který najdete přímo naproti tramvajové zastávce Letenské náměstí, Praha 7. Mimo celou řadu produktů Ib Laursen a dalších, zde můžete zakoupit i nádherné živé kytičky a doplňky pro dekorování. Čeká na vás velmi milá obsluha a nesmírně příjemné prostředí, do kterého se jistě rády vrátíte.











13 komentářů:

  1. Já ti budu psát asi pořád stejné kometáře-PROSTĚ KRÁSA!Tebe mám Sandruško u srdíčka!Nádherné kousky-já bydlím na vesnici poblíž malého městečka,takže moc zajímavých krámků k nakupování tu bohužel není-a Praha-jen jednou za čas,s dvěmi dětmi se to přeci jen nedá:-)P.S.jukla jsem k tobě na Fler obchůdek,už mám vybráno-nádhera!Tak brzy tam zaskočím:-)Michaela

    OdpovědětVymazat
  2. Sandruško krása a ten hrníček áááááách.

    OdpovědětVymazat
  3. Sandruško, stejně jako Michaela se budu opakovat - nádherááá nádherná. Tvoje nafocení "obyčejných" radostí je úžasné, čiší z toho nesmírná pohoda;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké, my taky bydlime na Letné. :-) Můžu se zeptat, coje to za knížku, libí se mi obrázek? Jinak tohle je první blog, který jsem začala číst, přečetla od začátku do konce a ještě se radši registrovala na blogloving (ještě teda pořád doufám, že se objeví před Vánoci slibovaný seznam filmů..?). Hezký nový týden :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Jani teda Vy jste mě dostala :-D Já jsem doufala, že na ten slibovaný seznam zapomenete, protože jsem vůůůbec nestíhala a seznam neudělala :-D Kažpodádně to měly být filmy s vánoční atmosférou a teď je to už trochu pasé, ale popřemýšlím možná nad takovým zimním mixem ;-) Udělala jste mi velkou radost a je to pro mě přímo čest, že jste u mě na blogu strávila čas ráda a dokonce ho přečetla od začátku až do konce :-) Moc děkuji!

    P.S. Knížka je staré vydání povídek od Boženy Němcové- Babička, Divá Bára, Karla atd. atd. Obal je skutečně překrásný, a tak to není poprvé, co se objevil u mě na blogu ;-)

    Míša, Romana, Péťa- Holky tisíceré díky za Vaše krásné komentáře, nikdy mě neomrzí, ba naopak, jsou mou hnací silou :-*

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sandři...úžasné zátiší...jako vždycky...moc se mi líbí ten náhrdelník...
    Na mém blogu máš ocenění...tvůj blog je nádherný a plný inspirace a zajímavého čtení...díky za něj...Magda

    OdpovědětVymazat
  7. Sandři, vaše bydlení je jako z pohádky. A není to jen půvabným místem, kde žijete (nějaký omlácený panelák by nebyl rozhodně tím pravým místem pro život), ale hlavně Tebou - Ty dokážeš vytvořit neuvěřitelně krásný místo k bydlení. Smysl pro detail a láska dýchá snad úplně ze všeho, co doma máte. Zní to trochu jako klišé, ale tak si to prostě myslím.
    Dneska jsem si našla na Tvůj blog konečně dost času a musím říct, že jsem nadšená! Je to tu překrásný!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  8. Sandri závidím to bývanie v Prahe. Ja som bola v Prahe na predĺženom víkende a bolo tam nádherne. Tie obchodíky v starom meste a atmosféra tam. Je čo pozerať. Krásne fotky ako od profesionála. Andrea

    OdpovědětVymazat
  9. Moc milé Sandruško,tenhle relax miluju!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Sandro, díky tvým fotkám mám krásné poetické ráno :-). Mám podobný náhrdelník, ale tvoje použití je fakt originální nápad! A obchůdek na Letné budu muset jít prozkoumat, díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  11. Sandři, jak budeš mít chviličku, kuk k nám na blog, máš tam překvápko;-). Snad ti udělá radost...Měj se krásně, těším se na další tvé příspěvky :-P

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím Sandro.Na mém blogu máte ocenění,tak si ho prosím vyzveděnete.Fotky jsou moc krásné a vždy se sem moc ráda vracím.Pavla

    OdpovědětVymazat
  13. Sandro, moc krásné fotky a ta pohoda.... :) M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥