Kdekoli zasejeme sny, vykvetou růže.

neděle 15. dubna 2012

Asi úplně poprvé mám pro vás fotky naší ložnice. Ačkoliv v ní nemáme vlastní nábytek, tak si mohu pohrát alespoň s textilem, barvami a vzory...Nejraději mám v ložnici růže a levanduli...růže pro jejich romantický nádech a dokonalý vzhled a levanduli pro její uklidňující a hojivé účinky.

Ložnice směřuje do dvora, a tak v ní je velmi příjemné tlumenější světlo, pro tuto místnost ideální. Když zapadá slunce, celá místnost je zalitá do žlutavého nádechu usínajících paprsků. Ložnici ještě nemám úplně hotovou, ale v základu musí vždy zůstat nepřeplněná, vzdušná a romantická. Musím být trpělivá a nechat vše přijít postupně :-) Nábytek, který sem majitelé pořídili, je z Ikea.

Tam jsem rovněž nakoupila milované záclony Alvine Spets a růžičkové závěsy Emmie Knopp, které mají vázání na mašličku a překrásný květinový design. Povlečení Emelina Knopp bylo pro mě láskou na první pohled, a to nejen pro příjemný materiál, ale také pro svůj něžný vzhled. Pro chladnější večery mám vždy po ruce krémový pletený pléd Ursula.

Na konci uvidíte krásné látkové srdíčko plněné levandulí, které jsem dostala k Vánocům. Srdíčko visí ve skříni a hlídá šaty proti molům :-) Na posledních dvou fotografiích jsou dárky, které jsem dostala od své nejlepší přítelkyně Adélky V plechové krabičce se skrývalo spoustu levandulových překvapení- olejíčky, balzám, běhoun, svíčka a dokonce i tři druhy levandulových semínek k pěstování :-) Adélko, děkuji :-*







23 komentářů:

  1. Ahoj Sandruško,
    no konečně, moc jsem se těšila až nám jednou ukážeš svou ložnici. Je to krááásné na to jak jsi moc omezená možnostma tak je to super!!ty závěsy a volán kolem postele jsou super!!Užij si to v zahraničí :)
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, už se těším jako malá, odjezd za pár hodin :-))) Jsem moc ráda, že se ti ložnička líbí, ty máš svůj pokoj naprosto dokonalý...Moc bych si přála udělat si na stěně podobný motiv jako máš ty...Snad na to taky jednou dojde ;-)

      Vymazat
  2. Krasne,lec trochu mracne dopoledne Sandri,
    jsem take rada,ze jsi ukazala loznici,jeste by me zajimal obyvak,ale na ten urcite take dojde,promin,jsem zvedava.Je to souhra nahod,ze jsem si pri me posledni navsteve Ikea zakoupila presne stejne povleceni,byla to mila kombinace vzhledu s cenou.Skoda,ze nemuzes pretrit nabytek,byla nebo nejaka jina svetlejsi barva s patinou a bylo by to skoro dokonale.Dale by jsem si dala od truhlare vytvorit mrizkovany bily kryt na ne moc hodici se radiator a pak uz jen hrat si s doplnkama.My mame komplet loznici po prababicce-a to je poklad,postele,skrine,stolky,toaletku a k tomu stolecek a zidle,to se delaly drive loznice.Vse napatinovano a pretreno skoro na bilo,je to muj nejromantictejsi pokoj.Tak ti preju,aby jsi to zdokonalila k uspokojeni a mimochodem,moc pekne volany a ty stahy na zavesech uz byly?
    Katka
    PS,a stihnes ten garage tento tyden,jak jsi psala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, moc ti děkuji, máš naprostou pravdu, moc bych si přála to aspoň moci přetřít...hned by se to prosvětlilo a získalo to na jedinečnosti...zvolila bych slonovinovou barvu s patinou, takže asi něco dost podobného, co píšeš ty...ložnice po babičce je prostě poklad a hlavně s nábytkem z dřevotřísky se to nedá srovnat. A tu karmu ani nekomentuji :-) Kdyby to byl můj byt, už by všechno vypadalo úplně jinak- mám sen o posteli s nebesy, toaletce, zámeckých nočních stolcích a skříních jako za starých časů...Mám na to celý život, tak snad se mi podaří si ten sen splnit. Zatím se snažím udělat z toho, co mám, maximum dle finančních možností a času...

      Moc jsem chtěla udělat Garage Sale ještě před odjezdem, ale měla jsem toho teď tolik, že jsem to nestihla nafotit...tyto fotky jsem dělala před týdnem, nebo dvěma...100% se do toho ale pustím hned po návratu a pokud vše půjde dle mých očekávání, tak nachystám i malou reportáž z tamních obchůdků.

      Vymazat
    2. A ano, závěsové stahy jsou už v balení- nesmírně mile mě to za tu cenu převapilo...Vypadaly by krásně i samy o sobě, ale napadlo mě je spojit s Alvine a výsledek je opravdu turbo romantický, jen na fotce to tolik nevynikne ;-D

      Ten volán kolem postele se mi podařilo koupit na MMB od jedné milé paní. Je to stará kolekce Ikea, nechápu, proč to přestali prodávat...Volány jsem sháněla dlouho a není to nic jednoduchého, takže nejlepší varianta je asi nechat je ušít u švadleny přesně z materiálu, barvy a velikosti, které potřebuješ.

      Vymazat
    3. Mas pravdu,jsi jeste mlada-ne,ze by jsem ja byla stara:-),tudiz se ti sen stoprocentne splni.A doufam,ze ja budu postupne u toho.Ale zacinas vyborne s tim,jake mas asi moznosti.Postel s nebesy mam zatim u Eli v pokoji,az bude vetsi,bude v ni spat moje beruska a nebesa se daji stahnout a na to jsem pouzila stejnou latku jako ma pled a je to nadhera.Kazdopadne te obdivuji co vse stihas,prace,blog,sperky,casopis,takze klobouk dolu i kdyz ja by jsem mela pred sebou take smeknout,dvojcata jsou mnohem narocnejsi nez moje podnikani s pritelem od nevidim do nevidim.
      Jinak s vyprodejem jsem pocitala,ze az se vratis,ale uz se jen nemohu dockat.Doufam,pro me,ze se vratis brzy a pro tebe,ze si to tam dostatecne uzijes.Pritel je nyni v Tai-Pei,takze jsem nacuchla cestovanim do uplne jine kulturi,tak ti to moc preji.Stastnou cestu.
      Katka

      Vymazat
    4. To věřím- dvojčata jsou jednozačně náročnější ;-D Když to tak popisuješ, nejraději bych už, abys měla také blog ;-) Měj krásný zbytek neděle a díky za inspirativní komentáře!

      Vymazat
    5. Jo a jeste mala rada,my jsme si staveli dum novy,ale mosazne stylove packy a kliky rucne odlite a zpracovane nam na prani vyrobil vyhlaseny pan z Moravy a okna mame take na zakazku a dokonce jsme vyrobci radily,jak vytvorit osoupany vzhled patiny a to i na dvere,protoze tady s tim nikdo nema moc zkusenosti.To jen,az se ti splni sen s barackem,tak nemusis byt ochuzena o jakoby stara okna.My jinak mame take francouzska okna z loznice a schvalne jsem si pred nimy dala zhotovit zahony lemovane starym kamenem a zasadila modrence,tulipany,narcisky....

      Vymazat
  3. Sandri, nežné, jemné a krásne ako vždy u Teba. Teším sa na každý Tvoj príspevok s fotkami. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, to mě moc těší :-) Kdyby nebylo tebe a dalších milých čtenářek, které mi píší, neměla bych přeci žádnou inspiraci k focení a psaní..Moc díky :-*

      Vymazat
  4. Milá Sandro,
    nádherný název Tvého nového příspěvku: "Kdekoli zasejeme sny, vykvetou růže".
    Nejkrásnější na Tvých snech, které zasíváš je, že padají na úrodnou půdu,neboť Tvé srdce je dobré a pokorné, a tak jsem mooooc ráda, že mohu být u toho, jak vykvétají růže . .
    Úžasné fotografie Tvé ložnice ss starým oknem a mosaznou klikou.
    To okno orámované krajkovými záclonami a závěsy s růžemi je krásnější jak sebelepší namalovaný obraz věhlasných umělců.
    Vlaďky maminka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmírně děkuji za nádherná slova...moc mě hřejí u srdce a nabíjí mě dobrou energií...to se slovy nedá popsat a už vůbec ne virtuálně ♥ Ta okna v tomto bytě jsou opravdu pohádková...to zde mám asi nejraději :-)

      Vymazat
  5. Sandruska,to je ale opat krasne pohladenie dusicky :) u teba sa tak krasne sniiiva ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To u tebe taky Marti! Tvoje dobroty voní ze Slovenska až ke mě domů ;-)

      Vymazat
  6. So pretty :)

    Bee happy x
    Have a delicious day!

    OdpovědětVymazat
  7. Sandruško, to je krásná ložnice! Tam se musí snít naprosto nepřekonatelné sny!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Krása,máš skvělý vkus,povlečení je nádherné,jsem ráda,že ho takhle vidím na fotečkách,já mám vybrané přesně to stejné,jen budu brát o jedno víc a ušiji si závěsy přímo z něj,aby dokonale ladilo:-)A přesně,jak říkáš,ložnice má být krásně vzdušná a nepřeplněná,romantická-u mě bude též ve znamení růží!Já mám v ložnici i dveře na balkon-nádhera,když můžeš peřinky hodit přes zábradlí a večer lehat do vzdušnách obláčků,nás jen sluníčko budí místo usínání při něm:-)))hned je pak den milejší!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AAACH...vždycky si představuji, že mám také krásné prosklené dveře, které vedou na verandu, kde poslouchám ráno ptáčky a popíjím kávičku :-)Já si umím zašít leda tak ponožku, takže tvůj um ušít si závěsy k povlečení je pro mě naprostým výstupem na Mt. Everest...moc obdivuji :-)

      Vymazat
  9. Sandri - z tohto vašeho príspevku cítiť, že ste človiečik,ktorý dokáže vykúzliť rozprávku aj z obyčajnej strohej správy..... máte to jednoducho v sebe..... veľa snov a elánu do ich plnenia
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc mě těší, že se Vám psaní líbí a děkuji za návštěvu :-)

      Vymazat
  10. Moc hezké, i celý blog. Ráda sem nakukuji. Anna

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥