Aukce, antiky, blešáky a výprodeje

středa 4. července 2012

Pokud jste narazily na můj blog, je to pravděpodobně proto, že jste milovnicemi stylu Shabby Chic, vintage, romantického venkova, francouzského, skandinávského či anglického interiérového designu...ať už je Vám blízký kterýkoliv z těchto stylů, všechny mají jedno společné- jsou tvořeny z originálních věcí, které mají duši, které jsou staré, nebo se jedná o repliky a hlavně mají srdeční hodnotu, kterou (dle mého) nemohou moderní chladné a "cool" věci v bytě zastat.

Takovým věcem, které jsou důstojnými, letitými a generacemi milovanými dekoracemi, říkám poklady. Najít totiž ten správný poklad je docela fuška...na internetových aukcích, v kamenných starožitnictvích a na přelidněných blešácích, bývá někdy problém uvidět ten správný kousek mezi hordou haraburdí, nepotřebností a dosloužilých veteránů.

Musí to být něco, kdy Vám při pohledu na onu věc jakoby poskočí srdce, nemůžete z toho spustit oči a pokud to nekoupíte ihned, myslíte na to třeba i několik dnů poté...to je ten správný poklad, který stojí za to ulovit. Několik svých nejnovějších objevů Vám představuji na fotkách níže, třeba najdete inspiraci pro vlastní nákupy a minimálně snad tyto překrásné starožitnosti potěší Vaše oko.

Nové objevy- starožitné zrcadlo v pozlaceném dřevěném rámu, tlustostěnný tác s růžičkami, porcelánová dózička s monogramem, mléčenka z 19. století, sada hřebenu a zrcátka, soška květinářky a vyšívané látkové pytlíčky.

Překrásný starožitný tác Bauscher / Weiden mě vyšel na 165 Kč (bez poštovného).
 
Předměty, které si získaly moje srdce na prvné pohled...

Jakožto milovnice viktoriánské doby a vášnivá fanynka Jane Austen, jsem byla nadšená při objevení ručního zrcátka a hřebenu s motivem krásné ženy.

Sada pochází z Anglie a až na pár drobných známek stáří nemá žádné poškození. Cena za oba kousky dohromady byla 250 Kč.

Naprosto dokonalá šperkovnice s růžovými linkami a růžemi...na jedné straně je zlatě namalován monogram NC, který tomuto kousku dodává velmi osobitou hodnotu...

Její originální tvar a něžný motiv mne okouzlují znovu a znovu...Stála 129 Kč.

Růžový lesk na rty se zrcátkem sice nepatří mezi starožitnosti, ale je také jedním z mých novějších úlovků a skrývá se právě ve stařičké dóze s růžemi.

Růže, růže, růže....jsem na nich závsilá :-)

Textilní pytlíčky jsou rovněž starožitné a jsou ručně šité...i přes své stáří jsou bělostné a naprosto dokonalé...krásné na sušené bylinky, čaje, šperky a drobnosti.

Proč mi připadá, že se dříve věci vyráběly mnohem kvalitněji, s láskou a vkusem?

Nové zrcadlo v pečlivě propracovaném dřevěném rámu ve zlatavém třpytu a s patinou skutečného stáří.

Takhle nějak to vypadá, když pro Vás fotím na blog...vždycky si musím všechno ozloušet ;-)

Tato mléčenka je jedním z mých nejoblíbenějších kupů vůbec...stařičký tlustostěnný bílý porcelán nese známky stáří, ale nemá ani jediný oťuk a vypadá jako ze zámku...krásně v ní budou vypadat drobné kvítky. Cena byla 99 Kč.

Tato vázička je podle mě napozemsky krásná...nikdy jsem nic podobného a tak stylového neviděla...květinářka nese v rukou košík, ve kterém je prohlubeň na vodu...měla jsem v ní heřmánek a teď gypsu...

Zrcadlo zrcadlí a já se nemohu vynadívat...Jeho cena byla 305 Kč.

Jak jsem již psala ve starším příspevku, v poslední době mám v oblibě kombinaci zlatavé s růžovou...ve stylu Shabby Chic je to jedna z oblíbených barevných kombinací a skvěle se doplňuje s bílým porceláném, stříbřeným sklem i s přírodním dřevem. Čím dál víc se mi zamlouvá i starožitný růžový porcelán...doma jeden krásný podnos mám, ale přemýšlím, že bych k němu časem pořídila ještě nějaký zajímavý kousek, který ho doplní.

Květinářka stojí na komodě vedle starožitného zrcadla v ložnici.

Drobné kvítečky jí náramně sluší...:-) Ani cena 350 Kč mě od koupě neodradila.

3 ks větších pytlíčků 93 Kč a 4 ks menších pytlíčků 125 Kč.

Detaily...kéž bych také uměla tak krásně šít!

Tyto dvě velké proutěné bedny jsem si koupila v milovaném krámku This & That. Vyhledem k přesouvání prodejny z ulice Vodičkova do prostor Hlavního nádraží byly zlevněné o 30%.

Pivoňky z babiččiny zahrádky ve stříbřené vázičce v antik stylu.

Bedny mají krásnou šedou barvu a krajkové textilní výplně...Umístila jsem je do ložnice.

V horní bedýnce mám uložené magazíny Jeanne d´Arc Living a v dolní jsou plédy a voňavá mýdélka Linge Blanc.

10 komentářů:

  1. Krasne popoledne Sandři,
    opet prispevek dle meho vkusu,vsak vis,shodou nahod jesem nedavno vyaukrovala take podobne zlate zrcadlo,jen neni tak jasne zlate ale spise takove matne,coz me velice vyhovuje,preci jen se vice hodi ke stribru.Dale jsi me dala pekny tip,kam uschovat pred nasema brouckama ty nadherne hory casopisu Jeanne,jen nemam tak pekne kosiky,kam by se vse veslo,tak mrknu na aukro.Dale jsem vyhrala v aukci nadhernou satrou kolebku pro Eli,tak ji tatinek obrousil a vycistil a uz jsem ji koupila i perinky,to vis,i detem se da kupovat v anticich a bazarcich,take to miluji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači, přesně taaak! :-)Až já budu mít miminko, taky pro něj plánuji koupit krásnou kolébku, vždyt to je snad nejhezčí věc po krásném vintage kočárku, co by mohlo miminko mít :-) Jsem ráda, že jsi našla inspiraci pro ukládání magazínů...já původně chtěla nějakou starou dřevěnou truhlu nebo lodní kufr, ale tyhle truhly mě uchvátily taky a líbí se mi, že jsou dvě- větší a menší :-) Navíc mě vyšly neskutečně levně :-) Jo a máš pravdu, když je zlatá taková matnější a méně výrazná...jakoby ošoupaná, je ještě krásnější!

      Vymazat
    2. Ted jsem dala Eli vyrobit velkou patinovanou tyrkysovou komodu a bilou polici s hackama.Je to radost,kdyz muzes mit stylove i pokojicky.Mam podobny kos jako ty po babicce,ale nema viko,tak nevim,
      asi zvolim mozna ten kufr,pekne maji na BELLA.Ale ty uz vyjdou draz.Zrcadylko uz ke me putuje a je opravdu krasne,neni az tak presprilis zdobne,tak se tesim.

      Vymazat
  2. Sandruško nádherné kousky a máš pravdu-také se vždycky musím hned zamilovat,aby to byla ta "správná"věc!Moc se mi líbí tvá keramika,ke mě už takové kousky také míří z Aukra a proutěný koš na šátky a ....no však uvidíš:-)A jako vždy překrásné fotky!!!!!!!!!!!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to se těším, cos pořídila, protože já tuze ráda nakukuju, co kdo kde nakoupil, je to super inspirace ;-) Mám ještě na poště druhou várku, takže ještě nekončíímeee! Krásný den!

      Vymazat
    2. Jůůů tak to se moc těším,ke mě to také putuje postupně,ale čekám a ak udělám jeden přísěvek:-)))

      Vymazat
  3. Ahoj Sandri. Opat si nazaprela svoj cit pre krasne veci a vybrala si naozaj skvosty. Jedinecne kusky s nadychom romantiky. Musim s tebou iba suhlasit, ze stare veci su ovela kvalitnejsie, lebo ich tvorcovia ich robili z laskou a vkladali do nich vsetko svoje majstrovstvo, ktore tak dobre ovladali. Mam rada "starinky" ale blsakov a burz v Bratislave je ako safranu a cez inzerat najst kvalitny kusok a za dobru cenu je beh na dlhu trat. Mam pocit, ze na Slovensku je predaj starozitnosti skor o tom ako co najviac zarobit, co je na skodu veci. Chvalim biele porcelanove kusky, mlecnik a damu, zrkadlo si kupila za super cenu. Nech sa ti dari a prajem ti krasne leto. Renata

    OdpovědětVymazat
  4. Sandri, pekne si to pre nás nafotila, a presne ako vravíš je to krásne pre potešenie oka. Andrea

    OdpovědětVymazat
  5. Malá Sandruško,
    absolutně šílím z tvé keramické panenky, to je super kauf!!Taky budu snít o svojí panence:) Strašně se mi líbí i tvé fotky v zrcadle, moc jsi mě svou tvářičkou na fotkách potěšila. Super příspěvěk a jsem zvědavá jako Eva co máš dalšího:))
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  6. Sandri, tie koše sú krásne ... a najviac mi pohladili dušu po otvorení s časopismi vo vnútri :)
    Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥