The Great Novels of Jane Austen

čtvrtek 9. srpna 2012

Jane Austen...má velká láska i vášeň. Kdo jí jednou propadne, pochopí. Zbožňuji číst knihy v angličtině a stejně tak i filmy sleduji pouze v originále (neb ani nemám televizi a české programy mě, bohužel, zcela neuspokojují). Podařilo se mi sehnat úžasnou kolekci novel této velké spisovatelky, o níž Vám povím blíže někdy příště...dnes jen milé pohlazení skrz fotky z mého okna v ložnici. Výhled zde ukázkový sice není, ale kompenzuje mi to jinak moc praktické místo pro život v Praze.

Ráda bych se k Jane Austen vrátila ve velkém a probrala s Vámi každou jednotlivou novelu, včetně filmových zpracování. The Great Novels of Jane Austen je úžasnou sbírkou šesti knih s krásnými ilustracemi. Knihy jsou prakticky uloženy v pevné krabičce, která je ozdobou nočního stolku, Vaší knihovny, komody, či okna. Něžné zpracování knih odpovídá stylu, jakým Jane psala. Osobně nemám vůbec ráda knihy, které na své obaly umisťují obličeje herců, kteří byli obsazeni do filmových rolí- dle mého to degraduje možnost naší vlastní fantazie a představivosti, nehledě na to, že ne každý musí milovat daného herce, či herečku, jejichž tváře jsou nám podsouvány na každém rohu i tak :-) Proto jsem se naprosto zamilovala do tohoto originálního zpracování, které je jedinečným úlovkem každého milovníka Jane Austen...

Na fotkách uvidíte také vázičku z Aukra, kterou jsem utržila za pár korun, krásný patinovaný svícínek s ptáčkem a také korálkovou závěsnou ozdobu z obchůdku Flowers & Living.

Přeji Vám pohodový večer a brzy se tu zase potkáme :-)















34 komentářů:

  1. Sandří také jsem knihomol:-)A to neskutečný!!Má láska ke knihám,bych řekla,nezná hranic a jsem ráda,že také milujš knihy.V dnešní době televize je to vzácnost!Jediné na čem s dětmi(jak jinak:-)ulítávám jsou kreslené pohádky!A přesně,jak říkáš-český dabing je někdy až šílený!Krásný den,těším se na příště!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Míšo :-) Já český dabing mám ráda, ale preferuji rozhodně originály a spíše nemám ráda obecně českou ani vlastně jinou televizi...Ráda si vybíram sama film, hodinu i den, kdy se na co chci dívat a hlavně bez reklam (ty mě odpuzují nejvíc). Přijde mi prostě šílený, jak si lidi zvykli, že jim televize běží doma celý den...nebo přijdou z práce a místo, aby ten volný čas skutečně využili pro sebe a dělali něco kreativního, tak zapnou televizi a zvadnou. Taky jsem tak byla zvyklá ještě před šesti lety jednat, ale pak jsem se rozhodla, že dám televizi z domu pryč a začly se dít zázraky- najednou se člověk začne mnohem více rozvíjet a vlastně ho ten prázdný čas donutí dělat něco opravdu užitečného...jako třeba číst knihy, tančit, vyrábět šperky atd. :-)

      Vymazat
  2. Krásné fotečky Sandři. Také ráda čtu, ale Jane Austin mě zatím moc neoslovila :-) Mám moc ráda dobrodužné knihy plné záhad a tajemství :-) Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Já to chápu, je to takový specifický druh literatury a já jí přišla na chuť velmi postupně. Díky svojí mamce jsem na Jane Austen a podobných vyrůstala a přirozeně si k tomuto žánru vyvinula vztah...moje babička tomu zas příliš neholduje a taky preferuje dobrodružné, nebo detektivní příběhy ;-) Mám ráda tu lidskou rozmanitost, všichni nemůžeme milovat všechno stejně ♥

      Vymazat
  3. Sandruško tak tímto příspěvkem jsi mě naprosto dostala! Já Jane prostě miluju. Také ji ráda čtu v angličtině a viděla jsem snad všechna filmová zpracování :-) Tu edici máš z Penguin publishers? Musím to mít taky :-)A s přebaly knížek s Tebou úplně souhlasím! Moji hrdinové románů vypadají zcela jinak! :-)
    Děkuji za krásný příspěvek

    Viola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Violo (krásné jméno :-), je to přesně tak- Penguin Books! Opravdu tu kolekci moc doporučuji- všechno hezky pohromadě v krásném balení i provedení za velmi příznivou cenu (celý set stojí kolem 650 Kč, tuším). Koupila jsem knížky v Neoluxoru v Palladiu a pokud nejsi z Prahy, tak zkus prohlédnout eshopy, případně určitě seženeš i na Amazon.com ;-)

      Vymazat
  4. Ty přebaly jsou opravdu krásné, jemné. Krásné zátiší u okna. :)) Taky nemám ráda obaly, které nedají prostor čtenářově fantazii.

    Dovol mi pozvat tě, jakožto milovnici knih, na můj blog a článek "Čicháte ke knihám?". Třeba se ti bude líbit ;)

    www.interestscrapbook.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuze ráda se zastavím, děkuji pěkně za pozvání i za milý komentář! :-)

      Vymazat
  5. Krásné knížky, Jane je moje nejoblíbenější! Krásná vydání, ale já si na angličtinu tak moc netroufám, snad časem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to vůbec nevadí, ona je krásná i v češtině...já mám jen ráda ten pocit, že to čtu tak, jak to bylo opravdu napsáno, že to není překlad a není tam tím pádem ani sebenší zavádějící moment, ale jak píšeš, třeba časem...je to krásná angličtina :-) Mám radost, že miluješ Jane, ráda vidím, že i v této generaci se najdou lidé, kteří této četbě rozumí a chápou její ohromnou nadčasovost.

      Vymazat
  6. Sandri,knihy,co jsem po te videla ve filmovem zpracovani me v podobe filmu naprosto zklamaly,protoze ja uz pribeh,postavy i prostredi mela ve sve predstave a najednou to bylo vse jinak a zcuknute do jednohu hodinoveho filmu,boze jak ja to mela v myslenkach nadherne predstavene a to me zustalo,ale musim se trochu zastat ceskeho dabingu,pry je jeden z nejlepsich a po shlednuti zahranicnich dabingu musim souhlasit.Jinak co se tyce fotek,dekuji ti za pripomenuti,ze bile dekorace na bilem podklade,at uz je to parapet ci policka je porad pro mne to nejkrasnejsi,at uz si obcas ulitnu na barvickach.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katko, ohledně českého dabingu nemám výtky, on je opravdu asi nejlepší na světě...preferuji originál, ale to je otázka vkusu i jazykových možností, takže samozřejmě i chápu, že ne každý se rád dívá na originál, kdy pak polovinu neví a například u Jane je celý děj postaven na dialogu, takže tam to pak nemá smysl, když člověk neumí perfektně anglicky, neb je to pro netrénované ucho přeci jen náročnější angličtina. Mám radost, že jsi Jane četla! :-) A bílá s bílou je prostě překrásná klasika, taky na ní ujíždím ;-)

      Vymazat
    2. Asi mas pravdu,ale dokonce jsem slysela nazor od cloveka,ktery deset let zil v anglicky mluvici zemi,ze mluvit anglicky je malo,musi se i anglicky myslet a pak se teprv doopravdy rozumi te reci,protoze jak jiste vis,jejich jedno slovo ma v nasi nadherne rozmanite reci nekolik vyznamu,takze pokud se nemysli v anglictine,tak se asi orig.filmu ani spravne nemuze pochopit.Ale to uz asi zachazim hodne daleko,my,drive rodily a to zas tak star nejsem,my se ucily rusky a pote alespon nastesti na skole nemecky,takze orig.asi u me nehrozi s mou slabou anglictinou.

      Vymazat
    3. No troufám si říct, že anglicky umím velmi dobře. Pracovala jsem v několika mezinárodních firmách, kde jsem mluvila pouze anglicky, a tak jsem anglicky musela i přemýšlet- stejně tak jsem to tak musela dělat při psaní mailů, překládání, řešení problémů, ale i při večerním pivu s přáteli a kolegy, kterých tu v Praze mám mezi cizinci hodně...dost k nim tíhnu, protože i já jsem tak trochu cizinec ve vlastní zemi, a to i v ČR i v Jordánsku- obojí je domov a zároveň ani jedno není to jedno jediné a žádné jiné :-) Určitě to není jen o tom, že se člověk naučí pár frází a opíše při písemce slovíčka od spolužáka...já jazyky miluju a ráda se v nich sama vzdělávám, ale to je už vrozené ;-)

      Vymazat
    4. Ano,to me bylo i trochu jasne,kdyz jsi tusim jednou psala,ze maminka uci anglictinu,to by bylo,aby dcera neumela,hi,hi.Ale chapu te,pritel spolupracuje s mnoha firmami po celem svete a taktez tam pobyva a pracuje a resi problemy i nekolik tydnu,takze take mluvi a umy i myslet anglicky,take by mu opravdu par frazi nestcilo,akor kdyz jde o technicka slovicka a vyrobu zbozi,vzhledem k tomu,ze jsem s nim pred materskou pracovala,tak trochu vim o cem mluvis,mozna az skoda,ze ted to pri praci az tak nevyuzijes,ale je fajn si cist v orig,partner to tak take driv delal,ted uz na cteni nema tolik casu.

      Vymazat
    5. Dobrý den, Sandro,
      máte krásný blog. Náhodou jsem na něj narazila v souvislosti s výzkumem, který provádím - řeším v rámci sociologického průzkumu problematiku blogování. Rada se k Vám budu vracet i z toho důvodu, na co jsem zde narazila.
      Ráda bych nechala vzkaz paní, která se hlásí pod "Kačaba Dvojčatová". Milá paní, Vaše konverzace s paní Sandrou mne velmi pobavila. Jste tak soběstředná, že Vám doporučuji kurs asertivity . Zdá se, že musíte mít vždy a všude poslední slovo, všechno máte, všechno víte . . .
      Angličtinu neumíte, ale bryskně to vyřešíte - hola,hola nevadí, že neumím, vždyť se mohu chlubit tím, že umí přítel. Takže k chlubení, co všechno máte, zatím jsem nic neviděla, co všechno víte, žádné duchaplné odpovědi jsem zatím také nečetla nám přibylo i chlubení, jak přítel umí angličtinu. Milá paní, přestaňte se chlubit a jděte se učit anglicky. Uděláte lépe.
      Chlandová

      Vymazat
    6. Promiňte mi, Sandro,
      že jsem se zde tak rozjela, ale prošla jsem si starší články a nedalo mi to,abych nereagovala. Máte SVATOU TRPĚLIVOST.
      Chlandová

      Vymazat
    7. Krásný den přeji!

      Věřím, že každý má právo na vyjádření svého názoru, takže mně se netřeba omlouvat! Mockrát děkuji za návštěvu blogu i jeho chválu- tím spíše, když se profesionálně zabýváte průzkumem blogů. Sociologie mě ohromně zajímá, studovala jsem ji na FHS UK v rámci humantiních studií a výběr problematiky blogování musí být orhomná zábava!!! :-)Je pro mě ctí, že jste si k pozorování vybrala zrovna i ten můj!

      Co se týká Kačky, tak ke mě na blog chodí již dlouho a velmi mě svými komentáři podporuje...Ono totiž pro bloggera komentáře opravdu jsou jediným pořádným měřítkem, jak vidí, že lidi mají o jeho články zájem. Myslím, že to nepíše za účelem chlubení se- ono se virtuálně dá vyložit všechno dvojím pohledem...je to spíše takové myšlenkové sdílení ;-)

      Krásný zbytek neděle a ještě jednou díky za Vás vstup!

      P*E*A*C*E ♥

      Vymazat
  7. Ahoj Sandro, Jane Austen jsem zatím nějak nepropadla. Ne že by mi její knihy vyloženě vadily, ale mému temperamentu přijdou poněkud zdlouhavé (a v mé angličtině by originální vydání asi bylo přímo nekonečné:-)).
    Hezký večer
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, musela jsem se zasmát, jak jsi to hezky napsala :-D Já ti rozumím, ona Jane není pro každého...já jí taky nepropadla hned...spíše tak nějak pozvolna a postupně...myslím, že když ji člověk nerad čte, tak minimálně filmová zpracování jsou třeba krásnou pohodou po nedělním obědě a jsou přeci jen trochu zrychlenější a akčnější, moc doporučuji :-)

      Vymazat
  8. Milá Sandruško,
    už jsem u tebe Jane A. obdivovala v minulém vydání BL, kde se jedna z tvých vzácných knížek ocitla v přírodě. Byly to nádherné fotky a moc povedený příspěvek do Dekoru. Teď jsi zase ukázala, že tvojí knižní sbírce ohromně svědčí i interiérové prostředí. Radost pohledět. A z čeho ještě nemůžu spustit zrak, to jsou ta vaše stará úžasná okna!
    Měj se krásně, brzy zase na napsanou.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivinko, děkuji ti moc!!! Tak krásné vydání se fotí samo :-)

      Vymazat
  9. Milá Sandro,
    jsem také milovnicí Jane Austen, v angličtině bych ty knihy bohužel nedala, ale mám doma všechny filmy natočené dle románů a pan Darcy v podání Colina Firtha - to je romantika, ty jeho oči.... Mějte se krásně!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ano Leni...pan Darcy v podání Colina Firtha...to je prostě úžasný fenomén...taky na něj nedám dopustit :-)))

      Vymazat
  10. Já chci umět anglicky, abych si mohla Jane též přečíst v originále!!!! Ale u mě asi nesplnitelný sen :(. Jinak je to u Sandro u Tebe moc krásné, blog chodím obdivovat skoro každý den... Zhruba půl roku, co jsem ho objevila :). A už se moc těším na jaro, až vyjde Ikea...!!! Silva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Silvo, nidky neříkej nikdy, angličtina se naučit...a pak si budeš moct užít knížky i filmy v originále, nemluvě o skvělém pocitu sama ze sebe, že ses něco nového naučila :-) Co třeba nějaký kurz? ;-) Je skvělé, že jsi také milovnicí Jane a moc mě potěšilo, že se ráda na můj blog vracíš, děkuji za milá slova ♥♥♥

      Vymazat
  11. Ahoj Sandri, Austenová zrovna nepatrí k mojim najobľúbenejším autorom, ale filmy natočené podľa románu si pozriem rada. Lebo mám rada i romantické - tak na oddych. K mojim najobľúbenejším autorom jednoznačne patria Robert Fulghum, A.J.Cronin, Sigrid Undsetová. Mám rada i básne.
    Milá moja-želám ti peknú nedeľu.
    "Nikdy nie sme takí stratení,aby nás Anjeli nemohli nájsť."
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, tím citátem jsi mě naprosto nadchla!!! Hned jsem si ho opsala...já totiž na anděly opravdu věřím :-) Děkuji ti za něj ♥♥♥

      Vymazat
  12. Ach, jaka uzasna edice Jane Austen! Cetla jsem je vsechny :) A jak je mas krasne vystavene!

    OdpovědětVymazat
  13. vydání je nádherné :) co bych za to dala :) A takhle to vypadá u tebe doma? To je nádhera! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tak milý komentář :-) Budu se těšit na další setkání zde na blogu ;-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥