Čajovnický koutek :-)

úterý 11. prosince 2012

Moji nejbližší přátelé s oblibou tomuto koutku také přezdívají "arabské zátiší" :-) Je to roh v mém obýváku, kde se nachází arabský stoleček se skříňkou, vodní dýmka a velké sedací polštáře. Protože se mi také líbí mnoho Buddhových myšlenek, je zde zastoupen i jeho symbol. Pro vánoční atmosféru jsem zde chvíli měla kvetoucí hyacinty a poté, co odkvetly jsem vrátila na stoleček hlavu Buddhy a do orientální dózičky jsem vložila vánoční perličkový řetěz, který jsem loni koupila v Marks & Spencer. Tohle malé místo je pro mě také takovým odrazem náboženské volnosti a otevřené mysli...proto se zde v průběhu roku nebojím kombinovat zdánlivě nekombinovatelné.

Tento koutek je ještě tak trochu nehotový, ale ráda bych si sem postupně přidala obrázky na stěnu a další předměty, které mi budou připomínat mou druhou domovinu, Jordánsko. Protože miluji styl French-Nordic, dávkuji orientální styl v lehkých formách a barevných tónech na světlém podkladě...tím nevzniká nesourodost jednoho stylu s druhým a všechno do sebe přirozeně zapadá...

Tak Vás tedy zvu na Touareg a pohodové posezení v mém čajovém koutku :-)














20 komentářů:

  1. Sandři, Tvůj čajový koutek je velice příjemný a útulný již nyní ... krásně provoněný směsí hyacintů, jemného tabáčku z šíši a mátového thé... Idylka a klidné spočinutí v této hektické době, děkuji ... Krásný večer, Maru

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sandro,
    máš krásný byteček a tento stolek je úžasný. To, jak má dělané nohy se mi moc líbí. Překrásně si ho nadekorovala vánočně.
    Co se Budhy týče, já se ho rozhodně zastávám a doma máme jeho sošku, kterou jsem udělala sama z hlíny.
    Tvoje čajové zatíší je překrásné!
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že Buddha má další zastánkyni ;-) Měla jsem v patnácti jeho malou sošku, co mi přivezla kamarádka s Thajska a když jsem si něco přála, hladila jsem mu bříško ;-) Teď mám trochu více "designovou" verzi, která se mi moc líbí a ladí s interiérem...ručně dělaný z hlíny má ale daleko větší hodnotu.

      Vymazat
  3. Ahojky Sandruško-dnes jen stručně :-( Je to nádhera a velká,vodní dýmku máme také!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuji, že sis udělala chvilku čas na milý komentář, vodní dýmka je pro mě nepostradatelná klasika i krásný dekorativní prvek :-)

      Vymazat
  4. Hello Sandra !
    Guess what ?
    Your name was pulled out of a teacup today and you have won my giveaway.
    Hooray for you !
    Can you please send me your address so that I can pop your goodies in the post.
    If you pop over to my blog you have your name up in lights ;-)

    Melanie @ French Blua and Peachy Pink xo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My dear Melanie, I have just sent you a blog post and will send you an email ASAP...I still cannot catch my breath!!!! Endless thanks to youuuu!!!

      Vymazat
  5. Ahoj, Sandri! Tedy, ani v nejdivočejší fantazii jsem si nedovedla představit, že se dá šíša takto krásně "zjemnit" nádherně kvetoucími hyacintkami a barevnými perličkami. Klobouk dolů, krásná "arabská" práce! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji :-))) Je to hlavně díky té dýmce, kterou jsem vybírala v Jordánsku asi před pěti lety, kdy jsem ještě neměla moc potuchy o stylu, kterým budu formovat svůj domov, protože jsem bydlela v garsonce a bylo to vlastně moje první "dospělé" bydlení...ale díky bohu jsem tehdy vybrala dýmku průhlednou s jemnými stříbrnými linkami a kvítky, která nikdy neomrzí a přesně zapadá i do nynějšího stylu mého bydlení...:-)

      Vymazat
  6. Jak to, že se vždycky tak trefíš? Děkuji za dnešní článek, ani nevíš, jak moc mi pomohl!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, Reny, to jsem tuze ráda :-) Takový komentář od srdce mě vždycky nejvíc potěší!!!

      Vymazat
  7. ...tak to dopadne, když se namíchá ten správný koktejl:-D Pak z toho může vzejít jen tolerantní osobnost:-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Sandri,tie farby tvojich najnovších svietnikov sú jednoducho úžasné. Dokonale ladia s vankúšmi, korálkami, vodnou fajkou i Budhom. A to by si o mne nepovedala, i ja mám Budhu, ale dreveného. Proste raz ma fascinoval, tak som si ho kúpila,a to už je pekných pár rokov.
    Teším sa s tebou z tvojho čajového zátišia, cítim tú vôňu...
    Pozdravujem...
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to je na Buddhovi to krásné...on fakt otevírá mysl :-) Taky mu hladíš bříško, aby ti splnil přání? ;-)

      Vymazat
  9. Sandruška, máš krásny kútik! Páčia sa mi farebné svietničky, u nás majú iba strieborné... dózička je tiež očarujúca, moc krásne ako vždy! Maj sa krásne :)

    OdpovědětVymazat
  10. Sandrus,tak v tomhle koutku je kazdopadne nejvetsi trefa prekrasna vodni dymka,protoze i kdyz puvodne pochazi z jineho kutku zeme,tak svou cirosti a motivem kyticek strasne ladi k romantickemu francouzskemu ci skandinavskemu stylu a pak samozrejme svicinky,ty jsou opravdu dva v jednom,barvou ladi spise k indickemu stylu a patinou zas k tomu nasemu,takze parada,parada,super koutek.Dymku jsem jiz take v Tunisu zkousela,zajimave je to a dokonce jednu mensi vlastnime.Mej se pekne adventne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, díky za komentář, líbí se mi, jak vždy komentuješ ke konkrétním fotkám a dekoracím :-) Brzy papa!

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥