Vánoční schodiště

sobota 15. prosince 2012

Vždy jsem snila o velkém domu s nádherným dřevěným schodištěm...ve filmech se mi vždy moc líbilo, jak si v zahraničí opravdu s vánoční dekorováním vyhrají i na schodišťovém zábradlí...přivázané větvičky, šišky a ozdoby ještě více dodají domovu na útulnosti a vánoční atmosféře.

Pro ty šťasné z Vás, kteří takové velké schodiště ve svém domě máte, jsem přichytsala malou inspiraci vánočně laděných chodeb a schodišť, aby ani tyto prostory nebyly opomenuty. Pokud schodiště plánujete teprve budovat, tak by Vám mohly přijít vhod např. odkazy na K.M.K. design a JK plus. Jaká schodiště se Vám líbí nejvíce a máte nebo sníte o podobném jako na fotkách? :-)

Já samozřejmě nejvíce miluji dřevěná bílá schodiště s patinou a s točitým zábradlím...takový typ jako můžeme vidět ve starých francouzských a anglických domech...Bytelné schodiště v člověku vyvolává pocit stability a soukromí. Líbí se mi, když pod schodištěm stojí komoda, či konzolový stolek se zrcadlem a pěkně tvarovaná židle...ve skandinávském provedení zase zbožňuji lucerničky, které jsou zavěšeny za zábradlí nebo jsou rozestavěny po jednotlivých schodech- čím více, tím lépe! Na Vánoce bych si pak kolem zábradlí určitě omotala světýlka, která by v chodbě vytvořila kouzelnou atmosféru svátečního času  a člověka by to těšilo pokaždé, když projde kolem! :-)











22 komentářů:

  1. Sandri,mas pravdu,na schodisti se clovek muze vyradit,i kdyz si obcas rikam,co udelaji az a to vetsinou je rychle,zacne jehlici opadavat,jsem hrozna,uvazuji nekdy asi az moc prakticky a kdyby jsi videla deti,jak je pritahuji vsude pro ne nebezpecne schody,tak alespon nyni jsem rada,ze mame dum tipu bungalov,ale je fakt,ze klasicke nadherne domy v nasem stylu,tak k tem patri prenadherne drevene bile schodiste a ty jsi nam ukazala krasne fotky.Dekujeme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači, no vidíš, mě vůbec nenapadlo se zamyslet nad tím jehličím, ale máš pravdu :-) I když já jsem v tomhle docela blázen, že bych si ho stejně kolem uvázala, i kdyby to znameno každodenní vysávání :-) No s dětmi to je kapitola sama pro sebe, to věřím!

      Vymazat
  2. Ahoj Sandro, vybrala jsi nádherné fotky. My sice schodiště máme, ale je bohužel i naštěstí kryté stěnou z obou stran a celkem úzké. To bohužel - líbilo by se nějaké jako ta na fotkách. Naštěstí - protože bydlíme v jednom domě s manželovými rodiči, máme díky tomu své soukromí, které by nám otevření schodiště neposkytovalo. A vzhledem k šířce můžu obsadit, tak dva schody v místě, kde se schodiště stáčí, ale i za tento malý prostor jsem ráda.
    Hezký víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruš, jsem ráda, že se fotky líbí a byly příjemnou inspirací! :-)

      Vymazat
  3. no to je nádhera, já schody mám, jen jsou bez klandru, asi na něm zapracuji, pač to je opravdu nádhera.
    Kránsný advent pa pa Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
  4. Brala bych ty domy a schodiště i bez dekorace:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sandri,prečo nám to len robíš?! Ukazuješ nádherné fotky a tie dekorácie sú úžasné! Mám doma čo robiť!!!
    Krásny víkend ti želám.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, inspirace není nikdy dost ;-)) Krásý sváteční čas!!!

      Vymazat
  6. Nádherné fotky! My máme přízemní domeček, takže schodiště žádné a je mi to líto, taky by se mi líbilo takhle nazdobený...ale určitě ne teď s malými prťaty, to by asi nedopadlo úplně dobře a stejně jako Káťu mě v prvé řadě napadá, že jedině z chvojí z jedličky nebo stříbrnýho smrku, aby to jakž-takž vydrželo a neopadávalo:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, já nemám ani ten domeček, ale kochání je fajn, že? ;-)))

      Vymazat
  7. Ahoj Sandro, hlavně ta první fotka se mi moc líbí. Třeba ho někdy taky nazdobím, i když ho nemáme takhle krásné.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, určitě to bude příjemná změna a překvapení pro každého, kdo k Vám domů vejde :-)

      Vymazat
  8. Ahoj Sandro,
    Moc pekné! Líbíse mo uplne všechno!! :-)
    Díky za inspiraci,
    Světla

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná schodiště! Díky za zprostředkování...fakt krásné

    OdpovědětVymazat
  10. Sandro tak nevím,které schodiště bych chtěla mít doma dřív!Jedno krásnější,než druhé.Díky za tak úžasnou inspiraci.
    Krásný den,Alena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásná jsou všechna, také nevím, které bych brala dříve :-) Děkuji za milou návštěvu!

      Vymazat
  11. Ahoj, Sandri! Schodišťátka jsou krásná všechna, brala bych hned to první. Když je takhle nazdobené vidím, vzpomenu si vždycky na šílenství mého strejdy, který před dávnými roky emigroval do USA, kde se znovu oženil. A jeho žena, coby rodilá Američanka, každý rok měsíc před vánoci začíná tahat z půdy ohromné krabice s neuvěřitelným množstvím vánočních ozdob a věší je po celém domě, hlavně prý na hlavním schodišti, po kterém se prý pak dá sotva projít. Jelikož to u strejdy v rodině nikdy zvykem nebylo, vždy si vystačili s čerstvým stromkem, zdobeným šiškami a sušeným jablíčkem, dodnes si na to nezvykl a stále se toho tvrdošíjně odmítá účastnit a šíleně prchá pryč :o) díky za krásnou předvánoční inspiraci a hezký den! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha :-D, Leni, to je asi pro nás opravdu moc...zdobení po americku je opravdu někdy přehnané- i ty super nasvícené domy a tak...spíše se mi líbí, když je to po skandinávsku...stačí třeba jen omotat světýlka a jak to panečku dodá na vánoční náladě...nádhera :-) Děkuji za skvělý komentář a užívej si sváteční dny!

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥