Nákupní šílenství ve Finsku :-)

pátek 8. března 2013

Krásný Mezinárodní den žen, moje milé čtenářky!

Ráda bych se s Vámi dnes podělila, i na mnohé Vaše podněty, o to, co jsem si pořídila v nezapomenutelných finských obchůdcích, které jste měly možnost vidět v mini-výletu po městě Kuopio. Podařilo se mi zde sehnat skvělé věci ve velkých slevách a bylo opravdu velmi těžké vybrat, protože krásy bylo všude kolem plno. Asi mým nejmilejším úlovkem je růžová plechová dóza na prací prášek s lopatičkou.

Samozřejmě jsem ze Skandinávie nemohla odletět bez křídel, která jsou typickou interiérovou záležitostí ve French-Nordic stylu. Podařilo se mi je opatrně vložit na dno kufru a naštěstí zůstala neponičená- momentálně mi visí v obýváku, ale pravděpodobně budou nakonec umístěna nad postel. Mezi další kousky ze slev patří i cedulka s háčky a patinovaný stříbrný svícen. Z nejzajímavějších objevů je to určitě malý poklop s talířkem- bude skvělý pro servírování muffinu, či vajíčka ve stojánku. Neodolala jsem ani omamné vůni přírodní svíčky Durance a papírovým ubrouskům s růžičkami.

Na stěně uvidíte také plechovou cedulku s obrázkem starého pohledu, dále krabičku ve tvaru knížky (pro ty já mám slabost :-), dlouhé porcelánové lžičky, rytý skleněný květináč, překrásnou mísu, které se ještě na blogu určitě budu někdy věnovat a samozřejmě jsem nemohla odjet alespoň bez jednoho finského magazínu o bydlení- na výběr byly opravdu krásné časopisy, ale po prolistování několika z nich, jsem úměrně k ceně vybrala ten, co mě inspiroval nejvíc- některé ze stránek jsem se rozhodla pro Vás vyfotit, abyste také mohly nakouknout, co krásného časopis nabízí.

Všechny věci jsem již doma zabydlela, a tak postupně uvidíte, jak jim to doma sluší ;-) No a protože se blíží Velikonoce, tak se i příště budu věnovat nákupům, tentokráte z obchůdku Flowers & Living, kde jaro hraje všemi barvami! Tak zase brzy a užijte si dnešní den- vždyť je Váš! :-)






























22 komentářů:

  1. very lovely!! the pastel pink bucket is super adorable! :")

    xoxo,
    Rae
    http://raellarina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sandro!
    Nádherné fotky, ten časopis bych si nejraději hladově vzala a začala v něm listovat ☺ .
    Také ta křidýlka jsou moc pěkná, jedny malinkaté doma máme, ale jako Vánoční dekoraci.
    Užij si MDŽ!
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Křidýlka jsou prostě nutnost pro všechny milovníky skandinávského designu :-) Časopis je fakt super, nemohu se ho nabažit!

      Vymazat
  3. Mila Sandrus,
    jak ja ti v zdy v dobrem zavidim nejen ty uzasne cesty,ale pak i to kolik krasnych kousku,drobnosti a zaroven s tim uzasnych vzpominek si dovezes a to nejen v myslenkach,ale i diky dokonalym doplnkum.Uplne si umim predstavit,kdyz je vybalis ze zavazadel,jak prozivas druhou radost z jejich objeveni a ta treti bude,nebo byla,kdyz jim nachazis ta spravna mistecka doma u tebe.Ja jsem nadsena predevsim z krasne osunteleho svicnu a uzasne prirodni svicky.No a o tech inspiraci v casopisu ani nemluvim.To se zas budes kochat a kochat a kochat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači, myslela jsem, si, že tě osloví hlavně ten svícen :-) Byl taky pěkně těžký, ale stejně jsem to riskla ho převezla ho do ČR! :-)))

      Vymazat
  4. Ahoj Sandři, krásné MDŽ i tobě:-) Nakoupila jsi dobře! Jsem unešena z kyblíčku na prací prášek - přesně takový bych doma potřebovala! A křídla jsou přímo andílkovská, už přemýšlím, jak bych si nějakou miniaturní verzi vyrobila i doma. Dále svícínek, skleněná dózička a ten časopis. Člověk jak to vidí na fotkách, měl by i chuť si všechno sám osahat:-) Děkuji za pěkné fotografie, Simča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten kyblíček mě dostal na první pohled a navíc byl ve slevě z 29 Euro na 15 Euro...takže to byla jasná volba ;-) Jsem moc ráda, že se nákup líbil :-)

      Vymazat
  5. You have done me proud with all of those beautiful finds ! Well done you !!!
    I LOVE decorating magazines and yours is full of glorious inspiration. Pop the kettle on and settle down for an hour or so and enjoy it.
    My favourite find of yours were the angel wings.....you know I love feathers and angels xoxo

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera Snadruško!!!U mě tedy jednoznačně vedou andělská křídla :-)A přeji ti také krásný den žen ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Míšo, mám radost, že se křídla líbí! :-) Byla ve velké slevě, měla jsem z nich ohromnou radost!

      Vymazat
  7. Sandri,vše je tak nádherné...pořád se k fotečkám vracím...kyblík je úžasný,bez toho bych neodjela ani já :-)...no a ještě ty andělská křídla ty jsou taky úžasný...ale časopis,tak to je bomba a mému srdci nejbližší...krásný den žen papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, to mě strašně těší, že se ti nákup líbil, hihii :-) Brzy papa!

      Vymazat
  8. Lovely photos and lovely blog!
    Have a nice day
    Cristina and Laura

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you for stopping by and leaving such a lovely comment! :-)

      Vymazat
  9. Andělská křídla jsou jako, kdyby si je anděl odložil :))

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Sandri, krásne veci...Dostal ma nádherný svietnik a ružové vedierko s lopatkou!
    Teším sa s tebou.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  11. So elegant and restful as a look! Lovely purchases!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥