Po koupeli plné růží a levadnule...

středa 12. června 2013

Asi neznám nikoho, kdo by nemiloval příjemnou sprchu po ránu, nebo teplou koupel po náročném dni! :-) A tu chvíli, kdy vylezete z vany a vzduch je provoněný éterickými oleji, či pěnou, ve které jste nechali rozpustit všechen stres a starosti...nebo ten neopakovatelný pocit, když po těle sklouzne košilka a na nožky obujete teplé bačkůrky, či roztomilé ponožky (ty na fotkách jsou z Marks & Spencer ;-) a cupitáte si to do pohodlné postele, nebo ke stolu s ranní kávičkou....:-)

Všechny úkony, které bezděčně v koupelně provádíme jsou doprovázeny změtí myšlenek o celodenních událostech, o sobě, o svém těle, o pocitech a lidech...a nikdo nás při tom neruší! Nejkrásnější na tom všem je, když se ve své koupelně cítíme příjemně, nehledě na to, jak je veliká, jakou má vanu a poličky...

Ne každý si může dovolit rekonstrukci, a ne každý žije ve vlastním, ale zútulnit si tuhle místnůstku je přímo povinnost vůči naší duši a dobře naložené mysli. Koupelna je tou první i poslední místností, kterou navštívíme po ložnici, a tak je samozřejmé, že se ji snažíme udržovat voňavou a čistou. Ačkoliv třeba nemáme dokonalé kachličky, můžeme si atmosféru doladit měkkými ručníky, hezky balenou kosmetikou, košíky, mýdly a květinami. Tak i koupelna dostane osobitý styl a chvilky v ní budou evokovat jen samé příjemné myšlenky! :-)

Ve své koupelně preferuji velmi jemné pudrové tóny- starorůžová, fialková, krémová a bílá...zbožňuji kostky mýdel, kterých mám plný plecháček a také čisté bílé ručníky...stejně tak nedám dopustit na krásná zrcadla, květiny a všelijaké lahvičky a krabičky s elixíry pohody a věčného mládí! :-)

Vítejte v mojí malé milé koupelničce!























16 komentářů:

  1. Ach Sandrus,tvuj prispevek je pro mne opravdovy balzam na dusi a to vzdy,hrozne se me u tebe libi,ze i kdyz na svuj vysneny byt ci domecek se zahradkou cekas,tak nam ukazujes,jak muze byt krasne i v malem pronajatam bytecku,ale je fakt super,ze treba mas ty stare bile okenice a tak,to k tvemu stylu tak krasne ladi.Uplne jsi me naladila na dnesni vecerni koupel a mozna i malou obmenu koupelnicky.Ty jsi pro mne stejne takova pocitova zalezitost,tvuj blog byl snad prvnim,co jsem si zamilovala a stale je pro mne top,dekuji ti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katuško, jsem strašně moc ráda, že můj blog zůstal pro tebe topem, i když jsem na něj teď chvilku neměla čas! :-) Máme tuze podobný vkus, takže i já tvou koupelnu zbožňuji, máš tam přesně kosmetiku a drobnosti, které si kupuji, nebo bych si koupila i já...prostě to nemá chybu! ;-)

      Vymazat
  2. Sandro,
    po přečtení tvých řádků mám neodolatelnou touhu do té vany se hned ponořit :-)
    Jsem bohužel ještě v práci, tak až večer .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem tě příjemně navnadila na večerní pohodovou koupel! :-))) Ať to v práci uteče!!!

      Vymazat
  3. Sandri,u tebe je tak příjemně...hned bych si zalezla do vany...jen musím počkat až ti moji rarášci usnout a pak hurá relaxovat...tvé fotečky jsou jak balzám na duši...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, děkuji Klári, jsem moc ráda, že jsem tě navnadila :-D ♥

      Vymazat
  4. Sandro, krásný text a božské fotečky. Rozhodně jsem právě dostala chuť na teplou voňavou koupel. Pa Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den Lucko, jsem moc ráda, že se článek i fotky líbily! :-)

      Vymazat
  5. Ahoj, oravdu romantika, moc se mi to u tebe líbí...hlavně bačkůrky s kraječkou:))))hezký večer..Romča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romčo, ty jsou kouzelné, že? V Marks & Spencer prodávají po dvou párech- jedny světle růžové (na fotce) a jedny krémové. Na domácí rozkošnické odpočívání přímo stvořené! :-)

      Vymazat
  6. Ahoj Sandruško, tvé fotky vždy dokáží pohladit po duši. Máš je tak krásně snové, něžné, romantické. Dokážeš zachytit i ten nejmenší detail. Tvá koupelna je moc krásná, i kachličky jsou pěkné - jsou světloulinké a to je důležité. Já teď koukám po různých bytech a zjišťuji, že světlé koupelny má málokdo doma. O to je to pro mě těžší, protože opravdu nechci žádnou výrazně barevnou koupelnu :-( Bude to ještě těžký oříšek. A ponožky jsou nádhera, asi si pro ně taky půjdu! :-) Měj se krásně, S.

    OdpovědětVymazat
  7. Váš blog je dokonalý...:) Nevěřím, jak z ponožek a růžové pasty na zuby dokážete udělat takovou nádheru...A ta šílená polička, která s Vašemi doplňky vypadá skvostně...Vaše fotky ve mě vždy vyvolají totální pocit rovnováhy a jemnosti a o článcích ani nemluvím...Jak to děláte? Chtěla bych to taky umět...:) Sabina

    OdpovědětVymazat
  8. Krasny a inspirativny prispevok ako vzdy!
    Mohla by si mi prosim prezradit, kde sa da zohnat ta uzasna kremova policka? :D?
    Vdaka.
    prajem krasny slnecny den :)
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, ta polička je ze starší kolekce Ikea- byla původní součástí pronajatého bytu, ale zahlédla jsem ji v Ikea znovu- teď má navíc dole dva háčky, jinak je stejná: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20171312/

      Vymazat
  9. Sandri, dakujem ti za tip, to by ma teda asi vazne nenapadlo :)
    Nech sa dari :)
    Eva

    OdpovědětVymazat
  10. Bathing is such a pleasure, especially in beautiful surroundings like this! I love to be able to have the time to indulge, not just 5 minutes in the shower!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥