Kousek z pohádek Tisíce a jedné noci

středa 31. července 2013

V našich domovech by měl být znatelný odraz nás samotných, naší kultury, koníčků, oblíbených barev i předmětů a především také odraz našich kreativních a hravých duší! :-) Můj malý arabský čajový koutek ještě stále není hotov, ale postupně dostává ráz, který bych mu ráda do budoucna dala. Celý obývák je laděn v základu do bílé barvy, která je doplněna odstíny jemné růžové, tyrkysové a béžové. Kombinace těchto tónů ve mně evokuje klid, ale zároveň místnost nepůsobí nudně a obsahuje prvky, které jí dodávají na svěžestí a zábavnosti.

Je zde znát kombinace několika stylů, které preferuji, a to především French-Noridc a arabského orientu. Milovanými kousky jsou stříbrná čajová konvice z mé druhé domoviny, Jordánska, velká orientální lucerna, sedací polštáře z Tchibo a tyrkysové doplňky z This & That a Madal Bal. Na pohodlné a praktické béžové skandinávské pohovce z Ikea přibyly nově nádherné polštáře z Bella Rose- kompletní příspěvěk s novinkami z nákupů bude následovat zase někdy příště.

Přemýšlím, že si po létě pronajmu firmu na profesionální úklid, která by mi pomohla vyčistit celou pohovku, matraci a křesla. Po létě by mělo dojít v mém bytě také k rekonstrukci podlah, a tak se budu těšit na nové parkety, které budou krásně ladit se zbytkem mého domova. Navždy sbohem, modrý kancelářský koberče! ;-)


Velká orientální lucerna z Tchibo je často obdivovaným předmětem v mém obýváku.

Nezbytné úložné prostory ve formě košíků a krabiček se dají vždy skvěle sladit.

Tyrkysové skleněné svícny a starorůžová lucernička s ormanenty vytvořily již nejednu překrásnou atmosféru při letních večerech.

Celkový pohled na nehotový koutek, který bych ráda zachovala především vzdušný a pohodlný.

Detail poliček s nezbytným dekorem, který dělá domov domovem! :-)

Stoleček s klasicky tvarovanými nožičkami v arabském stylu slouží jako odkladač na čaj i vodní dýmku...dodnes lituji, že jsem nekoupila dva! :-)

Na tabuli si často maluji a píši motivační citáty. Aktuálně je zde Fatimina ruka (hamsa)- arabský ochranný amulet a symbol rodinného krbu, štěstí, spokojenosti a zdraví. Nádhernou tyrkysovou stuhu mám od Míši- hodí se sem jako ulitá! ;-)











18 komentářů:

  1. Sandri,ted jsi mne tedy pobavila a rozesmala.
    Ne ze by tvuj prispevek byl vtipny a k pousmani,to vubec,naopak zasnu nad tvym prekrasnym koutkem,ale..
    ..hadej,opet souzneni,pudrovy kulatak a bily zdrhovyny polstarek mam take,ani ja slevam neodolala a divim se,ze jsi nezvolila ten volankovy,jak se ti onehdy take libil.Ale mozna s volankovym kulatakem by to bylo na tebe jiz prilis romantiky,ne??
    Jinak opet krasa,jak se styly orientu a seversky prekrasne doplnuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katuško, po těch volánkových stále prahnu, ale vyšlo by to už tuze draho, protože jsem objednávala ještě další věci, tak jsem zatím zvolila tyto a uvidíme příště :-) Polštářů není nikdy dost, hodily by se mi i do ložnice...je to opravdu srandovní, jak máme tolik podobný vkus a opět jsme se trefily do stejných pokladů! ;-) Ty pudrové polštáře jsou prostě fantastické, viď? Nemohu se jich nabažit!

      Vymazat
  2. Sandri,máš tuze krásný čajový koutek...a taky jsem se pousmála nad kulaťáčky v pudrové barvě,jejíž majitelkou je i Kačka :-) ...jste naladěné na stejné vlně :-) i ty bílé ty jsou taky moc krásné...měj se hezky papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ta orientální lucerna je nádherná.

    OdpovědětVymazat
  4. Krááááása!! Doufám, že budeš mít spoustu dalších příspěvků, pauza mě moc rozesmutněla :( :D .
    Zdraví
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, já vím, že jsem zase dlouho zahálela, ale mám teď v zásobě asi šest článků dopředu, tak snad dlouhé proluky nebudou ;-)

      Vymazat
  5. Sandri, máš nádherný orientálny kútik, všetko ti tam krásne ladí, naozaj ako z rozprávky:)
    m.

    OdpovědětVymazat
  6. hrozně se mi líbí modré detaily a vůbec cit pro design!
    Seš prostě nejlepší!
    Jendou bych k tobě chtěla přijít na návštěvu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji převelice, Magdalén! Návštěvy já tuze ráda!!! ;-)

      Vymazat
  7. Sandři tam mintová a pudrově růžová s béžovou hladí po duši. Ten čajový servis a stolek je překrásný, odkud je? Nebo neumím číst?:-D

    OdpovědětVymazat
  8. Tchibo? Looks like your brought it back from Jordan! A lovely corner!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥