Co je nového na blogu a kolem něj...

čtvrtek 9. ledna 2014

Od doby, co jsem začala psát blog, se jej snažím průběžně upravovat tak, aby se vám tu co nejvíce líbilo, aby byl přehledný a uživatelsky nenáročný. Ráda bych vás dnes provedla několika posledními vylepšeními a také více přiblížila možnosti okolo Maison de Plaisance.

Přibližně před dvěma měsíci jste si možná všimli, že v pravém sloupci přibyly klikatelné sociální ikonky...Kam vás zavedou a co to všechno znamená? Dnešní příspěvek je především pro ty, kteří se ve světě sociálních sítí tolik nepohybují a všechny "Pinteresty, Instagramy a Tumblry" jsou pro ně španělská vesnice! :-) Níže na obrázku vidíte vysvětlení jednotlivých ikonek. Když na ně klikente, ocitnete se na rozšířených sociálních sítí mého blogu.



Facebook- ten, pravděpodobně, představovat nemusím. Jedná se o nejvýznamnější sociální síť, na které můžete sledovat novinky ze světa Maison de Plaisance. Uvidíte, kdy se objeví na blogu nový příspěvěk, můžete prohlížet fotky, komentovat a sdílet. Má mnoho odpůrců i milovníků. Já patřím do druhé skupiny, protože jasně vidím jeho výhody a umím je využívat tak, aby mi tato síť byla nápomocná. Dovolím si tvrdit, že se v současnosti jedná o nejmocnější marketingový nástroj mnoha firem. Je to o uživateli (a také o správném nastavení a přizpůsobivosti), nikoliv o prostředku. ;-) Starší generace mu většinou nefandí, zatímco pro tu mladší je to naprostá samozřejmost a součást každodenního života...A doba půjde ještě mnohem dál- dnes si i dvouleté děti umí hrát s tabletem! :-)

Instagram- Aplikace, kterou naprosto zbožňuji. Je určena uživatelům chytrých telefonů. Jak to funguje? Na Instagramu můžete zachytit svůj každodenní život- jednoduše to, co si vyfotíte na mobil, převedete skrz tuto jednoduchou aplikace do virtuálního světa mezi své přátele a další lidi, kteří vaši síť sledují (pokud jim to dovolíte). Zde uvidíte takové méně oficální fotografie ze světa Maison de Plaisance...záznamy všedních i nevšedních okamžiků daleko dále za interiér mého bytu. :-) Zbožňuji sledovat každodenní fotografie ze světa svých přátel. A proč mít Instagram, když mám Facebook? Jednoduše proto, že Instagram je více interaktivní co do fotografií- nezatěžuje vás žádnými dalšími informacemi, reklamami apod. Navíc fotky z mobilu jsou vždy tak trochu osobnější, než ty, které se někdo rozhodne zveřejnit na blogu či Facebooku. Instagram můžete uzavřít pouze pro skupinu svých nejbližších, zatímco Facebook je často využíván také pro pracovní účely, rozvoj byznysu, apod. Pokud ho používáte, jistě ten rozdíl cítíte- je to rychlé, jasné a zábavné. Facebook i Instagram jsou propojené sítě, a tak samozřejmě jedním kliknutím můžete fotku zveřejnit jak na Instagramu, tak na Facebooku- je to jen na vás! ;-)

Weheartit- Moje závislost! :-) Je to takový virtuální mood board, otevřená galerie fotek, které si ukládám pro svou inspiraci. Najdete zde fotky z oblasti módy, designu, interiérů....a vlastně naprosto všeho, na co si vzpomenete. Fotky můžete vkládat sami, nebo si ukládat ty, které se Vám líbí. Místo do počítače si je touto formou ukládáte do složek na socální síti- funguje stejně jako Pinterest, ale já osobně preferuji Weheartit. Fotky mohou být vaše, nebo můžete sdílet obrázky z internetu, které vás jakkoliv inspirují a mohou inspirovat další. Skvělá a zábavná aplikace do vašeho telefonu na dlouhé chvíle- já si s ní nejčastěji hraji před spaním! ;-) Stejně jako Instagram můžete tuto aplikaci využívat na svém chytrém telefonu, ale i v počítači.

Fler- asi netřeba představovat. Virtuální svět šikovných českých ručiček- svět handmade výrobků všeho druhu...Pokud jste ještě nenakoukli, pak opravdu doporučuji...najdete zde skutečné skvosty od nesmírně šikovných tvořitelů a tvořitelek! Taste peněženky! ;-)

Bloglovin- síť, která sdružuje vaše nejoblíbenější blogy. Jednoduše vyhledejte svůj oblíbený blog, přidejte do oblíbených a sledujte nejnovější příspěvky- již nemusíte složitě vyhledávat a dohledávat, vše je na jednom místě! ;-) Aplikace je rovněž dostupná pro chytré telefony i na PC.


Moje fotky z mobilu v aplikaci Instagram

Moje kolekce fotek na Weheartit

Budu moc ráda, pokud mi napíšete, zda byste na blogu uvítali něco jinak či lépe a jaké sociální sítě využíváte nejraději vy! ;-)

13 komentářů:

  1. Sandri,
    tak toto bylo vycerpavajici a i kdyz se radim do takoveho prumeru vzdelanosti techto sluzeb,da li se to takto nazvat,strasne rada se zdokonalim a necham si poradit ci vysvetlit.Sice vse sledovat u mych oblibenych lidicek a blogu,tak asi nespim,ale myslim,ze se da neco vyzobat.Obduvuji taky,jak to vse stihas,ja si radsi pred spanim pustim hudbu a relaxuji nebo ctu knizky,ale chtela by jsem opravdu stihat vse.Myslim,ze maloktery blog ti muze konkurovat v prehlednosti a peci o tve ctenare at jiz verne ci mene,takze vse je dokonale,lepsi uz byt snad opravdu nelze.Super a diky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Kači, je fakt, že taťka nás k technice vedl od malička, takže jsme s bráchou typ lidí, co techniku ovládají zcela intuitivně a vyloženě je to baví...:-) Před spaním si taky moc ráda čtu, ale někdy si právě ukládám i své inspirativní obrázky- když si tak sním o tom, co bych v životě chtěla atd.- před spaním je nejlepší doba na "vizualizici", kterou promítneme do podvědomí..;-) Vím, že ne pro všechny je lehké se zorientovat ve stále větším množstvím sociálních sítí- k čemu slouží, jaký je rozdíl a proč to vůbec mít...a tak to lidi někdy radši přestanou úplně sledovat, což je škoda. ;-) Setkávám se s lidmi, kteří třeba počítač a internet neovládají tak hravě a především pro ně jsem se rozhodla trochu více objasnit některé věci a třeba jim trochu více přiblížit, že je to všechno vlastně skvělá hra! ;-) Měj krááásný den a moc děkuju za koment! :-*

      Vymazat
  2. Sandri,hmmm tak já jsem ráda,že tak průměrně ovládám FB a blog :))) ostatní věcičky jsou pro mě opravdu španělská vesnice :) ...tak že ti děkuji za objasnění co a jak ...jen mít vícero času na důkladnější prostudování...já večer padám únavou ,hold dvě děti a třetí na cestě k tomu tvoření,domácnost a různé jiné věci mi dávají hodně zabrat...ale jednou si ten čas udělám a vše se ráda naučím...
    Jinak jsi měla pravdu se svíčkami...voní opravdu nádherně...ale neodolala jsem vůni jiné a to Fluffy Towels a vosku do aroma lampy Wedding day,,,:)
    Měj se moc krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juuu, Klári, ty sis objednala Baby Powder? Já sice doma miminko nemám ale ta vůně je prostě tak krásná :-) Pamatuji si ji z dětství! ;-) Já naprosto chápu, že s dětmi už člověk asi nemá tolik času se věnovat sociálním sítím, hahaha ;-) Mnohem důležitější je samozřejmě ten reálný svět...tohle je spíš tak zábavu a když má člověk chuť a čas si prohlídnout pěkné obrázky a sdílet věci s přáteli atd...;-) Každopádně jsem moc ráda, pokud alespoň trochu mohl být článek užitečný! ;-)

      Vymazat
  3. Pěkný článek. Já zatím využívám nejvíc pinterest, začala jsem instagram poněvadž Ježíšek donesl chytrý telefon ;-), facebook zatím nepoužívám. Na Fleru ujíždím denně :-D. Jen by mě zajímalo jak si dostala všechny ty ikonky tak krásně pospolu i s odkazy :-) Už jsem si toho všimla i jiných blogů, ale zatím jsem nepřišla jak na to. Poradíš mi ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti,

    social media buttons jsou už na delší lokty, nejsou v základním nastavení Bloggeru a je potřeba si umět trošku pohrát s HTML. Taky je potřeba si vytvořit vlastní ikonky, či najít na Googlu takové, které jsou určeny pro free užití, abys neporušila práva kradením designu. ;-) Na webu je hodně tutorialů, jak si social media buttons na blog přidat. Pokud se ti nechce přímo v HTML pracovat, pak je dobré toto video pro přidání ikonek trochu jinou cestou.

    https://www.youtube.com/watch?v=H4hI5WmqpBw

    Návod na HTML postup např. zde: http://silvidesign.blogspot.cz/2013/05/rychla-blogger-poradna-i.html

    Já osobně to udělala přes HTML, snad to pomůže a zadaří se! ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj Sandruš.tak toto som potrebovala,polopatisticky vysvetliť :).čerstvo som sa zaregistrovala na Instagram,uvidím ako sa s ním zžijem.veľmi príjemne si vždy u teba počítam,príspevky sú milé a zaujímavé.momentálne sa trápim s nastaveniami na blogu,vôbec nereaguje na zmeny ktoré mu zadám,uff.prajem pohodový podvečer,jazmínna

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojda Sandři :) ,

    Tvůj blog je asi nejpřehlednější ze všech, co znám. Já používám akorát facebook, a to zřídka, takže tenhle článek oceňuji :)
    A napadlo mě, jak si ukládáš oblečení ve skříni. Že se nám někdy pochlubíš?? Vsadím se, že máš uklizeno a srovnáno :)
    Zdraví,
    Světla
    A napadlo mě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, to se taky připojuji:) Tvoji skříň prosíííím

      Vymazat
  7. Díky:-) Jediný co pro mě není španělská vesnice je FB a Flér:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  8. Já tě sleduju na insta a nemůžu si to vynachválit:)

    OdpovědětVymazat
  9. tvůj blog vypadá moc pěkně, také se snažím ten můj vylepšovat :-) bára.kára

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥