U pracovního stolu

úterý 20. ledna 2015

Na mém pracovním stole se dekor často mění podle toho, co mě zrovna baví a na co se ráda dívám. V tuto chvíli jsou to zelené rostlinky, modrá sova z H&M Home a světle růžová lucerna z Bella Rose, které vnášejí trochu barvy a veselosti do lednových šedivých dnů. Nově mi doma přibyl vysněný hrnek "a true love story never ends" (z mého wishlistu) a momentálně tři nejoblíběnější diáře, z nichž každý plní jinou úlohu.

Když už společně sedíme za mým pracovním stolem, tak Vám musím říct, o čem jsem nedávno  přemýšlela. Jde na mě zase změna...změna vkusu, stylu, preferencí. Ne nijak výrazně, avšak je dost možné, že v průběhu tohoto roku se to u mě doma a na blogu malinko změní. Vzpomínám na dobu, kdy můj první studentský byt krášlila oranžová rozkládací mini pohovka (kdo mě zná, tak ví, že oranžovou nemám v lásce), čaj se podával ve "vtipných" reklamních hrnečcích a v okně mi "kvetla" umělá květina neznámé odrůdy. 

Až tak v posledních čtyřech letech bych se odvážila tvrdit, že jsem si doma vybudovala nějaký vlastní styl. Trochu jsem však sama sebe nedávno překvapila, když jsem pokukovala po nové GreenGate kolekci a naprosto zásadně jsem vynechávala cokoliv s romantickými barevnými potisky, zatímco mi srdce plesalo nad latté hrnkem s šedým geometrickým vzorem. Hhhhh?

Zjišťuji, že nyní do interiéru v mírných formách zařazuji zlaté prvky, což pro mě dříve bylo naprosté tabu, že černou barvu, kterou tak ráda nosím na sobě, miluji nyní častěji i v interiéru (pokud není na příliš velkých plochách), že mě doma už tolik nebaví přesladké potisky...a že mám potřebu do svého domova zahrnout více maskulinních prvků a odstínů. 

Nechci se zdaleka vzdát french-nordic stylu, který je stále mým favoritem, ale přirozeně mě baví více zařazovat glam chic a tradiční design, kterým jsem dříve nevěnovala tolik pozornosti. Styly vždy ráda mixuji tak, jak to přirozeně cítím a především tak, aby se mi v daném prostředí příjemně bydlelo. V kuchyni mi už nějaký čas leží velká krabice plná doplňků, které jsem za poslení roky nastřádala a které brzy poputují dál k někomu, kdo si je užije- které stránky Vám přijdou nejlepší pro prodej dekorací? A jak to máte se změnou vy? Stěhujete často nábytek, měníte barvy, kupujete a prodávate, nebo naopak máte dlouhodobě rádi, když je doma vše "při starém"?   








11 komentářů:

  1. Mas to krasny! Takovy jarni a svezi! Ten hrnicek mam taky ;)
    A s tim stylem je pravda, ze si taky vsimam, ze se mi casem zacinaji libit veci, ktere treba driv byly tabu ;)
    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto ti rozumím! Mluvíš (píšeš) mi z duše! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem typický blíženec, u mě se to mění často a stále nemůžu zakotvit u jednoho stylu. Nějak podobně to mám taky, dřív jsem nakupovala ve velkým vintage staré věci. Teď je sice taky mám, ale spíše do industriálního až retro vzhledu a snažím se to zkombinovat s minimalistickým stylem barevně spíše white in white :). Takže se spíš považuji za eklektika s minimalistickými sklony :-D. Jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet u vás doma :).

    Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sandi:) tak u mě proběhla za poslední dva roky taková změna, že jsem překvapila i sebe sama:) šla by nazvat "všechno pryč a jen prostor":) všechno zdobné, sladké, kytičkovaté, starobylé mě najednou zatěžovalo a bralo energii..všechno jsem prodala a ted jsou moje jediné krásnosti polštářky a kvalitní deky a pár váziček a je mi v tom tak volně...už nepotřebuju se obklopovat věcmi ...tak jsem zvědavá kam se to vyvine u tebe:) ...nejlíp se prodává na Bazoši a na Mimibazaru, na Aukru úplně nejméně a nejvíc to tam stojí....mě čeká prodat ještě knihy to je největší piplačka to nafotit a určit cenu :)..Sandi přeju ti radostné dny a třeba se zas uvidíme:) Káťa

    OdpovědětVymazat
  5. Chci mít tvoje nápady! Krásné, jako vždy! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Sandro, já to mám podobně.. Ať už člověk chce nebo nechce, tak je ovlivňován trendy... Pozoruju to i v módě, když vidím v časopise nějaký momentální hit, tak mi to zezačátku nic moc neříká a postupně mu mnohdy přijdu na chuť... proč ne... Přeji hezký den! Svatava

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych možná ty dekorace nabízela na fb stránce, nevím kolik je tam fanoušků, ale kdo tě zná, a miluje bytový design, tak se určitě chopí šance něco si pořídit :) Jinak se vždycky těším na tvoje nové stylizace Sandruško, vždycky mi to zvedne náladu, když vidím něco esteticky dokonalého :)

    OdpovědětVymazat
  8. Sandruško,změna je život ! Vidím to sama u sebe :) ...teď se u nás něco plánuje,tak snad to vyjde :) ... tobě moc fandím a těším se na další tvé pokroky ...opatruj se a užij si prima víkend papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  9. Mě se přes jaro a léto líbí vždy takový ten travel/hobo/boho/indie interiér a vlastně i styl oblékání, přes zimu zase ulítávám na old english a vintage, na podzim u mne pak vede industriální interiér. To je taková moje každoroční tradice změnit si vkus spolu s ročním obdobím :D Na druhou stranu to o sobě vím a snažím se pořizovat si věci které jsou variabilní a nadčasové.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Sandři!!
    Nádherné fotky, taky mám zrovna na stole kytičku - fialovou hyacintku. :)
    Já mám ráda změnu. Tak jednou za půl roku si přesunu nějaký kus nábytku, přemaluju skříň nebo rovnou zeď... Mám pocit, že čím jsem starší, tím víc si potrpím na pořádek, takže hodně často přeorganizovávám police, šuplíky i celé šatníky...
    Ale u Tebe se mi líbí snad čím dál tím víc!! :)
    Měj se,
    Světla

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥