Z mé knihovny- Květinová kuchařka

čtvrtek 19. března 2015

Květinová kuchařka na mě vykoukla před pár týdny kdesi na internetu a její design mě zaujal natolik, že jsem se ihned jala pátrat po bližších informacích...jak jde o květiny, stylové písmo, krásné fotky a hlubší obsah, tak mám vždy tušení, že půjde o mou srdeční záležitost. Někdy se nechám snad až příliš snadno svést povedeným vizuálním zpracováním. Mé estetické cítění mě nutí hltavě obracet stránky a vstřebávat inspiraci z originálně naaranžovaných obrázků a grafického zpracování...teprve až pak přichází na řadu průzkum kvality obsahu. Mám to asi trochu obráceně, než by tomu mělo být, ale hlavní je se dopídit toho, zda kniha skutečně stojí za koupi. ;-)

Jana Vlková v kuchařce představuje recepty doplněné o jedlé kvítí a býlí, přičemž součástí knihy jsou i rady, jak a kde si takové kvítí nasbírat dle ročních období, jaké mají nasbírané rostlinky účinky na náš organismus, nebo rady, jak si s nimi poradit  kuchyni. Díky těmto jedlým kráskám si rozhodně můžeme pozvednout náladu a už jen proto stojí za pozorornost na našich kuchyňských linkách. Opravdu nádhernou částí knihy je ilustrovaný herbář. Už nějaký ten pátek si říkám, že si založím vlastní herbář s vylisovanými květy, ale pořád jsem se k tomu nedostala, a tak mi tento ilustrovaný dělá opravdu radost! Květinovou kuchařku jsem si nakonec objednala se slevou 25% na stránkách nakladelství Smartpress ještě s pár dalšími tituly, o kterých se na blogu postupně také zmíním.

P.S. Jedlé kvítí na mém talíři můžete občas vidět i na mém Instagramu- např. zde a zde. Přiznávám však, že jsem se sama o sběr nezasloužila a kvítky jsem si pořídila na Freshbedynky.cz. :-)





8 komentářů:

  1. jej clovek by ani nepovedal, ze tolko kvetiniek je mozne zjest :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, Smartpress nikdy nezklame, další krásný titul... hezký den! Svatava

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádherná kuchařka, letmo jsem se na ni dívala v knihkupectví a byla opravdu krásná :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka vypadá krásně, ale musím říct, že mně ty květinky v jídle prostě nechutnají, i když moc krásně vydají :D

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že některé květiny jsou trochu nahořklé, jiné vlastně nejsou zase skoro cítit...vlastně se mi na tom nejvíc líbí, jak to jídlo ozdobí a ještě když mají ty rostlinky léčivé účinky, tak je to vůbec nejlepší! ;-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥