RESTART? ANO, PROSÍM!

úterý 24. ledna 2017

Myslím, že četby v rámci pozitivní psychologie není asi nikdy dost. A kdy jindy se pustit do takového malého osobního restartu, než začátkem roku. Nejsem velká fanynka novoročních předsevzetí, protože všichni máme tendenci si jich sami se sebou nasmlouvat přespříliš a nakonec to dopadá tak, že nesplníme ani jedno. Věřím, že změny je nejlepší dělat, když je na ně člověk skutečně psychicky připravený...a není od věci si k tomu přizvat malé pomocníky v podobě chytrých knížek. ;-) Dnes si tedy po delší době vyndáme z mé knihovny dvě knihy, které jsou ideálními společnicemi při snaze obrátit jednotlivé životní oblasti k lepšímu.

POŘÁDEK NEJEN V HLAVĚ - Michaela Dombrovská, nakladatelství Grada

Tady zdaleka nejde jen o "úklidovou příručku"...během 28mi denního programu tato kniha pomůže uspořádat vlastní mysl, vztahy, zdraví i bydlení. Soustředí se na odstranění zbytečností ze života a zaměřuje se na to,  za co být v životě vděční. Očista po všech směrech. A minimalismus v praxi.

ZBAVTE SE NEPOŘÁDKU JEDNOU PROVŽDY - Scheila Chandra, nakladatelství Grada

Tohle není kniha pouze pro nenapravitelné bordeláře, nýbrž pro každého, kdo si chce maximálně usnadnit všední starosti s chodem domácnosti a úklidem ("stačí 10 minut denně"). Najdete zde tipy na organizaci prostoru, na třídění užitečných a neužitečných věcí a především pomůže z vašeho domova udělat místo, které skutečně slouží svému účelu a vašim potřebám. Místnost po místnosti se tak postupně promění k vaší maximální spokojenosti. Já osobně jsem ocenila i tipy na domácí kancelář, protože život i práce v harmonickém prostředí má zkrátka pozitivní vliv na naši psychiku.

A co zajímavého z oblasti životního stylu právě teď čtete vy? :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥