Nedělní vaření

neděle 3. dubna 2011

Moc ráda vařím, a to především o víkendu, kdy má člověk čas, může si dojít na nákup pro čerstvé potraviny a vymýšlet celé dopoledne, co bude dnes dobrého :-)

Každý den začínáme zdravou snídaní- celorzrnný chléb, přírodní sýr typu Lučina a ovocný nebo zelený čaj. Na pečivu miluji petželku, jarní cibulku, nebo pažitku. Někdy si rádi dáme i ovesnou kaši s medem nebo musli. Líbí se mi bílý porcelán, na kterém jídlo hezky vynikne a lahodí nejen jazyku, ale i oku.

Starožitná porcelánová terina- naše babička ji málem při stěhování vyhodila, ale mamka ji zachránila a já si ji pak odvezla do Prahy :-) Ta se, doufám, bude dědit po generace! <3


Z krásné polévkové mísy chutná dvojnásob. Ještě sháním hezkou porcelánovou naběračku a starožitné příbory s ornamenty, pak to bude dokonalé.


A už upečené kuřátko, jak jinak než se šťouchanými bramborami. Jako příloha u nás brambory vítězí na plné čáře. Do kaše jsem přidala bylinkové máslo a zase se posunula chuťově o trochu výš ;-)

Po takovém se rádi díváme na filmy pro pamětníky :-) Sluníčko nás ale později stejně vytáhlo ven, procházka byla nádherná!

2 komentáře:

  1. Sandro, po precteni tveho prispevku jsem dostala hlad :o) Ale u me to neni nic abnormalniho. Terina po babicce je uzasna, jeste ze se vam ji podarilo zachranit. Preji krasny tyden, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. Babiččina mísa je překrásný rodinný poklad. I já mám pár takových kousků a nesmírně si jich cením. Co jsem to ještě chtěla...jo, to prkýnko! Moc se mi líbí prkýnka s dírkou, ale babo (promiň, Sanduš) raď, kde se dá sehnat? :-o Vivi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥