Světýlka potěchy

čtvrtek 25. srpna 2011

Moje milé, moc vám všem děkuji za přání k svátku! Přiznám se, že jsem na něj úplně zapomněla a terve až se zprávami od přátel a rodiny jsem se začala radovat, že mám jmeniny :-) Mám pro vás pár fotek dárečků od milého a taky jsem se pokusila zachytit večerní atmosféru naší kuchyně, odkud vám právě píšu při světle svíček, poslouchajíc Edith Piaf a s větrákem u obličeje, neboť je stále ještě neúprosné vedro.

Nevím, jak vy, ale já preferuji babí léto, kdy vedra už nejsou tak nesnesitelná a člověk se nepotí pouhým mrknutím oka. A jestlipak víte, z čeho vlastně vzešel název pro "babí léto"? V tomto období lze pozorovat větší množství pavučin drobných pavoučků a právě tyto poletující pavučiny lidem připomínaly šedé babské vlasy. Indiánské léto není synonymem pro pozdní léto. Je to teplé a málo větrné období na konci podzimu a příznančné je pro severoamerický kontinent, zatímco babí léto je typické pro kontinent evropský.

Moje sváteční kýčovité, ale láskyplné, zátiší :-)
Naprosto luxusní čokoládové bonbóny SWISS z Marks & Spencer- přítel přesně ví, čemu neodolám ;-)
V jednoduchosti je krása a u květin to platí dvojnásob...něžná růže je často mnohem krásnější, než přeplácané kytice za hříšné peníze.
V kuchyňské skříňce- šití ve vintage krabičce, lucerničky, krabice na léky a vitamíny, krejčovská minipana na šperky, váza pro odkládání drobností  a krabička ve vzhledu starých francouských kuchařek na látkové ubrousky.
Tehdy jsem se nemohla v Ikea rozhodnout, jestli růžovou, nebo modrou...vzala jsem obě a nelituji. Nádherně se doplňují.
Kouzelné lucerničky hází hvězdičky všude kolem...to bude sladké usnínání :-) Já tyhle drobné efekty zbožňuji.
Každá dekorace má svůj účel a příběh...tyhle jsou jedny z mých nejmilejších.
Celkový pohled od jídelního stolu. Tento kout už znáte...večer ale získává jiné kouzlo :-)

10 komentářů:

  1. Milá možnost seznámit se s krásnými věcmi, které dělají domov domovem :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulujem k meninám a ku krásnemu domovu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sandruško, já jsem se tááák zasnila! Okouzlující fotky, moc příjemně mě naladily. Dobrotám z Marks & Spencer taky nikdy nedokážu odolat. Včera jsem tam nakoupila všechny zásoby, od olivového oleje, vín, octů, čajů, kávičky až po sůl a pepř ;-).
    Krásné a stylové!
    Sandruš, dovol mi Ti se zpožděním (ale já jsem na svátky a narozeniny známý zapomnělivec), přát k svátku to nejkrásnější a nejlepší! Ať jsi pořád moc šťastná :-*
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. Milá "Popelko", myslím, podle fotografií z tvého bytečku, máš svátek každý den.
    Ať, žije Sandra!

    P.S.
    snad se ty dobroty, teplem nepřeměnily na horkou čokoládu?

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sandro, krásná zákoutí máš doma:-). Parádně vše schované, urovnané a útulné. Co teda obdivuju, že v těchto teplech pálíš svíčky a ještě jimi přitápíš:-D, já si je nechávám až na podzimní plískanice, teď teda ani náhodou:-). A ty čokoládové bonbony - mňáááám, hned bych si nabídla, kdybych mohla, už se těším po porodu, jak si zas zamlsám:-)

    OdpovědětVymazat
  6. I já přeji jen vše nej,nej,nej!Lucerničky jsou krásné-také se na ně chystám a stejně jako ty nevím jestli růžovou či modrou,takže to vidím také na obě:-)S kytičkou máš naprostou pravdu!Michaela

    OdpovědětVymazat
  7. Sandry, ty máš vždy také krásne veci, pastva pre oči :-) A tú kuchynku máš zariadenú fakt krásne ;-) Nech sa darí. Papa

    P.S: Prepáč, že tak opozdene, ale aj tak všetko najúžasnejšie Ti prajem :o))

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky, náádherné lucerničky.

    OdpovědětVymazat
  9. to je čarovné :) tie lucerny hlavne... bodaj by to aj u mňa doma takto vyzeralo :))

    OdpovědětVymazat
  10. Nádhera!!! Úplně se s tímto stylem sžívám! Krásný den! Věra N.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥