Knihomol

neděle 4. září 2011

Zbožňuji ničím nerušené večery, které věnuji některým ze svých oblíbených knížek. Nejraději čtu knihy duchovní, esoterické, motivační, klasické romány a pohádky. Na rozdíl od filmu mám možnost vyvíjet vlastní fantazii a scénáře. Když jsem byla menší, knihy jsem příliš často do rukou nebrávala, neboť jsem je měla spojené se školní rutinou...Témeř všechny knihy, školou povinné, mne přesvědčily o tom, že čtení není má oblíbená činnost. Nyní si četbu mohu volit jen já sama a také jen já sama rozhoduji o tom, má-li konkrétní kniha pro význam, či ne. Čítávaly jste si jako malé rády? A jaké vzpomínky ve vás evokují školní léta?

Při takovém čtení a "dobrovolném sebevzdělávání" si ráda dopřeji nějakou dobrotu ve formě sušeného ovoce, čokolády, cappuccina, či čaje...jak jinak! ;-)


Sušené ovoce dlouho vydrží, skvěle chutná a dá se nekonečně kombinovat...pro nadcházející podzimní večery je to ideální a zdravá laskomina!

Nádherné kontrasty barev...při tomto focení jsem si opravdu vyhrála a doslova si ho "vychutnala" ;-)

Na podzim se zásobujeme dobrým sušeným ovocem a ořechy- vitamíny v jedné hrsti a chutná svačinka bez dlouhých příprav ;-)
Zátiší růže s knihami. Růžička je od milého...daroval mi ji jen tak pro radost, když jsme byli na procházce. Prostě mne umí potěšit :-)

Cappucciono Dolce Gusto chutná úžasně! Ráda si ho připravuji v našem kávovaru- stačí nakombinovat dvě kapsle a antistresová lahoda je na světě! Má jemnou pěnu a nejraději ho mám s cukrem.
Detail filigránu kávové lžičky- stále se nemohu vynadívat!
A tady již vše připraveno pro pohodové chvilky. Světlo svíčky, voňavé pot pourri, sladké cappuccino a oblíbené máslové sušenky s čokoládovou polevou.
Můj čtenářský koutek- stoleček vedle pohovky mi dopřává maximální pohodlí, neboť mám vše při ruce. Na pohovce je pak potřeba spousta měkkých polštářů a příjemný pléd.



3 komentáře:

  1. juuj andelik, nadherne fotky vies spravit, som uz v praci, ale vies navodit taku atmosferu, az by som spinkala :)

    OdpovědětVymazat
  2. moc pěkné, takhle čtení probíhá i u mě :) čtu ráda, hodně a dokonce spoustu povinné četby. už odmala mě k tomu vedl hlavně jeden z dědečků a čtu taky díky němu. je to úžasný relax, zvláště potom s takovými laskominami. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sandro, čtu strašně ráda od malička a v pozdějším věku mě překvapilo, kolik lidí nečte. Ten luxus nechat se pohltit knížkou a navodit si takovou atmosféru, na jakou mám právě chuť. Mě i mojí sestru spíš museli rodiče krotit, protože jsme byly schopné číst si dlouho do noci a když nás to moc bavilo, dočítaly jsem s baterkou pod peřinou. Dokonce i tu povinnou četbu jsem vždycky přelouskala. Prostě mi to nedalo.
    Měj se krásně a dej tip na nějakou zajímavou knížku.
    Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥