Moji nováčci

sobota 24. září 2011

Tak jsem si zase neodpustila nákup na Bella Rose, protože tento měsíc měli slevu 20%  v rámci Dnů Marianne (ještě, že to mám čím odůvodnit :-).  Dny Marianne přínášejí každý rok možnost nakoupit s velkými slevami v těch nejlepších obchodech. Copak úžasného jste pořídily vy?

Ráda bych vám také ukázala krásný dáreček od White home by Vicky, který  mi poslala milá paní Michaela jako ocenění za můj blog. Tímto ještě jednou velmi děkuji, Míšo, moc si toho vážím a vždycky, když se na dáreček podívám, vzpomenu si na tebe!

Mimoto přináším aktuální novinky od nás z kuchyně, kde jsem udělala pár drobných obměn...Když je něco dlouho stejné, přestává mě to pak bavit, a protože jsem Beran, tak se to ještě násobí ;-) Chudák můj drahý pak neví, kde jsou nůžky, které byly na jednom místě půl roku a ani se mu nedaří najít sáčky do odpadkového koše, které přeci byly vždycky v této poličce...Ještě, že je tak chápavý a nechá mě vyžívat se v mé mánii přemisťování. Určitě také znáte ty chvíle, kdy krásně uklidíte celý byt, srovnáte knihy, šuplíky, krabice a krabičky...A pak přijde ta známá věta: "Kam jsi mi zase dala..."

P.S. Také máte poslední dobou potíže s nahráváním fotografií na blogspot.com?

Jedinečná čajová dóza Green Gate je mým prvním nákupem pro letošní podzim a zimu, ačkoliv je původně ze zimní kolekce 2009 (motiv Freya Brown). Datum spotřeby čaje bylo již pasé, a proto byla dóza bez čajového obsahu zlevněna. Podařilo se mi být jedním z kupců posledních pár kousků této dózy ze staré GG kolekce. Líbí se mi kombinace barev i vzor...bude krásnou ozdobou při našich čajových vánočních dýchancích :-)

























Ručně dělaný pytlíček od Míši mi přišel do práce a krásně voněl po levanduli: "Tahle levandulová vonička zítra putuje k Sandrušce za její nádherný blogísek,který najdete na adrese:www.sandramaison.blogspot.com -tímto jí děkuji za její skvělé tipy a nápady!"

Naše skromná kuchyňka prodělala dnes něco málo změn...Přesunula jsem skleničky na šampaňské a na víno do bílé poličky a místo nich jsem vystavila nové poklady z mého posledního nákupu- Ib Laursen dózy 1, 2 a 3- jsou DOKONALÉ a vejde se toho do nich požehnaně! Nejlepší kup měsíce!

Skleničky hezky do poličky zapadly...čisté sklo je samo o sobě nádherná dekorace naprosto kdekoliv.


Dózy jsem naplnila piškoty, strouhankou a sušeným hráškem. V dolní poličce můj miláček, chlebník, který již znáte :-)

U umyvadla máme po ruce naše nejoblíbenější hrníčky z Marks&Spencer a samozřejmě kuchyňské náčiní, rovněž v dóze od Ib Laursen.

Nechám vás nahlédnout i za dvířka naší kuchyňské skřínky...V horní poličce máme naši malou špajzku, protože na skutečnou není prostor...Sušené ovoce, semínka, vločky, fazole, med, olivový olej...Však to znáte :-) Potraviny mám nejraději narovnané v průhledných dózach, kde je ihned vidím, beru a konzumuji ;-)

V dolní poličce máme hrnečky, skleničky, porcelánová prkénka a tácky. Do poličky jsem dnes zarovnala i naše nové broušené skleničky na víno (jak jistě chápete, těch není nikdy dost). Původně jsem dlouho toužila po podobných, ale od Green Gate. Jejich cena je však poměrně závratná a tyto od Ib Laursen jsou rozhodně hrdou náhradou.

Ib laursen i tentokrát. Koupila jsem čtyři látkové ubrousky s krajkou, které budu používat pro prostírání u svátečních příležitostí (třeba na Vánoce? ;-) a taky mě okouzlila malá nežná vázička s takovým lehce duhovým efektem, který však fotka nezachytí.

Zde je můj kompletní nákup včetně cen...Přistihla jsem se však, že UŽ zase vybírám, co nakoupím příště! Asi se musím jít léčit z shopaholismu!

19 komentářů:

  1. Super nákup krásných věcí, taky miluju dózy a krabičky, ta od čaje je nádherná... a držím palce s obchůdkem, už se těším...

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné kousky sis koupila...
    A kuchyňka je nádherná...krásně sladěná...
    Krásný večer, Sandruš...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sandro, nakoupila jsi krásně. Myslím, že s nakupováním to máme všechny stejně, že se nám vždycky líbí víc, než si můžeme aktuálně koupit. Jinak nahrávání obrázků mě taky zlobí, a už mi to docela i leze na nervy.
    Hezký večer
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sandro,
    ty ale utrácíš:) a nedá ti to..i já jsem využila slevy a malou drobnost jsem si koupila, brzo ti jí ukážu!:)) Moc se mi líbí tvoje první fotečka ta je fakt nádherná. Moc se ti poved nákup skleniček a dóz..jsou fakt nádherný.
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  5. Opat nadherne kusky,Sandri:)a obdivujem ako mas vsetko krasne ulozene...musim si zobrat priklad,lebo moja skrinkova "spajzka" je na prvy pohlad dost divoka:))ale hlavne,ze sa v nej vyznam..niekedy potrebujem mat okolo seba taky ten tvorivy "bordelček" :))..jooj,a tie dozicky No.1,2,3..dokonale♥

    OdpovědětVymazat
  6. joj,a aby som nezabudla,moc ti dakujem ,ze si si ma zaradila na listu medzi Top blogy:))som silno poctena♥♥♥dakujem:)

    OdpovědětVymazat
  7. Některé napady jsou báječné, ale výsledek mi přijde příliš sladký. Stačí se zaměřit na maličkosti a i z kuchyně se dá vykouzlit příjemné místo, ne jen pseudopříjemné. A čím? já bych třeba koupila v Ikee dvířka na kuchyň za pár korun a bylo by :)

    OdpovědětVymazat
  8. Sandruško nádhera,tvé nákupy jsou čím dál hezčí:-)A s tím přemístováním si nelam hlavu-já jsem taky beran a u nás je to to samé,já dokonce stěhuji i nábytek,už mi bylo řečeno že se přitluče do země:-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Magdík- Moc děkuji za milý komentář...obchůdek je zatím ve svých základech a představím vám ho asi až příští rok, ale doufám, že se bude moc líbit!!!

    Madlenka, Jana- moc díky za pochvalu, vím, že kuchyň to není hyper moderní, ale je naše a těší mě, že se vám líbí :-*

    Vlaďka- Už se mi po tobě stýskalo, doufám, že doženeš blogovou nepřítomnost a budeš častěji chodit na ná návštěvu i posílat příspěvky ;-)))

    Martina- Pocta je na mé straně, tak nádherný blog jsem musela dát mezi TOP! Vždycky moc obdivuji, co dokážeš vykouzlit za dobroty a jaké máš nádherné fotky!

    Anonymní- Moc děkuji za názor. Popravdě, účel je, aby kuchyňka byla "sladká", protože jsem nenapravitelný romantik ;-) Bydlíme v podnájmu, takže kuchyňská linka není podle našich představ, ale snažíme se ji co nejvíce přiblížit ideálu. Já přemýšlím o natření dvířek a výměně úchytek, ale možná se dle Vašeho tipu i podívám do Ikey, na kolik by vyšla výměna celých předních dvířek...Určitě by kuchyň krásně prokoukla!

    michaela- Míšo, děkuji za návštěvu ;-) Já jsem poměrně konzervativec, co se týče nábytku, ale dekorace a vůbec všechno, co se dá lehce přenášet, je neustále v pohybu :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Přeji krásný den.Vaše kuchyňka se mi moc líbí.Skromně malá, ale velice útulná.moc se mi líbí ty hrníčky malované s obličejem a ty narovnané v kovovém stojánku.Moc hezké věci jste si nakoupila.Taky chválím, jak máte vše úhledně narovnané.I já pužívám průhledné a plechové dozičky.je to velice praktické uskladnění potravin a vypadá to i velice vkusně.Přeji krásný den

    OdpovědětVymazat
  11. Krásne! Tak si predstavujem môj domček... Síce mám plno takýchto sladulinkých vecičiek pokupovaních, kuchyňu ešte nemám podla svojich predstáv, lebo sme sa v Júli prisťahovali. Budem sa inšpirovať. A tá kuchyňka mi pripadá uplne ako z Ikei. Je síce obyčajnejšia no mne pripomína babičku :). Inak táto kuchyňa možno, možno bude moja a myslm že sa ti bude páčiť aspoň dúfam: http://www.osmosa-diakovce.sk/galerie/galeria-kuchyn/realizovana-kuchyna-6 alebo z Ikei : http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/categories/departments/kitchen/tools/kitchen_rooms_ideas#/20121_kirs05a_01 alebo ti by si mohla použiť z tých malý priestorov, lebo t nemá jednoducho chybu (rozmýšľam aj nad ňou ale musela by som ju nejako inak poskladať, lebo mám pomerne velku kuchyňu) : http://www.ikea.com/ms/sk_SK/rooms_ideas/small_spaces/small_country_kitchen.html keby si mohla zmeniť ju. Chápem to že si v prenájme - aj my sme boli. Tak držím palce! :)

    PS: Mne nahrávať ide... No zatiaľ som iba pár fotiek nahrávala.. Ostatné sú z netu, lebo nemám ešte vábivý domček :D

    Pekný a nádherný dníček :) Diana :)

    OdpovědětVymazat
  12. Věrka- Děkuji za milá slova! :-) Malované hrníčky jsou od Emy Srncové, darovala mi je teta...jsou fakt kouzelné. Její styl je příjemně domácí a tuzemský :-)

    Lavander- kráááásné kuchyně jsi mi poslala...to by byl taky můj sen! My máme kuchyň, jako místnost, velmi prostornou, ale linku sem majitelé dali neskutečně malou :-) A ano, je to linka z Ikea- asi ta nejlevnější, co tam vůbec kdy měli :-) Ale jak říkám, hlavní je, že slouží a když řeba natřeme dvířka, prokoukne úplně jinak. Kdyby to byl můj byt, vypadalo by to úúúplně jinak, ale na vlastní bydlení musím ještě nějakou chvíli počkat :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Sandra- Nevadí ale tie doplnky to doladia. Hlavne že slúži :) Ale mne sa tá tvoja páči. Že úplné vintage :)

    OdpovědětVymazat
  14. SANDRUŠ, ŽÁDNÉ VÝČITKY.
    MUSÍME SI PŘECE UDĚLAT RADOST, AŤ TO STOJÍ CO TO STOJÍ.
    PŘEJI KRÁSNÝ PODZIMNÍ ČAS.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den Sandro, teda to byl ale krásný nákup. Gratuluju. ty broušené skleničky jsou tak hezké. Jen bych prosím prosím chtěla radu, kde můžu sehnat ten krásný dřevěný kartáč na nádobí. už ho sháním asi půl roku a vůbec se mi nedaří. Pěkné dny Majka

    OdpovědětVymazat
  16. Bohda- Tak, tak ;-) Vám taky krásný podzim!

    Majka- Dřevěný kartáč je za 26 Kč z drogerie Schlecker ;-) Je to úúúžasný kup, moc doporučuji, Já ho používám na očistění kořenové zeleniny, nebo mytí umyvadla, je perfektní! Pokud nemáte nikde v blízkosti drogerii Schlecker, mohu Vám kartáč koupit a odeslat poštou, stačí napsat na mailík ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. byla bych moc ráda, protože v Brně jsem obešla asi 5 Schleckerů a v Tišnově jeden a když jsem poptávala tenhle kartáč, koukali na mě jakobych spadla z višně. už běžím napsat meilíka. Majka

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Sandři,
    jednou budeš muset mít veeelkou shabby chic kuchyň, aby se Ti tam vše vešlo, protože předpokládám, že Tvé nákupy zdaleka ještě nekončí!:-) I přes to ta nynější vyadá mile a zařizovaná s láskou. A berani tohle taky mají? Já změnu miluju, pořád bych něco přešupovala. Jé a fotku s Martinkou máš taky!!! Plus na rozdíl ode mě spoustu dalších nejen s BR:-)! Jsem ráda, že jsi mi napsala, budu se ráda zastavovat na návštěvy do něžného království;-)...

    OdpovědětVymazat
  19. Práve som začala s blogovaním a musí ti povedať, že si pre mňa veľkou inšpiráciou..tvoj blog je úžasný ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥