9 tipů pro správnou halloweenskou atmosféru

čtvrtek 13. října 2011

Přichystala jsem pro vás devět rychlých a levných tipů pro letošní halloweenskou dekoraci na Předvečer všech svatých. Proměňte příbytek v dům hrůzy, obléknětě hrůzostrašný kostým a pozvěte přátele, ať se můžete bát společně!

1. Barevné kombinace: oranžová, černá, bílá (alternativně i hnědá, jedovatě zelená a temně fialová).


2.Vyzdobte domov halloweenskými motivy- perfektně poslouží siluety čarodejnic, myší, netopýrů, černých koček, důchů a dýní, které vystřihnete z černých čtvrtek. Siluetky pak můžete zavěsit například na stromové větvičky bez listí, které naaranžujete do vázy. Můžete je i natřít bílou barvou, aby vynikl kontrast černých ozdob.

3. Zkuste vydlabat dýni a vyřezat strašidelný obličej, který pak zevnitř osvětlí svíčka- spousty návodů naleznete na youtube.com. Pokud se do vyřezávání pustit nechcete, dobře poslouží i malé dekorativní dýně, kterými naplníte mísu uprostřed jídelního stolu. Dekorativní dýně koupíte v běžném supermarketu v oddělení zeleniny (kus cca za 15 Kč).


4. Správnou náladu pomůže navodit světlo svíček- seskupte více svícnů pohromadě a nechte kapající vosk vytvořit strašidelné zákoutí jako na starém hradu. Báječně vypadají i svíce zasazené do vinných lahví bez etiket, po kterých stéká vosk. Lahve můžete i umělě "zaprášit" trouchou mouky pro dojem uleželosti.

5. Do průhledných skleněných lahviček nalijte vodu obarvenou např. zelenými a fialovými vodovkami, které evokují vzhled jedovatého nápoje. Do nádob můžete přidat umělohmotné potvůrky, či sušené květiny.


6. Na zrcadla, lustry, svícny a rámy zavěste místy potrhaný jemný mušelín a vytahanou fáčovinu, která vypadá jako pavučina a cáry staré, moly prožrané, látky.

7. V hračkářství a obchodech se srandičkami pořídíte všelijaký plastový hmyz, lebky a další halloweenské propriety, které pozvednou celou vaši snahu rychle a bez námahy.

 
8. Nakupte oranžové nafukovací párty balónky, kterým namalujte strašidelné obličeje černým fixem. Pokud je naplníte heliem, dosáhnete úplné dokonalosti, protože se budou samy vznášet.

9. Připravte přátelům a dětem malé krabičky z černého papíru, do kterých nachystáte sladkosti a bonbónky v klasických bílo-oranžových halloweenských barvách. Skvěle poslouží i nevyužité zavařovací sklenice, kterým snadno vytvoříte úchyt pomocí tenkého drátku a zevnitř je doladíte barvami na sklo do dýňových odstínů.

 P.S. Prohlašuji, že článek nikoho nenabádá ke slavení Halloweenu a  naprosto respektuji, pokud tento svátek není někomu blízký. Jedná se pouze o inspirativní text a ilustrační fotografie.

12 komentářů:

  1. Bomba protéza:)Já jako zubní laborantka to umím posoudit:))))To mě pobavilo!!
    Už jsem psala na předešlém článku...

    OdpovědětVymazat
  2. Vladi, já jsem právě dala to nejlepší na konec- musela jsem se u toho obrázku fakt smát :-) je tak škaredej, až je krásnej ;-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, my teda halowen nijak neslavíme, ale nápady dobrý. Hodně se mi líbí to okno s pavoukama, ale teda to torzo nohy a vedle v té tekutině cosi, brrrrrrrrrrr. Hezký den Majka

    OdpovědětVymazat
  4. BOMBAAAAA, mě se to tak líbí, musím mrknout na ne na tu fávočovinu, to slovo slyším poprvé, nevíš, kde se dá sehnat??
    DÍKY ZA SKVĚLOU "PŘENÁŠKU" krááásný den Zuzka

    OdpovědětVymazat
  5. Majka- některé strašidelné výtvory jsou fakt odporné, že? ;-) Ale to je právě účel :-)

    Morkusovic- Zuzi, fáčovinu seženeš určitě v lékarně- je to vlastně obvazová látka, jen je potřeba sehnat tu nejjemnější a takovou, ce se dá snadno vytahat, aby právě působila velmi lehce jako pavučina. Taky ji můžeš koupit třeba tady, ta je přesně taková, jakou ptřebuješ: http://shop.tvorilka.com/hobby-potreby/textil/metra/facovina-bavlnena.html

    OdpovědětVymazat
  6. Zuzka- vidím, že jsem tam měla překlep, už jsem to opravila- je to FÁČOVINA, ne fávočovina :-DDD

    OdpovědětVymazat
  7. Oh wow it looks sooo cool O_O! The small pumpkins and cats on the tree are cute, I want them.

    lg Neru
    http://nerus-welt.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Sandruško,
    já mám tedy z těch fotek pro strach naděláno!
    Tedy ... pro strach uděláno ;-). No, nějak si to přeber, ale strašidelná atmosféra se rozhodně podařila. Bhůůůůůůůůůů, houhůůůůůůůů!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  9. You are a SweetHeart, Thank you so much !!! Have a lovely Weekend!!

    OdpovědětVymazat
  10. Prosím...,chci zdobit, objednávám, "tři zuby do skla"!

    OdpovědětVymazat
  11. To je kráásne! Plánujem velkolepú Halloweensku párty a toto mi pomohlo... Inak na predposlednej fotke je schodište úplne podobné ako to moje...
    Ešte raz prajem pekný Halloween Di..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥