Malé adventní tvoření

sobota 26. listopadu 2011

Dnes jsem si přichystala drobnosti pro zítřejší první adventní neděli. Něco málo jsem tvořila a pak jsem hlavně dekorovala a přivolávala vánoční atmosféru :-) Náš adventní kalendář, svícen i předvánoční zátiší vyfotím ale až zítra, a tak prozatím jen malá ukázka ;-)

Inspirace- vánoční dekorace Jeanne d´Arc Living



Super jednoduchý a levný postup

Potřeby: Podšálkové rozetky, obrázek s vánočním motivem (např. vintage andílci), nůžky, lepidlo na papír.

Postup: Vytiskneme si vybraný motiv na pevný, nejlépe fotografický, papír. Poté vystřihneme do tvaru kruhu v takové velikosti, aby z rozetky byl vidět pouze krajkovaný okraj. Nalepíme tuhým lepidlem na papír a uhladíme. Můžeme pověsit za klasický háček z drátku pro vánoční ozdoby (lze sehnat v běžných prodejnách s potravinami, v drogerii, či v papírnictví). Krásná a levná dekorace je na světě- hodí se na stromeček, můžete ji nalepit na dárek, nebo na vánoční přáníčko.

Připravila jsem si adventní pytlíčky s čísly- v každém je malá pozornost pro nás, dospělé, protože děti zatím nemáme a i sebe bychom měli každý den za něco odměnit. Skvěle se hodí malé samostatně balené čokoládky Milka a jako přídavek můžete vložit např. kuličku kvetoucího čaje, cestovní hygienu (v drogerii seženete mini sprchové gely, šampóny, krémy na ruce, mejdlíčka apod.), samolepky s vánočním motivem, vonné čajové svíčky, aroma olejíčky, kuličky do koupele, malé přáníčko nebo třeba pidi hrací karty ;-)

Pytlíčky zítra zavěsím na určené místo- snad se to podaří podle plánu ;-) Zvolila jsem ledově modrou barvu pytlíčků, aby se hezky doplňovaly se stříbrným třpytem okolních ozdob.

Při tvoření jsem dostala chuť na dobrý čaj a taky jsem měla už pořádný hlad! Koupila jsem si dnes kvetoucí čaj a těšila se, jak bude před mýma očima rozkvétat do krásy- je to nesmírně okouzlující a fascinující pohled.

Z malé kuličky se během několika minut stala  krásná čajová květinka, která připomínala květ karafiátu.

Detail mých milovaných příborů Impressionen. Zbožňuji makro- člověk si tak ten dokonalý detail může vychutnat ještě víc ;-)

Vynikající čerstvý měkký chléb se semínky od malého místního dodavatele stačí už jen namazat mým oblíbeným francouzským přírodním sýrem Rondelé a posypat čerstvou petrželkou.

4 komentáře:

  1. Moc krasne fotky,Sandruska..uz sa tesim na zajtra,ako nam "odhalis" adventny kalendar..ja som tiez mala nejaky na plane,ale nakoniec som dnes pol dna stravila vyrobou nasho advetneho "venca"..mozno sa tiez zajtra podelim o foto:)

    OdpovědětVymazat
  2. Sandro krásné :) krásný adventní čas!!
    Až budeš mít děti, bude tohle vše pro tebe ještě hezčí a tvé děti tě budou za tvou tvořivost určitě zbožńovat :) Zdraví Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Krááásne, Sandra peknú adventnú nedeľu!

    OdpovědětVymazat
  4. Ten kvetoucí čaj je krásný.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥