Výroba vánoční ozdobičky a lá Jeanne d'Arc Living

neděle 20. listopadu 2011

Blíží se nám první adventní neděle a pro tuto příležitost jsem si přichystala jednoduchý návod na vánoční ozdobičku, kterou jsem si zamilovala na stránkách Jeanne d'Arc Living. Baletka se sukýnkou působí velmi křehce, vintage a originálně. Musela jsem ji mít a vy můžete také! Takže, co budeme vlastně vyrábět?

Inspirace


Postup

Potřeby: obrázek baleríny, bílý tyl, úzká bílý krajka, saténová bílá stužka, korálek, kvalitní lepidlo pro textil i papír, ostré nůžky.

  • Najděte si obrázek balerínky, který se vám bude líbit.
  • Obrázek si v požadované velikosti vytiskněte na kvalitní fotografický papír, nebo na obyčejný papír, který podlepíte čtvrtkou, aby postvička držela pevný tvar.
  • Balerínku pečlivě vystřihněte- moje balerínka byla drobná, a proto jsem jí raději nechala širší pas, abych měla kolem čeho motat kraječku.

  • Tyl zastřihněte do délky sukýnky a skládejte jako vějířek.
  • Sklady sukýnky zakápněte trochou lepidla, aby držela tvar a nerozmotala se.

  • Aby nebyly vidět záhyby tylu, omotejte kolem pasu balerínky kraječku a vzadu ji zakápněte lepidlem. Já jsem musela omotat krajku dvakrát, protože je velmi jemná a první vrstva zažloutla od tiskové barvy.
  • Nepravidelnosti v dolní délce sukýnky jsou žádoucí, protože vytvářejí dojem pohybu a bohatosti.

  • Doprostřed kraječky nalepte maličký korálek- nejlépe perličku, nebo ohňovku, která při pohybu vytváří krásné odlesky.

  • Spojte lepidlem konce saténové stuhy a ty pak nalepte na zadní stranu baletky tak, aby visela hezky rovně.

Ačkoliv jsem ozdůbku dotvořila těsně před západem slunce a světlo pro fotografování nebylo již příznivé, bude se vám snad moje verze líbit a třeba to pro vás bude příjemná inspirace.

20 komentářů:

  1. wauu...moc krasne,Sandruska..a musim priznat,ze tvoja balerinka sa mi paci omnoho viac ,ako ta povodna..a paci sa mi,ze si do toho dala nieco vlastne a originalne,a nesnazila sa spravit vernu kopiu..krasa♥

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, Sandri, tá ozdôbka je nádherná! Taká milá, nežná. Určite to vyskúšam. Ďakujem za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  3. So pretty :)

    Bee happy x
    Have a delicious day!

    OdpovědětVymazat
  4. Moc zajímavá ozdoba, mám na tebe hrozně velkou prosbu, napíšeš mi a snad i nám adresu obchůdku Madal Bal a náhodou nepůjdeš ještě na šišky, momentálně nemám cestu do Prahy a moc by se mi líbily.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  5. Páni nááádhera a krásný návod děkujiii. Klobouk dolu a musím jednožnačně říct, že baletku máš mnohem krásnější. Pa pááá Zuzka

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné a neokoukané :-)
    Alča

    OdpovědětVymazat
  7. úchvatné :) idem sa do toho pustiť, nech je nejaká zmena po maľovaní jeleňov :D

    OdpovědětVymazat
  8. Všem moc děkuji, mám velkou radost, že se ozdbička líbí a že jsem vás insirovala :-)

    Ivčo, adresy jsou zde:

    http://www.madalbal.cz/prodejny.html

    Do obchůdku se chci stavit asi zrovna zítra ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, to vypadá kouzelně, skvělý nápad!

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj sandruška...ja musím súhlasiť, ako už bolo spomenuté, že tá tvoja balerínka je oveľa krajšia...veľmi sa ti podarila...možno vyskúšam niečo také aj ja...krásny večer

    OdpovědětVymazat
  11. KRÁSNÉ, MOC DOBRÝ NÁPAD.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Sandro,
    tvoje baletka je tak moc nádherná. Jsem z ní celá paf. Jen co budu mít volný den tak si musim nějaké udělat. Docela bych si je pověsila na lustr:)Strašně moc se ti to povedlo !!Je to pecka.Věděla jsem proč se těšit na nový článek. Strašně moc děkuji za krásné fotky co jsi mi poskytla a krásný čánek co jsi o mě napsala:)Je to nádhera!
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  13. Sandruško,
    tak jsem si dnes večer zase udělala čas na tvůj milý blog a málem jsem se tu nadšením uvzdychala. ;-) Moc jsem se sem těšila, ale tolik krásy a článků jsem snad ani nečekala! A tolik isnpirace! Minulý článek plný ozdob a svícínků a dekorací, které potěší nejedno "vintage srdéčko" mě nadchnul. Sobí kroužky mám z Madal B. z minulého roku a už se těším, že je zase využiju i letos! A tenhle Tvůj nápad s baletkou je okouzlující! Už teď se těším, co nového nám tu zase přichystáš! ;-)
    Měj se krásně, pa pa. Vivi

    OdpovědětVymazat
  14. Sandři,
    teď jsem vlezla na mejl a vidím, že jsem od tebe obdržela moc milou e-mailovou zprávu. Co Tě to, prosím Tě, napadlo, děvče? Jsi moc milá. Nevím moc co říct, tak snad jen...DĚKUJU :-***
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  15. Jéé! Určite vyskúšam! Teraz budem dosť dlho doma :) neviem, či si čítala môj blog ale som tehotná :) tak budem teraz na materskej. Vážne nádherné!

    Krásný zvyšok večera strávený s najmilšou osobou
    Dianna

    OdpovědětVymazat
  16. ♥ nádherné Sandy :* fakt. Nat

    OdpovědětVymazat
  17. To je nádhera, snad mi vyjde čas a taky jednu slečnu balerínku stvořím. Krásné stránky, jdu se kochat! Čára

    OdpovědětVymazat
  18. Sanduš, ďalší skvelý návod :)) Balerína je pôvabná, priam éterická. Ďakujem za krásne komentáre na blogu. Krásny večer. Renata

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥