Výroba vánočních kornoutů

neděle 11. prosince 2011

Krásnou adventní neděli všem! Většině z vás doma možná v tuto chvíli hoří tři svíčky, v míse na stole máte čerstvě dopečené cukroví a ve skrýši první vánoční dárečky. Při této kouzelné sváteční náladě snad chybí už jen trocha romatiky ve formě padajících vloček za okny.

Večery se v tuto dobu zdají býti opravdu dlouhé, a tak jsem pro vás přichystala další jednoduchý návod na výrobu vánočních kornoutů, které můžete naplnit dobrotami, či drobnými dárkovými předměty a zavěsit na stromeček, darovat rodině a přátelům, či zavěsit na okno. Tyto kornouty jsem zahlédla v prodeji na stránkách Bella Rose a nadchly mne natolik, že jsem se rohodla pro výrobu svých vlastních.

Inspirace


Postup

Potřeby: 1. obrázek starého dopisu, 2. vintage obrázek s vánočním motivem, 3. lepidlo na papír a látku, 4. Třpytky v lepidle, 5. nůžky, 6. krajka, 7. jutový provázek, 8. lepící páska

Na velmi pevný kvalitní papír vytiskněte vintage obrázek a motiv starého dopisu a vytvořte kornout. Nemáte-li papír s větší gramáží, podlepte obyčejný kancelářský papír čtvrtkou.

Opatrně si vystřihněte vánoční obrázek a zarovnejte vrchní část kornoutu . Odměřte si krajku na kornout a nalepte ji  kolem dokola lepidlem na látku.

Následně do střední části kornoutu nalepte obrázek a velmi pečlivě ho uhlaďte a zarovnejte- neměly by odstávat žádné části obrázku.

Po stránách kornoutu vytvořte nůžkami malé otvory, kterými provlékněte jutový provázek. Jutový provázek dodává celému kornoutu rustikální vzhled. Použijete-li stuhu, bude výsledek více romantický.

Můj tip navíc: Na závěr jsem obrázek velmi jemně potřela třpytkami v lepidle- fotka třpyt sice úplně nezachytí, ale je to velmi krásný dekorační prvek, který kornoutu dodal vánoční kouzlo.

Výroba mě chytla natolik, že jsem si v sobotu vyrobila hned pět kornoutů a další se chystám vyrobit příští víkend pro svou rodinu. Kornouty naplním jejich oblíbenými pochutinami a zavěsím je na Štědrý den na stromeček spolu se jmenovkami.

Vybrala jsem si několik krásných vánočních vintage motivů- na internetu jich najdete spoustu.

Do kornoutů jsem dala klasická vánoční pruhovaná lízatka a bonbónky, které mi připomínají dětství.

Kornouty vypadají skvěle na okně- dětem můžete říct, že tam jsou pro Jěžíška, až půjde kolem ;-)

Kornouty jsem dala pěkně pohromadě na věšáčky v kuchyni- vybrala jsem záměrně vintage motivy, které mi hezky ladí s dalšími doplňky, které zde mám.

Krása je v jednoduchosti- další alternativou pro náplň může být např. jehličí a šišky.

Mám velice ráda motivy vintage andělů a v období Vánoc dvojnásob!

Další andělíčci- tentokráte v béžovo hnědé kombinaci. S přírodními tóny zelené vypadají překrásně.

Kornouty jsou opravdu nenáročné na výrobu jak finančně, tak časově a efekt je více než uspokojivý.

Možnosti jsou neomezené- použijte jakékoliv motivy, krajky, provázky a stužky, které se vám líbí. Místo vánočních obrázků můžete například použít i fotografie svých blízkých, kteří tak snadno na stromečku poznají svůj kornout ;-)

Stále se kochám, když se na kornouty podívám- jak se vám líbí?


20 komentářů:

  1. Sandri, si šikulka, krásne ozdôbky, pre mňa je tvoja stránka veľkou inšpiráciou a rada sa k nej pri kávičke vraciam. Veľa veľa nápadíkov a energie. :-) Ďakujem!!! Krásne sviatky!!!

    Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Sandruska,no tie su prenadherne,aj vsetky fotografie!!!normalne nemam slov..♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny nápad na dekoráciu a naozaj perfektný návod. Som očarená. Prajem krásny predvianočný čas. Renata

    OdpovědětVymazat
  4. Sandruško,
    to je taková skvostná nádhera. Fantastický nápad! Vždyck na kornoutky koukám na zahraničním blogu a nevím na co bych je využila. Tvůj nápad na sladkosti na okno pro Ježíška je geniální:))I já mám svého kornoutového favorita!jsem okouzlena..
    Krásný večer Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  5. jeee ty kornouty jsou úplně dokonalé,.. štve mě že na tohle vyrábění ted vůbec nemám čas, achjo,... moc se ti to povedlo, jsi šikovná

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sandři,
    tak nemám ani nachystáno, napečeno nebo dlouhý večer, ale na půdě v krabici kornout s krajkou z notového papíru z méhovintage období:-). Fajn inspirace a jednoduché na výrobu. Měj se hezky, papa

    OdpovědětVymazat
  7. Sandro, jednoduche a hezky. Diky za navod, Katerina

    OdpovědětVymazat
  8. Sandro, kornoutky máš krásné, ale co mě teda dostalo úplně je ta překrásná klička na okně. Hezké dny Majka

    OdpovědětVymazat
  9. nádherné,úžasné, vďaka za návod, prajem krásne sviatky!! Broňa

    OdpovědětVymazat
  10. krásna inšpirácia. chystala som sa na ne aj ja, ale ste ma úplne odrovnala, keď vidím aké krásne ich máte vy...moje také určite nebudú...tak teraz neviem :)...
    a tiež som si mädlila ruky na toho páva čo u vás visí na vidličke. ale zatiaľ ho nemám...
    sandra máte to krásne!!
    v.

    OdpovědětVymazat
  11. SANDRUŠ, KRÁSA VELIKÁNSKÁ.
    DÍKY ZA INSPIRACI.
    MOC HEZKÁ VÁNOČNÍ DEKORACE.
    MĚJ SE PĚKNĚ A UŽÍVEJ POHODU PŘEDVÁNOČNÍ.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Sandro moc pěkné kornoutky,máš na nich krásné obrázky které mi připomínají dětství.Dávám Ti jedničku s hvězdičkou. Zdraví Tě Luďka

    OdpovědětVymazat
  13. To je překrásné. Zdravím. Tina

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Sandro, tak tohle se ti opravdu moc povedlo,kornouty jsou naprosto dokonalé!!! Díky za super tip, pokud budeme mít čas, tak určitě vyzkoušíme:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc krásné!!!!!!!!!
    Pěkný večer
    Fleurette

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Sandra, kornútky sú prekrásne a ste moc šikovná. Určite si skúsim nejaký vyrobiť. Ďakujem, že ste sa s nami podelili o postup. Andrea

    OdpovědětVymazat
  17. Jsou opravdu krásné! Kdepak se seženou ty dopisní papíry? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, všechno jsem vytiskla z internetu :-) Zadej do googlu třeba Vintage Letter (v angličtině toho najdeš mnooohem víc ;-)

      Vymazat
  18. Jé děkuju! :) Krásný den a krásné Velikonoční svátky! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥