Velikonoční přípravy a otázka pro vás ✽

úterý 3. dubna 2012

Ačkoliv Velikonoce nepatří mezi moje nejoblíbenější svátky, tak všechny jarní dekorace a květiny mne naplňují jistým očekáváním a radostí. Letošním úlovkem jsou nádherná pastelová a krémová vajíčka ve stylu Shabby Chic, které jsem sehnala ve svém oblíbeném obchodě This & That. Jsou na nich peříčka, kraječky, knoflíčky a nádherní malovaní zajíčci. V neděli večer jsem nakoupila v Marks & Spencer velikonoční dobroty, které vám ukáži zase v dalším článku.

Brzy se chystám na pořádný jarní úklid, a tak by mne zajímalo, zda byste byly pro, kdybych na blogu udělala takovou malou aukci dekorací a doplňků, které se mi třeba už nehodí :-) Určitě je nechci vyhazovat a nejlépe jim bude u majitelky, která tento styl sdílí a ještě si s věcmi udělá nejednu radost.

V zahraničí se mi moc líbí tzv. Garage Sale (doslova garážový výprodej) - vše, co majitelé již nepoužívají, dají ven na dvorek a sousedé chodí a nakupují (jistě znáte z amerických filmů). Je to taková osobnější forma blešího trhu. U nás tato tradice moc běžná není, ale co není, může být. Co vy na to- uděláme si takový malý virtuální Garage Sale? ;-)

28 komentářů:

  1. Sandro, nádherné fotky. A co se týče tvé otázky - já bych bylo pro, i když bych asi spíše patřila mezi ty nakupující ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc ráda slyším, konečně nějací nadšenci jako já :-D

      Vymazat
  2. Sandruško vajíčka jsou překrásná,skvěle si nakoupila až ti je upřímně závidím,také velikonoce nemusím,baví mě jen to zdobení,ale letos se mi do toho vůbec nechce...Jinak jsem pro aukci,vím,jak je to na zahraničních blozích a myslím,že je to moc hezké předávat věci někomu dál pokud nám samotným se už nehodí!Pozdravy posílá Michaela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Mišulko byla v This & That předevčírem a po vajíčkách už ani vidu, ani slechu...tak nevím, jestli je mají někde, kde jsem je přehlédla, nebo je zapomněli doplnit, nebo se fakt už vyprodaly...no ale není se čemu divit, já je nepřestávám obdivovat, a to je mám doma už asi měsíc :-)

      Vymazat
  3. Nádhera!!! Nemám slov :-) Vajíčka jsou úžasná, zajíčci mi připomínají ilustrace z filmu Miss Potter (a ten já miluju:-)
    And Garage sale would be great!
    Viola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti zajíčci mě právě taky uchvátily- připomíná mi to krásné dětské knížky ;-)

      Vymazat
  4. SANDRUŠ, FOTEČKY NÁDHERNÉ.
    VAJÍČKA JSOU KRÁSNÁ, VŠECHNY.
    TVŮJ NÁPAD JE SKVĚLÝ.
    UŽ SE MOC TĚŠÍM.
    PĚKNÉ JARNÍ DNY PŘEJI.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohdi, tobě také krásné jarní dny a budu moc ráda, když se ti něco z věcí zalíbí...musím to ještě všechno terpve projít, ale pár pokladů by tam být mohlo ;-)

      Vymazat
  5. Škoda, že u nás obchod This&That nemáme. Vybrala si krásne vajíčka, obzvlášť tie béžové so zajačikom sú nádherné. "Garážový" predaj je super nápad. Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, mají eshop, ale bohužel tam není úplně vše...i tak se hodí občas tam nakouknout! ;-) A jsem ráda, že se nápad líbí! Jen co se pustím do pořádné očisty bytu!

      Vymazat
  6. Pááááni, ty vajíčka jsou nádherná:o))). Úžasné barvičky a ty detaily. Krásné jarní přípravy. Páčko Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem z nich paf :-) Lepší bych si sama ani nevyrobila...prostě přesně podle mého gusta.

      Vymazat
  7. Nádherná vajíčka a ještě lepší nápad s "garážovým prodejem". Já jsem rozhodně pro.

    A.

    OdpovědětVymazat
  8. Sandri,ty me snad mluvis z duse.Ja se sestrou jiz takovy napad s garazovym vyprodejem uz nekolik mesicu planujem,byl to muj napad,protoze pri stehovani jsem si nechtela davat z bytu do noveho domu veci,ktere nejsou tzv. ono,takze obvolame kamosky i mene kamosky,pujcim si pritelovu garaz,kde ma i kuchynku a luxusni posezeni a budem menit a prodavat za pakatel a i klidne obleceni a vytezek pujde na neco charitativniho.Jinak me mrzi,ze nemas tak oblibene velikonoce,ale ja je neberu jako navstevni dny se svihanim,ale jako moznost si jarne vyzdobit byt,plus ta vajicka.Tva jsou pekna a ja mam take,koupila jsem je u Denisy,ktera dela v dekor v Marianne bydleni.Takze jinak sup sem s vyprodejem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, mám velkou radost, že jsou tu takové iniciativní ženy, jako ty ;-) Je fakt, že například v paneláku se "garage sale" fakt moc pořádat nedá, ale ty jsi to vyřešila skvěle...prostě pozvat kamarády a známé, ať si každý vybere...o výdělek fakt nejde, spíše je to o tom předat již nepotřebnou věc někomu dál, kdo ji využije a udělá mu radost ;-)

      Vymazat
    2. Jde jen o to,ze zadarmo nechci ani ja nic,tudiz to zadarmo nechci dat nekomu,protoze si myslim,ze si pak toho lidi moc nevazi,musi to byt alespon za par kacek,nebo proste vymenou za neco,co se me bude hodit.Ja sice mam baracek,ale v bytecku to take lze,ovsem jen pro zname.Ja mam spousty krasnych doplnku,treba zn,ASSA,ale tento jednoduchy moderni styl proste uz v dome nemam,ale jsou to naaadherne veci.

      Vymazat
  9. Sandri, to je super nápad. My so susedkou bývame na novovzniknutej ulici domov a stále jej niečo posúvam, alebo ona mne. Tiež sme si hovorili, že by sme mohli aspoň na našej ulici zaviesť garážový výpredaj. Za pár kačiek sa zbaviť vecí, ktoré nám je ľúto vyhodiť a druhému spravia radosť. Ja som rozhodne za. Andrea

    OdpovědětVymazat
  10. Sandro,
    virtuální Garage Sale je výborný nápad , mylsím že každá věc si svou majitelku najde ;-)
    Tak do toho !
    Krásné Velikonoce !

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Sandři, vajíčka jsou skvělá a v kombinaci s chryzantémkami jim to fakt sekne:-). Na tenhle blogový výprodej se snad chystám už rok!!! Pořád nejsem schopná nafotit věci nebo se jich z nostalgie vzdát, možná jen čekám na stěhování, až to uvidím černé na bílém a budu mít jasno. Z mého kudrlinkatého období mám věcí spoustu a je mi líto je vyhodit:-(. Jo a možná bychom mohly vymyslet nějaký český bloggový souhrnný název a při těhle akcích ho používat!:-D
    Měj se fajn, paa

    OdpovědětVymazat
  12. Juhůůů já chci blogovej výprodej :))))
    To bílé vajíčko s zajíčkem je super!!!
    pa Vlaďík

    OdpovědětVymazat
  13. Sandři nádherná vajíčka.. ty bych v obchodě určitě také nenechala a máš s nimi udělané kouzelné fotky.. krásné dny Dita

    OdpovědětVymazat
  14. Nádherné něžné fotky. Krásné velikonoce.

    OdpovědětVymazat
  15. Určitě je Garage Sale hooodně zajímavý nápad .-)

    OdpovědětVymazat
  16. Sandři...ta vajíčka jsou nádherná...přeji krásné a pohodové Velikonoce...Magda

    OdpovědětVymazat
  17. Sandři, krásné fotky opět. A tvůj nápad na "garage sale" je naprosto dokonalý, u tebe se rozhodně musí najít spousta kousků, které bude spousta nás "nutně potřebovat" doma:-). Tak už se budu těšit;-). Krásné velikonoce!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥