Kuchyňská skříňka a její taje :-)

čtvrtek 24. května 2012

Moje pravidelné čtenářky jistě poznávají mou kuchyň, která se příliš nezměnila :-) Udělala jsem více podrobných fotek, a tak i uvidíte, co se například skrývá v košíčcích :-) Celá kuchyň je laděna v základu do bílé barvy, kterou doplňuji nádobím a dekoracemi a pastelových odstínech růžové a modré, které mám moc ráda.

Bílá skříň tu byla ještě, než jsme se do bytu nastěhovali a i když není vůbec shabby, tak v tuto chvíli slouží svému účelu prakticky a dobře :-)

Závěsný systém Ikea jsem si v kuchyni udělala již před dvěma roky a mohu ho opravdu velmi doporučit. Pokud na něj umístíte věci, které běžně používáte, tak se nestíhají zaprášit a jsou Vám vždy při ruce. Pozor však na zavěšování nepoužívaných dekorací- ty chytají prach a trávily byste úklidem zbytečně mnoho času :-) Na systému Bygel je skvělé, že si ho každý může udělat podle sebe- nakombinovat kratší a dlouhé tyče, zakoupit libovolné množství háčků, košíčků, plecháčků a dalších skvělých doplňků- více najdete zde.

Hrnečky se využívají prakticky denně a výhodou je, že i když je uVás návštěva, nemusí dlouho tápat, kde najde hrnek ;-)

Košíček je skvělý na menší věci, které zavěsit nelze. Dala jsem si do něj formičky na muffiny, dózičku se sypaným čajem a papírové ubrousky. Po večerech si někdy zapálím svíčku a hned při ruce je i otvírák na víno pro správnou romantiku ;-) Vedle něj visí omáčkovních, který vypadá moc krásně a ráda se dívám na jeho ladný tvar.

Plechové kyblíčky jsou mé nejoblíbenější doplňky, protože jsou nesmírně praktické. Slouží jako květináčky, odkapávače (mají dole dírky, které pouští přebytečnou vodu ven), můžete do nich uložit nůžky, propisky, svíčky, škrabky na zeleninu a všechny možné další věci, které Vás jen napadnou :-) Nejraději plecháčky využívám na bylinky a ve třetím mám krémy na ruce a balzám na rty. Na kratší tyč Bygel se vejdou pohodlně čtyři plecháčky, ale já jsem chtěla pouze tři a vedle nich jsem si zavěsila porcelánové struhadýlko na tvrdé sýry a na česnek a podložku pod hrnce, kterou jsem dostala před několika lety od babičky.
Výborný sypaný čaj z růží nejen skvěle chutná, úžasně voní, ale také krásně vypadá.

Praktické kuchyňksé doplňky vždy ve střehu a Vám k službám ;-)

Celkový pohled nalevo od sporáku. Na pračce je příborník (většina příborů byla při focení právě v myčce :-), mlýnek a kbelíček s porcelánovými lžičkami.
Košíčky z Ikea jsem dlouho chtěla natřít nabílo, ale nakonec jsem na ně uvázala mašle a tak hezky zapadaly k ostatním doplňkům ve skříni, že jsem je nechala, jak jsou.

Pastelové tóny se střídají s přírodním odstínem hnědobéžové v kontrastu s bílou skříní.

Mýdélka Cath Kidston krásně voní, a tak si někdy jen tak jedno vezmu do ruky a přičichnu si, abych si udělala hezčí den :-)

Mejdlíčka vypadají krásně ve skleněné vázičce, kde vynikne jejich design.

Krabice slouží jako lékarnička na léky, francovku, náplasti, obvazy a další potřeby.

Protože máme malou koupelničku, mám některé věci uložené právě v košíčcích z Ikea, které jsou v na horní polici v bílé skříni.

Hřeben z Claire´s jsem koupila asi před dvěma měsíci. Vyhovuje mi jeho široká hlava a především se mi líbí i jeho design, který jsem u hřebenu opravdu nečekala :-)

Mezi dalšími doplňky v košíku je štětec na pudr, moje oblíbená vůně z Yves Rocher, božský krém na tělo Salvatore Ferragamo a pro nouzové chvíle i pudrový šampón Amica (vyzkoušeno- super na chatu apod.)

Kosmetická taštička skrývá dekorativní kosmetiku Alverde, dále kosmetické zrcátko s růží, krajkovou čelenku, štětečky od Claire´s Cosmetics, řasenku Volume Million Lashes od L´Oréal a tvářenku od Essence.

Kosmetika Alverde je vyráběna pouze z přírodních bio surovin, netestuje na zvířatech (velmi důležité!), překrásně jemně voní, má hezký design a je to skvělá kvalita za příjemnou cenu, což mi přesně vyhovuje ;-)

Mezi moje nejoblíbenější Alverde produkty patří černá tužka na oči, tekutý korektor, sypký pudr,  podklad pod oční stíny (bílá tubička) a kvartet očních stínů v krásných béžových a hnědých odstínech.

Claire´s pravidelně navštěvuji v Praze v Palladiu. Mají tam nejen úžasné doplňky k líčení, ale také mají originální a vtipnou bižuterii, doplňky do vlasů a princeznovské nepotřebnosti, po kterých touží skoro každá z nás :-) Mimo hřebenu, který byl na fotce výše, jsem si odsud odnesla i taštičku se skvělými štětci s dřevěnou rukojetí a kvalitními hebkými štatinami.

22 komentářů:

  1. Milá Sandruško tvou kuchyňku znám a musím se přiznat,že podle tvé fotečky jsem si i já pořídila závěsný systém z Ikey,kterého si nesmírně cením,mám i stejný košíček:-)Doplňky v modré a růžové jsou nesmírně krásná a vděčná kombinace,já jsem zůstala jen u růžové..Moc se mi líbí ten čajík z růží,ten musím také někde zakoupit a ochutnat.Vlastně ti patří mé velké díky za inspiraci,takže DĚKUJI!!!Přeji ti krásný den!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic mi nemůže udělat větší radost, než že můj přípěvek někoho inspiroval natolik, že si koupil /vytvořil/ nebo napodobil něco, o čem jsem psala. To je právě to, co mě na blozích o bydlení baví- hledání inspirace ;-) Já taky moc děkuji Míšo :-*

      Vymazat
  2. Nádhera, jedna fotka krásnější než druhá..a ty nádherné mašličky, všechno perfektně sladěné..ach..tiše závidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelie (nádherné jméno), moc děkuji za slova chvály, hřejí u srdce :-)

      Vymazat
  3. Opet preji krasny a nicim neruseny vecer,Sandri,
    moc mile me prekvapilo,ze jsi nam dovolila nahlednout tzv.pod poklicku a vpustila jsi nas tak trochu vice do sveho soukromi tim,ze jsi nam ukazala i obsahy svych kosiku.Vzdyt my holky jsme na toto taaak zvedave,takze dekuji.
    Je fakt,ze si moc neumim predstavit mit kosmetiku v kuchyni,protoze mam uzasnou toaletku v loznici po pritelove prababicce a tam je tolik prostoru v supliccich,skrinkach a na policce,ze se me tam toho vejde moc a zbytek mam v koupelne.
    Ale chapu,ze ty jako spousta zen bojujes s prostorem a na takovy nabytek nemas asi v loznici misto.
    Jinak tvou kuchyn uz znam a i kdyz nejsem moc priznivcem takovych sladkych pastelovek,tak v lete jsem benevolentnejsi a libi se me tve lucerny i kosiky,ale ja si myslim,ze na bile by masle vic vynikly a byla by to zmena.
    Tycovy zavesny system mam tez,ale jiz jakoby ve smaltovem vzhledu bilovanilkove barvy a ten se k nasem stylu opravdu hodi.Ale dala jsi me inspiraci,co mohu dat do kyblicku.
    Ted me napadlo,nemohla by jsi na skrin dat alespon nove uchytky???Pokud by majitel dovolil.
    Je to jen napad.
    Taky by me zajimalo,kde se jeste da koupit ten hreben,moc se me libi,ale do Paladia se jen tak nedostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na webu jsem našla ještě další věci s tímto designem:

      http://www.claires.com/store/goods/Teens/cat310172/Tools-%26-Accessories-/p33623/Love-From-Paradise-Sleep-Mask/

      http://www.claires.com/store/goods/Teens/cat310172/Tools-%26-Accessories-/p33615/Love-From-Paradise-Compact/

      http://www.claires.com/store/goods/Teens/cat310172/Tools-%26-Accessories-/p33643/Love-From-Paradise-Makeup-Bag/

      Dneska se zrovna hodlám zastavit v Palladiu, tak se ti můžu mrknout, co mají, nafotím to, ty mi napíšeš, co bys případně chtěla, koupím to a pošlu ;-)

      Vymazat
    2. Z té masky na spaní asi nebudu spát :-DDD Pokud tam bude, tak tu beru určitě!

      Vymazat
    3. A ještě mají oční stíny, na ty jsem tam koukala. Strašně se mi líbilo, že to je jako obálka, ale moc bych nevyužila ty odstíny zrovna:

      http://www.claires.com/store/goods/Teens/cat530043/Make-Up/p51820/Love-From-Paradise-Eyeshadow-Set/

      Vymazat
    4. NO TO JSI ZLATA,TO BY JSI PRO ME OPRAVDU UDELALA,ZE BY JSI ME NECO CO SE ME LIBI KOUPILA A POSLALA? TAK TO BY BYLO SUPER O TOM JSEM ANI NESNILA,HI,HI,TO VIS,MY VESNICKY HOLKY JEN OBCAS SLINTAME,CO SE DA V PRAZE VSE KOUPIT.I KDYZ ZAS NA TAKOVE VESNICI NEBYDLIM.ALE OPRAVDU.TO ZE BY JSI TO I VYFOTILA,TAK TO JE OPRAVDU NADSTANDART.
      JINAK,ZAS TAK DIVNE MIT V JIDELNE MAKEUP NENI,NEKDO SE TAM BEZNE MALUJE,TAK PROC TO NEMIT PRI RUCE.
      A UCHYTKY,KDYZ KOUPIS VE SLEVE,TAK TO ZAS NENI TAK DRAHE,JA JSEM SI TED KOUPILA NA PREDELANI MOC PEKNE KERAMICKE RUZICKY NA BR.
      CO SE TYCE BAREV,TAK NA JARO JSEM JIM TROCHU PODLEHLA A UDELALA S NIMA JEDNU POLICKU,MAM TAM LATE HRNKY Z IKEA RUZOVE A BEIGE A TAKE STEJNY RUZOVY KERAMICKY DZBAN JAKO MAS I TY.
      OPET JSI ME NAVNADILA.
      TA ZNACKA CLAIRES VYPADA MOC PEKNE,ME BY SE HODILO I ZRCATKO.
      HOLCICKU MAM,TAK POKUD SE TAM NEKDY DOSTANU,TAK JI URCITE NAKOUPIM,VLASKY NA SPONECKY UZ MA.
      TAK JESTE JEDNOU STRAAASNE MOC DEKUJI ZA VENOVANI CASU PRI FOCENI VECICEK A VUBEC....

      Vymazat
  4. Přeji pěkný den...díky vám mám zdřevnatělí zadek! Tak se mě váš blog moc líbil,že jsem ho prostě musela projet celý..Budu se k vám ráda vracet a nakukovat...S pozdravem Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko, to mě nesmírně pobavilo, že jsem se musela nahlas zasmát :-) Jsem opravdu ráda, že se Vám blog líbí a určitě se znovu zastavte, už chystám další články! :-)

      Vymazat
  5. Sandři, nádherně jsem se pokochala detaily z tvé kuchyně;-). Moc se mi líbí, jak máš vše krásně uspořádané, systematické a přitom tááák krásné na pohled. Paráda...

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle je pastva pro oči...krásně sladěné a jemné...

    OdpovědětVymazat
  7. A to ze Loreal na zviratech testuje, to uz tak dulezite neni? nechapu tento pristup...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řasenku jsem dostala jako dárek a nekupovala jsem ji. Vrátím se zpět ke své značce, až ji spotřebuji a vyhozovat ji nechci. Tento přístup není nic jiného než snaha vyhýbat se značkám, které testují na zvířatech, ale bohužel ne vždy to při koupi v obchodě může člověk ověřit...co třeba prací prášky, aviváže, zubní pasty? Jaké používáte? Víte jistě, že nejsou testovány na zvířatech? Snažím se tyto věci sledovat, ale netvrdím, že jsem v tom 100% zběhlá, ale pokud to jde, bývám opatrná. Mám jednu řasenku, která je testována na zvířatech a dalších deset produktů, které nejsou...většina lidí to má naopak...to zase nechápu já.

      Vymazat
    2. tak ja Vam poradim - Ecover - cistici prostredky (nebo treba ocet, sul, citron..), Lavera - zubni pasta. a 100% jista si nemuzu byt jista nikdy, spoleham na serioznost vyrobce, pripadne mezinarodni certifikaty.

      Vymazat
    3. Za rady děkuji a obě značky prozkoumám, doposud jsem o nich neslyšela, a tak se ráda přiučím něco nového. Myslím, že pomalu, ale jistě, lidé začínají chápat, že úklid, hygiena a praní lze provádět i šetrným způsobem, který je ohleduplný nejen k planetě a ke ze zvířatům, ale i k nám samotným...chemie a umělé látky jen zvyšují u lidí alergie, vyrážky a škodí prakticky všem. Já mohu také moc doporučit úklidové prostředky:

      http://sandramaison.blogspot.com/2011/11/prvni-predvanocni-nakupy.html

      Vymazat
  8. Ten náramok sa mi veľmi páči, kde by sa dal kúpiť? Vďaka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den, na fotkách u tohoto příspěvku žádný náramek nevidím :-) Jestli je to ta růžová krajková čelenka, tak tu mám z H&M, ale je to už dávno stará kolekce...asi tak dva roky :-)

      Vymazat
    2. Tak to bolo asi na predchadzajucej strane, nejako to skace, ale bol to naramok s takymi drobnostami ako vtacia klietka, cajnicek apod. a spominali ste Claire´s....

      Vymazat
    3. Ano, psala jsem, že je z Claire´s :-)

      http://www.palladiumpraha.cz/en/redakce/shops-services/accessories-glasses/claires/c3217

      http://www.mapaobchodu.cz/nakupni-centrum/oc-chodov-praha/11881/claire-s/

      http://www.claires.com/

      Vymazat
    4. Dakujem velmi pekne.

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥