Růžové pohlazení

čtvrtek 31. května 2012

Správné shabby růžičky nejsou tak úplně čerstvé...vůbec nevadí, když jim už opadají lístky a mají trochu omšelý vzhled. To vychází i z názvu stylu Shabby Chic, který lze doslova přeložit jako "ošuntělá elegance" (to ovšem už nezní tak nežně a krásně, že? :-). Jejich barva by měla být světlounce růžová, světlounce fialová, nazelenalá, či bílá...Lístky, které šly z růží velmi snadno sejmout, nebo už samy opadaly, jsem si dala do skleněné mísy s vodou a položila si je na okno v ložnici...Pohled na ně mi každé ráno připadá jako pohlazení.

Shabby růže vypadají nejlépe ve vázách z amalgánového skla, v keramických babičkovských džbáněčcích s květinovými motivy, ve starých čajových konvicích, ale i ve stylkových skleněných lahvích od limonád, které můžete dozdobit třeba kouskem krajky. Pokud etikety na lahvích zrovna shabby nevypadají, můžete je očistit, nebo si na lepící papír vytisknout hezký nápis, či motiv ve vintage stylu, aby lahev získala "na stáří".









7 komentářů:

  1. Sandri, máš to nádherne naaranžované a krásne fotky. Ruže v tomto odtieni nemajú konkurenciu. Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu krásné a ta vázička!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Sandruško to ne NÁDHERA. Ty fotky jsou naprosto božskééé!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Krasny večer Sandři,
    krasne fotky,krasne ruze,krasna vazicka.
    Opet potvrzujes stejny vkus,vazicku a spousty jinych mam take doma.
    Pokud me neklame zrak,dala jsi ruze do koupelny,coz obcas take delam,nebo proste jakekoliv zive kvetiny,strasne to tu mistnost ozivi a myslim,ze to potrebuje vice nez treba jidelna nebo obyvak,tam to kazdy ceka,ale na toalete ne a o to vice to prekvapi.
    Ja zas misto listku odstipnu napolouvadla kvitka,dam do stylovych sklenicek na nozce a naplnim po okraj vodou-kvetiny znova oziji,ale to jsi urcite take delala.
    Dekuji za krasny prispevek,opet jsi mne potesila.
    Katka

    OdpovědětVymazat
  5. mám pocit, že som práve objavila zlatý grál! krásny blog, sledujem :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥