Salátové mámení

úterý 22. května 2012

Všechny to asi známe- když přijdou horké dny, každá raději sáhneme po šťavnatém křupavém salátu, než po svíčkové s pěti knedlíky. Já saláty naprosto miluji, protože se dají nekonečně kombinovat. Základem mého salátu je vždy olivový olej a citrón, či balsamico...trocha soli a pepře a pak přirozené chutě jednotlivých potravin. Zálivky na saláty příliš nemusím, protože pak zaniká chuť samotné zeleniny. Na olivovém oleji naopak nešetřím, neboť jsem na něm díky arabské kuchyni vyrostla a neumím si bez něj představit život :-) Ovšem zde je třeba dbát na kvalitu, a to v běžných obchodních řetězcích bývá někdy problém.

Nejraději si k salátu dávám vinný střik, nebo čistou vodu, kterou ostatně ve velkém množství piji po celý den. Salát na fotce je servírován v mojí nejoblíbenější míse od Green Gate. Salátové příbory jsou z Impressionen, stejně jako malé vidličky. Mističky jsem si dovezla z návštavy ve Finsku, džbán na vodu jsem ulovila v Madal Bal a překrásné skleničky na nožce můžete sehnat v Ikea za krásných 29 kč. Na stole je prostřen ubrus s krajkou zn. Pip Studio, který jsem zakoupila na Bella Rose a je to jedna z mých nejoblíbenějších textilií. Máte nějaký oblíbený recept na salát nebo také raději při vaření improvizujete? :-)









3 komentáře:

  1. Sandři, krásně naservírováno, hned bych si dala...my dnes měli k obědu právě tu svíčkovou s knedlíkem:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sandri,
    musela jsem se v duchu smat,zrovna dnes jsme meli mit k obedu prave ten onen zmineny salat,temer stejny s vajickama jako jsi delala ty,jen navic s kysanou smetanou,mimochodem pokud chces zmenu a nechces klasickou zalivku,tak toto je dobra varianta,obzvlaste pro muze,protoze vice jakoby zasyti.
    Ovsem nakonec nebyla sice svickova,ale gulasek s knedlem,protoze pritel griloval a nejak vybral spatne maso,tak se muselo zdelat na domaci paprikovy gulasek.
    Jinak muj top salat,na ktery jsem asi nejak naprogramovana,protoze na nej tacinam mit chut vzdy s prichodem leta,je RECKY a to proto,ze jsem v Recku a na ostrovech byla snad desetkrat a proste jejich jidla miluji.
    Tudiz okurce,rajcatkum,kozimu siru,cervene cibulce,cernym olivam zalitym poradne panenskym olivacem,tomu nemohu nikdy odolat.
    Jinak rada experimentuji,ale vzdy pridavam recke koreni specialne michane na salat.
    Mimochodem,ty sklenky mam taky a ted v nich popijim pivo s limetkou a bezinkou,mnam.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥