Víkendová bábovka

pátek 22. června 2012

S naší stařičkou plynovou troubou pečení zrovna velká radost není, ale i tak se ráda pouštím do všelijakých experimentů, i když to ne vždy dopadá dle mých představ ;-) To ale mou zálibu ve vaření nikterak neohrozí. Miluji, když se po kuchyni rozline vůně teplé tvarohové bábovky, kterou ráda podávám k snídani a po obědě ke kávičce nebo k čaji.

Teplým a slunečním dnům velmi sluší pastelové barvy, kterými tak ráda doplňuji svou kuchyň. V žádnou jinou roční dobu se tóny bleděmodré a růžové nevyjímají tak, jako právě začátkem léta...Je to asi tím, že jsou tak hravé a lehké jako paprsky slunce, voda a vůně lučních květin.

Někdy se ve mě trochu bije záliba v čistě bílé a krémové versus pastelové až výrazně růžové a modré. Naštěstí se oba styly skvěle doplňují a v přívalu bílého podkladu není problém barvy jakkoliv kombinovat. Právě vzory Cath Kidston a Green Gate jsou jedněmi z těch, které dokonale osvěží i tu nejnudnější kuchyň. Nesmí se to ale příliš přehánět...Úplně stačí jen pár zajímavých kousků, protože při nezdařilém překombinování by to doma za chvíli mohlo vypadat jako v cirkusové maringotce (i když proč ne?:-) Ať žije léto!

Na fotkách vidíte:
smaltovaný džbánek s vařečkami (Ikea), silikonová forma na bábovku (Ikea), utěrka s růžičkami (Ikea), růžový dezertní talířek (Ikea), svícen (Ikea), cukřenka Maggie Blue (Green Gate- již není v prodeji), papírové ubrousky Maggie Blue (Green Gate- již nejsou v prodeji), hrneček s růží (Falby), růžové salátové příbory (This & That), stojan na kuchyňské potřeby (Flowers & Living), odkladač na vařečky (Nanu Nana), dortový podnos (Impressionen- již neprodejné), malá stříbřená vázička (Ma Maison), větší stříbřená váza (Bella Rose).










18 komentářů:

  1. Myslím, že co nejdřív navštívím Ikeu. Krásné :)

    OdpovědětVymazat
  2. A já myslím, že brzo navštívím tebe Sandruško!! Mńáám vypadá to dokonale...mám pocit že ta vůně pečení prosakuje skrz obrazovku. Super! Moc krásné fotečky.
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, právě mám ve vedlejším okně otevřený tvůj blog a chystám se taky komentovat ;-)Krásný víkend Vladi :-*

      Vymazat
  3. to je nadherna podivana,Sandruska :)♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, děkuji...od tebe to je pocta, když ty máš na blogu vždy takové neskonalé dobroty a vždy precizně nafocené :-*

      Vymazat
  4. Velice inspirativní fotečky a útok na chuťové buňky.Nádhera!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, děkujiii :-) Kdybych mohla, poslala bych aspoň malý kousek ;-)

      Vymazat
    2. Pěkná forma a nádherný hrnek.

      Vymazat
    3. Děkuji Amelie, obojí se dá koupit za moc milé ceny ;-) Viz odkazy v příspěvku. Přeji krásný víkend!

      Vymazat
  5. Také ráda kuchtím,s dětičkami je to přímo povinnost:-)Úplně cítím tu vůni u tebe doma-nádhera!!!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mišulko, veledíky! Já se také těším, až budu mít pořádně pro koho péct...sama si pamatuji, jak jsme se s bráchou vždy těšili na víkend, kdy mamka měla čas upéct bábovku, nebo nějaký jiný moučník...léto mám spojené s babiččinou zahrádkou a bublaninou s domácími třešněmi...nic lepšího, než bublaninu, trávu a slunce snad s českým létem spojené nemám :-)))

      Vymazat
  6. Jé, to vypadá nádherně! Mňam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;-) Právě, jak píšu tento komentář, tak sedím u snídaně, která se skládá z vyfocené bábovky a kávy...škoda, že virutální svět neumí sdílet chuťě :-)

      Vymazat
  7. Krasne slunecne odpo Sandri,
    mima opet spinkaji na zahrade na terase a ja mam opet to stesti,ze jsi nas poctila tak nadhernym prispevkem,prisaham,ze diky me mamince,ktera tak dokonale pece a vari,si uplne umim chut a i tu vlacnost tve babovky predstavit.Mas pravdu,ja miluji bilou a svetle prirodni barvy a to hlavne proto,ze i kdyz je vecicek doma vice,tak diky jednolitemu odstinu to nikdy nevypada preplacane,ale pocatkem jara a leta take ulitavam na pastelovkach,to by jsme snad ani nebyli z masa a kosti kdyby jsme odolali,takze i kdyz jsem s dvojcatama rada,ze uvarim vodu na caj a obcas nejakou minutku,tak moooc se tesim na peceni.Mimochodem forma vypada pekne a podnos je dokonaly,mam podobny,ale porcelanovy s bilymi kvitky.Hrnecky mam stejne jako ty.
    Pa Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Porcelánový s bílými kvítky musí být taky překrásný, úplně ho vidím :-)

      Vymazat
  8. Sandři, krásné fotky. Tvá kombinace barev - bílá s pastelkově modrou a růžovou se mi moc líbí, já si pořád tu nej...barevnou kombinaci do kuchyně hledám a jelikož si ještě nejsem jistá, tak to jistí bílá, kterou pak právě příp. pár kousky v barvě doplním:-). Bábovku máš moc pěknou, my dnes jednu taky snídali - ale kynutou s ořechovou nádivkou:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky tak dávám na rozmyšlenou s ložnicí a koupelnou...mám v hlavě několik variant a zatím to ještě úplně nedozrálo...ale věřím, že si obě ty správné barvy do svých domovů najdeme :-) V kuchyni mám zrovna jasno ;-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥