Aukce, antiky, blešáky a výprodeje II.

pondělí 16. července 2012

Slíbila jsem Vám ještě dodatečnou várku mých staronových pokladů...Z mých předchozích článků víte, že jsem naprostý blázen do rytých zrcadel v benátském stylu a vlastně do zrcadel obecně :-) Do noty mi tak přesně padnul starší článek z magazínu Jeanne d´Arc Living.

Ráda bych si nad postelí nebo nad komodou v ložnici (ještě jsem se stále nerozhodla) udělala takovou stěnu zrcadel a zrcadélek v podobném stylu. Na Aukru a v jednom bazaru se mi podařilo koupit velké ruční zrcadlo, malé ruční zrcadlo a překrásný starožitný zrcadlový tác (jeho retro úchytky mi přijdou dost vtipné a i když jsem je původně chtěla vyměnit, asi mu je nechám, protože jsem si je oblíbila :-)

Dále na fotkách uvidíte starožitné vázičky na menší kvítky...jedna vyšla na 20 Kč a druhá byla za 50 Kč. Smaltovaný držáček na mýdlo využiji asi spíše v ložnici na odkládání šperků...pravděpodobně by se mi líbil také nad komodou mezi zrcadly...tuto mýdlenku jsem koupila v anglickém eshopu Patchwork Harmony, který bohužel končí, ale radostnější zpráva je, že mají vše ve výprodeji...posledních pár kousků můžete okouknout zde. To nejlepší je již bohužel pryč.

No a nakonec Vám musím ukázat rozkošené holčičí šatičky, které jsem koupila ve slevě v H&M pro svou (vzdálenou) sedmiletou neteř...volala mi, že má samé jedničky na vysvědčení a před pár měsíci se mi svěřila, že by si moc přála princeznovské šatičky...tak doufám, že se jí odměna bude zamlouvat a promění se v krásnou vílu :-) Šatičky stály 200 kč, mají nadýchanou sukýnku z vrstev zelinkavého a fialkového tylu, spoustu růžiček a fialkový vrchní díl. Nejhezčí radost je ta dětská ❤.












12 komentářů:

  1. No sandri,to nema chybu,zrovna jsem se segrou znovu doprohledla tu tvou bajecnou vyletni reportaz,nutne jsem ji musela ukazat kavarnicku a saty a ejhle,novy dokonaly prispevek.Musim se priznat,ze mam take mensi uchylku na zrcadla a z posledni doby mam dve,jedno opravdu stare,jakoby hodne zasle stribrne,ale ty tepane andelicky,to by jsi musela videt.Druhe,take zasle,tentokrate stolni a zlatave,z nej zas z ramu vycniva zenska silueta.

    OdpovědětVymazat
  2. Kači mám fakt radost, že Vás ten výletní příspěvek navnadil, my ty Ratibořice tak milujeme, že jsme tam schopní jet i 2x do roka...a co teprve ten krásný zámek, z něho jsem fotky neměla...jo a pozor, oni ty výstavy v zahradním domku obměňují, takže až tam pojedete, už tam zase může být něco jiného, ale vždycky je to dobové a krásné...třeba předtím tam měli výstavu tehdejšího spodního prádla a to bylo ještě lepší než pohádkové šaty, hehe ;-) a ta zrcadla co popisuješ musejí být přenádherná...hlavně by mě zajímalo to se ženskou siluetou...já pořád doufám, že taky jednou založíš blog a budu se moct u tebe doma kochat tou krásou ;-))) Že zdravím sestru a přeju krásné odpoledne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja vim,vy me holky porad lanarite a snad me i ulanarite s tim blogem a je me jasne,ze jak pise Misa,ten cas se vzdy najde,ale mozna jsem asi trochu i pohodlna,proc si to nepriznat,ale zas na jednu stranu,nekdy me muci,jak se s Vama nepodelit o nas kraaasny dum,zahradu,deti,doplnky,no vareni tedy zatim urcite ne,hi,hi,to mam mensi pauzu,tuhle me malem praskly i parky,fakt se to neda,musela jsem se smat.Zrovna ted koukam na svou krasnou osoupanou kredenc s misou po prababicce a s dozama z patinovaneho skla,to by byly fotky.....ach....

      Vymazat
  3. Sandruško krásné úlovky,já tedy mám na zrcadla malinko jiný vkus-pořád šmejdím po těch zdobnějších se zlatým rámem,ale tahle jsou také krásná!Nad postel ani naproti ní bych si je ale nedala-já zas vyznávám i umění Feng-shui,tak to proto :-)Pokud jsi ještě o tom nic nečetla-o čemž pochybuji(kdo dnes nezná Feng-shui)uvidíš v jednom z mých příštích příspěvků.A ty šatičky-no ty jsou jedna báseň,co ti budu povídat-pro malou princeznu naprosto dokonalé!Přeji ti krásný začátek týdne!!!
    P.S. přesně to už jsem Kačence také psala,že by si ho měla založit,chvilička se snad vždycky najde:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě moc zajímá feng shui a o negativním vlivu, když je v odrazu zrcadla postel vím...je fakt, že i nad postelí odráží negativní energii, která se může nahromadit a díky tomu je tedy rozhodnuto! Budou nad komodou prati šatním skříním ;-) Moc díky Míšo!

      Vymazat
    2. Sandruško jsem ráda,že jsi se tak rozhodla,přeci jen,Feng-shui něco do sebe má!!!

      Vymazat
  4. Milá Sandruško,
    tvá zrcátka jsou NEJkrásnější!! Mám obrovskou radost, že jsi se nechala inspirovat magazínem Jeanne. Zrcátka jsou nádherně propracovaná, měla jsi obrovské štěstí. Tvůj šestý smysl se projevil dokonale!!!
    Krásný den Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Sandra,
    ďakujem ti za krásny blog. Teší ma, že je mi dovolené na tvojom blogu inšpirovať sa i potešiť. Ratibořice mi pripomenuli moju obľúbenú knihu
    "Babička".
    Je to čudné, ale zistila som, že Michaela a Kacaba Dvojcatova je jedna a tá istá osoba. Prečo píše pod dvoma menami? Alebo sa mýlim?
    Marta ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti,

      děkuji ti za hezká slova...i já mám knihu Babička moc ráda :-) Michaela a Kačaba určitě nejsou ta samá osoba :-) Míša má svůj vlastní blog a má staršího chlapečka a malou holčičku, zatímco Kačka má dvojčátka, blog zatím nemá a komentuje i u Míši na blogu, kupuje si od ní její ručně dělané výrobky atd...Takže asi jen došlo k nějakému omylu ;-)

      Přeji Ti krásný večer a zase se zastav pokochat! ❤

      Vymazat
  6. Ahoj Sandri,
    ďakujem ti, že si mi to ohľadom Michaely vysvetlila. Som už proste taká, mám rada vo veciach jasno.
    Marta ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥