Stará váha nerezaví :-)

čtvrtek 5. července 2012

V minulém příspěvku jsem vyfotila několik svých nových dekorací. Zvláštní článek jsem ale chtěla vyhradit pro starou potravinovou váhu. Toužila jsem po ní snad od první chvíle, kdy jsem se zamilovala do francouzského venkovského interiérového designu. Měla jsem o ní určitou představu...měla být krémová, bílá, nebo stříbrná...s přirozenou patinou a známkami stáří, avšak zcela funkční a bez závažných poškození...A před několika týdny mi jedna taková váha přišla do cesty. Jediné, co jí chybí je horní miska, kterou lze ale snadno nahradit talířkem, či mísou.

Co víc napsat...byla to láska na první pohled....taková láska, co nerezaví...protože tenhle kousek určitě jen tak nevyměním! :-) Pokud se Vám líbí váha ve vintage nebo retro stylu, ale v novém kabátku, můžete se poohlédnout třeba zde, zde, zde a zde. Jinak určitě doporučuji nakouknout do starožitnictví a na Aukro...před nákupem si ověřte, zda je váha skutečně funkční a zda je v použitelném stavu- přece nechcete, aby jen stála v poličce a prášilo se na ni ;-) Nevyužívaným věcem se je lepší vyhýbat, protože jinak má doma člověk za chvíli malé muzeum nebo vetešnictví.

V sobotu jedu pracovně do Mnichova na Trendset- mezinárodní veletrh interiéru a dekorací, už se nemohu dočkat! :-) Reportáž pak bude uveřejněna zde nebo na na blogu Flowers & Living.

Přeji Vám krásný prodloužený víkend!










22 komentářů:

  1. Je moc krásná-má v sobě opravdový styl a jemnou krásu!Já mám vyhlídnutý úplně jiný typ,ale také mám zcela jasnou představu,tak snad se mi někdy zadaří:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš takovou tu se dvěma miskami? Nebo na tento způsob?
      http://www.kuchynskedoplnky.cz/kuchynske-pomucky-a-doplnky/kuchynske-vahy/zassenhaus-delta-retro-kuchynska-vaha-kremova-072143-24382.htm

      Jsem zvědavá :-D

      Vymazat
    2. Jj přesně tu a bílou se zlatými miskamu a zobáčky a mírně orezlou samozřejmě a nemusí být ani funkční(mám normální digitální)chci na ní umístit květináčky!Hledám na aukru,jen ted jsem naupovala jiné věcičky a s dvěmi dětičkami musí holt člověk postupně:-)

      Vymazat
  2. .... prezrela som všetky, ale táto tvoja je najkrajšia, takéto niečo sa len tak nevidí. Myslím, že by jej bolo odpustené, aj keby bola nefunkčná :)
    Pa, J,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, mě se na ní nejvíce líbí ty motivy kytiček a nápis Family Scale...a kdybych neměla tuhle, šla bych pravděpodobně po této:
      http://aukro.cz/starozitna-zdobena-stolni-vaha-1kc-i2454188897.html

      ;-)

      Vymazat
  3. Sandři, ta je nádherná! A opět naprosto úžasně nafoceno, miluju tvé fotky:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak takovou měla moje babička. Jen byla do zelenočerna. Jetli ji ještě má teta...nestýkáme se, ale ta váha mě mrzí!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je ten pravý čas setkání obnovit :-) Takové rodinné poklady je třeba střežit, někteří rodinní příslušníci jsou schopni vyhodit i věci velmi hodnotné...bohužel i v naší rodině :-) Ten pocit nenávratně ztracené věci, ke které má člověk nějakou citovou vazbu a vzpomínky, je dost bezmocný.

      Vymazat
  5. Sandruško jsi nejlepší!!! Jak ve výběru věcí na aukru tak ve focení, aranžmá a v psaní nádherných článků.
    Miluji tvé nové články.
    Strašně se těším na reportáž a užij si to!
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, čím to je, ale taky mám pocit, že se blog nějak vyvíjí, aniž bych něco záměrně měnila :-) Když se podívám na jedny z prvních příspěvků, které jsem před rokem a půl prezentovala, musím se vždycky smát (hlavně fotkám :-) Ale mazat je určitě nebudu, protože si moc ráda připomínám, "jak jde čas" :-) Je úžasné, že sis toho také všimla...však jsi také jedna z mých úplně prvních čtenářek a podporovala jsi mě od samého počátku :-***

      Vymazat
  6. Krasna vaha,ja mam take nadhernou z antiku jiz vice nez rok,je to ale takova ta s miskama,ale take nadherne stribrna patina.Je fakt,ze nemam zavazi,tudiz nemuze slouzit k puvodnimu ucelu,ale jako dekor v kuchyni na drevene desce je krasna.Moc pekne si to naaranzovala,pripomela jsi me objednani te lopaticky,jdu na to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači, to je fakt, že tyhle staré váhy vypadají krásně i když jsou nefunkční, i když já jsem váhu neměla a tak jsem opravdu chtěla, aby fungovala :-) Tvou váhu na poličce v kuchyni úplně vidím...musí to být krása...

      Vymazat
    2. No,ale musim s tebou souhlasit,ze vsechny tyhle nefunkcni a nekdy i funkcni krasky jsou take skoro vzdy lapace prachu a tak nekdy bojuji s tim,co z policky nebo kredence vyradit,aby jsem mela mene prace a nepusobilo to preplacane.Je nekdy tezke najit hranici mezi utulnosti domu a preplacanosti.Kez by na to byl nejaky navod,nemas nejaky tip???

      Vymazat
    3. Myslím, že základem je dostatek praktického úložného prostoru...kupovat poličky, které mají dost místa, háčků apod...když člověk nemá dost místa, má tendenci věci moc kupit k sobě, protože je chce vystavit, ale nemá pořádně kde...já nechávám zpravidla mezi věcmi rozestupy, nehečmám je na sebe- tím působí dekorování vzdušně a velmi lehce se pak z nábytku i otírá prach. Mám ráda otevřené police, ačkoliv se na ně práší víc, než do zasklených nebo zavřených, ale alespoň mě to nutí si na ně nedávat věci, které nepoužívám. Snažím se opravdu kupovat funkční a dekorativní předměty současně...mám samozřejmě svoje vášně, jako jsou vázičky, tácy, svícny...ale malou část mám schovanou v kuchyňské kredenci a druhou mám vystavenou, protože mě těší se na to denně dívat a používat je. V tomhle je nejlepší inspirací Skandinávie...oni nekupí zbytečně věci, mají prostorné místnosti, protože v nic nemají na každé stěně tři police, obrázek a v každém rohu skříň...prostě jen to, co používají, co má smysl..ale přitom vkusně, stylově i romanticky. Když dostane Skandinávec polici, položí na ni svícen, zrcadlo a vázičku s čerstvou květinou...když ji dostane třeba Čech, má tendenci na poličku narvat co nejvíce věcí, protože musí to místo přece maximálně využít...takže na poličce vznikne chaos a přeplácanost, přičemž krása jednotlivých kousků naprosto zanikne, protože člověk neví, na co se koukat dřív....je pak úplně jedno, že tam je starý porcelánový hrnek po babičce a drahá luxusní dóza, protože mezi tím je plno serepetiček, které se snaží tento styl napodobovat. Často to vidím na českých blozích, které se snaží napodobit skandinávský a francouzský šmrnc...u Shabby Chic je jistá přeplácanost účel, ale tomu já se opravdu vyhýbám, i když jisté prvky tohoto stylu miluji, protože se také zajímám o feng shui a je moc důležité, aby v bytě mohla proudit energie, což kupením předmětů zcela znemožnujeme a pak se to promítá v našem osobním, pracovním i partnerském životě, nemluvě o zdraví. Nejlepší tip je vždycky při pohledu na prázdnou poličku promítnout MÉNĚ JE VÍCE :-) Lepší jedna vázička než deset druhů nádobí vystavených v komíncích, nesmyslných barevných kombinacích a mezi nimi ještě dečky, vintage klíče a nevím co všechno :-)

      Vymazat
    4. A taky jsem pro občasné vyčistění...sundat všechno z polic, vzít bedýnku a rozloučit se s věcmi, které mě už neoslovují, které se okoukaly, které mě nidky ani netěšily, ale byl to třeba dar atd...no a pak to, co stále chci znovu nadekoruju do polic, zase trošku jinak...a člověk má hned pocit, jakoby se něco doma provzdušnilo :-) Působí to velmi očistně i na psychiku. Zbavováním se věcí nemyslím jejich vyhazování, to nemám ráda...pokud jsou v dobrém stavu, určitě stojí za to je darovat nebo prodat dál...díky interentu je to otázka jednoho týdne :-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥