Podzimní chumlání :-)

pátek 21. září 2012

Deseti stupňový pokles teplot už jasně udává podzimní atmosféru. Sezónní dekorace jsou v tuto dobu snad nejkouzelnější z celého roku...šišky, dýně, obilí, šípky...však Vy víte :-) Stačí vyrazit do lesa s košíkem, nasbírat vše, co lahodí Vašemu oku a dekorování u Vás doma může začít. Kombinací přírodních plodů můžete snadno a levně vytvořit překrásnou atmosféru...vždyť podzim je pohádkový!

Můj obývák je v tuto chvíli v čistě skandinávském stylu s jemnými doteky orientu, ale už mám vyhlídnutý konferenční stolek, knihovnu a kredenc, které dodají pokoji francouzský šmrnc, který prostě nemohu postrádat. Pohovku z Ikey zbožňuji pro její krásnou béžovou barvu, maximální pohodlnost, velký úložný prostor a také proto, že je rozkládací a poskytuje tak příjemné útočiště návštěvám. Pohovka bude ještě doplněna o krásné polštářky a okna o nové závěsy, které přidají na útulnosti.

Obývák je pro mě místem relaxace, a proto tu nenajdete žádné výrazné barvy...vše působí klidně, tiše a jemně. Při podzimním aranžování nejraději využívám bílé dýně...připadají mi naprosto dokonalé a krásně ladí s krémovo-béžovými doplňky v pokoji. Tato místnost ještě zdaleka není zařízená, takže až se mi podaří zaplnit i její další kouty mým vysněným nábytkem, tak odsud zase uvidíte o něco více :-) I v tomto pokoji vždy myslím na to, že méně je více, a proto zachovávám vzdušnost v poličkách, na stolech i na stěnách. Na posledních fotkách pak uvidíte malou ukázku z nové výnoční knihy a z podzimního vydaní Jeanne d´Arc Living.

































38 komentářů:

  1. Sandruško to je opět krásy-musím chválit čistotu a styl,který prezentuješ!!!Není to sice "můj šálek kávy",protože pro mě je využití barev velmi důležité-hlavně je to tedy i o dětech:-)))Ale je to krásné a působí to na mě u tebe velmi harmonicky!
    Bílé dýně jsou také můj velký favorit,jen venku se pak vždy vyřádím klasickou dekorací:-)A dávám ti plně za pravdu s tou přírodou-tohle je pro to to pravé období!
    Nám v obýváku chybí ta nová krásná sedačka,proto jsem ho ještě nevyfotila celý,ale pokud už jsi shlédla Ikeu 2013(jako že určo jo viď:-)tak jsem konečně našla tu správnou,tak snad nám to příští rok vyjde!
    Přeji ti krásný den a ještě krásnější podzim!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Míšo, je fakt, že barvy jsou moc důležité ;-) Já je zde časem doladím těmi polštářky a tak, ale stále to bude v takovém duchu- bílá, šedá, béžová a starorůžová, fialková, protože zde především relaxuji a chci zde mít právě kombinaci French- Scandinavian...více méně řádím s pastelovými barvami jen v kuchyni, protože tam to žije, tam ta energie proudí úplně jinak :-)

      Mou vzhledově vysněnou sedačkou je tato:

      http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S39873831/#/S39902715

      Miluji ten potah s béžovými růžemi...je to vkusné, elegantní a romantické...jenže tato rohová není rozkládací a nemá úložný prostor- to jsou pro mě dvě velká mínus :-/ Přemýšlela jsem nad nerohovou variantou, která je sice rozkládací, ale to zas není tak útulné a chce to aspoň dvě naproti sobě, což je zas finančně náročnější a zas dvě rozkládací sedačky taky nepotřebuju...a stále to neřeší chybějící úložný prostor...právě jsem o tom chtěla v budoucnu psát příspěvek ;-)

      Ať už jsi vybrala jakoukoliv sedačku, tak ti moc přeju, aby se ti sen splnil! Je to jedna z nejmilejších věcí v celém domě ;-)))

      Vymazat
    2. Já chci rozhodně rohovou,rozkládací a úložnou a veeeelkou-dvě děti a návštěvy jsou již znát:-))Máme výhodou,že máme velký obývák,takže se sem krásně vejde cokoliv,ale jde mi i o praktičnost-Tadeáš je už v poho,ale Nelča je ještě dost malinká-takže určitě pratelný potah-to je pro mě hodně důlěžité,což jsem na té sedačce z Ikey ještě nezkoumala:-(
      Mě se líbí tato:
      http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S39902065/
      ale zas nevím,zda bude dost bytelná,přeci jen na obrázku a ves kutečnosti to vypadá jinak...Ta co jsi vybrala je krásná,mě se tyto typy také moc líbí jen v bílé.Ale,ajek říkáš,je to i větší investice,takže stopro i větší přemýšlení,zda je to opravdu ta "pravá":-)

      Vymazat
  2. Sandri, krásny príspevok, nádherné fotočky. Už by som bola najradšej doma vo svojom pelechu sosvojimi drobcami, kakavko, sušienky ... dobra sl. rozpravka na počuvanie ... Ten podnos na kávičku dokonalý. Pa,Gabriela

    OdpovědětVymazat
  3. Hm, hm, hm, to to máš všechno krásné a čisté! U nás zatím tyhle světlé barvičky nehrozí, bo hlavně mladší dítko právě prochází vrcholně patlavým obdobím, takže u nás vedou zásadně a jedině pestrobarevné vzory, na kterých se případný patlanec schová. Ale už se moooc těším na dobu, až bude definitivně dopatláno a já místnosti opět zesvětlím. Krásný víkend! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, Leni, tak mě tohle období teprve jednou asi čeká :-)) Já mám ráda v tomhle právě Ikeu, která má prací potahy na všem a i když se zničí navždy, tak to není ruina finančního účtu ;-)

      Vymazat
  4. Proč jste před náma ten náádherný obývák tak dlouho tajila?? To je sen....Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabino, ze srdce děkuji, to jsem nečekala, že by se mohl tak líbit a opravdu MOC mě o těší!! Já na vše pohlížím takovým kritickým okem a vnímala jsem obývák pořád jako nedokonalý, nehotový...no ale pak jsem si uvědomila, že to je prostě součást toho blogu, že píšu o tom, jak se postupně místnosti vyvíjejí, na co se mi podařilo našetřit, co vylepšit...a tahle část už je relativně fajn :-))) Určitě jsme v obýváku nebyly naposled!

      Vymazat
  5. Sandro, nádherné barvy, dekorace a prostě Ty umíš. Je to vzdušné, čisté a něžné... Toto období miluju, právě pro ty zemité barvy ;-) A ač miluju barvy a bez nich žít neumím, tak se mi u Tebe moc líbí a vždy se těším se na další příspěvky.
    Krásný skoro podzimní den
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni děkuji moc!!! :-) Já dřív taky byla hodně na barvy...ještě před šesti lety jsem bydlela v garsonce a v té byly barvy jako červená a oranžová...a ty třeba dnes už v interiéru nemám vůbec (k oranžové jsem si vybudovala doslova odpor, nevím proč)...myslím, že barvy něco vypovídají i o našem životě- v jaké fázi zrovna jsme, čím procházíme...a ty barvy jsou toho odrazem...:-) Já mám teď asi takové klidové usazující se období...a do toho ten podzim :-) A samozřejmě je to i tím, že prostě miluji french-scandinavian style a tyto zemité a jemné barvy jsou jeho samozřejmou součástí...Přeju krásný den a díky za návštěvu!!!

      Vymazat
    2. Určitě to je tím, u mě se hodně změnil vkus a potřeba barev s narozením dcerky, do té doby jsem měla ráda barvy jen neutrální ;-)
      Krásný den

      Vymazat
    3. Taky si myslím, že kdybych měla malé děti, tak bych se pro ně snažila vytvořit barevnější prostředí...jako třeba v kuchyni, kde mám pastelové růžovo-modré dekorace :-) Děti milují barvy, takže je skvělé, že tvoje děťátko je doma má! ;-)

      Vymazat
  6. Naprosto souhlasím s tím, že na výzdobu je podzim to nejkrásnější období. :))) Spousta dekorací rovnou z přírody a na rozdíl od vánoční výzdoby nesklouzává tak často ke kýči a přeplácanosti. Potěšil mě moc název článku Podzimní chumlání, zrovna si totiž ujíždím na této pocitové vlně. A moc s mi líbí zásobník na čajovky. Krásná inspirace u tebe, jako vždy. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velká pravda, o Vánocích je všude kýče habaděj...já miluji Vánoce právě ve francouzsko-skandinávském stylu- v té jednoduchosti barev, tvarů, materiálů...ale líbí se mi i staré české ozdboby, postavičky- takové ty, co má moje babička...překrásné vintage Vánoce :-) Jsem ráda, že článek přišel vhod a děkuji za milý komentář!!! ;-)

      Vymazat
  7. wow TO JE TEDY POŘÁDNÁ NÁLOŽ FOTEK!
    U mého přítele doma taky frčí dýňky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dio, to je parádní profilový obrázek :-))) Dýně jsou prostě nejlepší podzimní symbol...a navíc jsou ukrtuně chutné ;-)

      Vymazat
  8. Tedy Sandri,obyvacek me docela prekvapil,cekala jsem vice orient,ale asi proto,ze jsi ho jednou predstavovala s orient doplnky,ale takto se me moc libi a nejvice skleneny stojan a dzbanek se suchym obilim a dyne,to tomu dodava sice cistotu,ale zaroven utulnost a teplo venkova.Moc se tesim az budes mit novy stolek,my mame kredenc sice mezi kuchyni a jidelnou,ale proc by nemohl byt v obyvaku.Zavidim ti ten poradek,ktery se v tomto stylu lepe udrzuje.A jestli bojujes s nesourodou barevnosti obalu knizek,tak jsem videla na jednom blogu,myslim,ze Michaely,krasne bile papirove jednotne obaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On má své orientální zákoutí, které na fotkách není :-) To už by se k tématu nevešlo...co se týká kredence, tak to není taková typická kredenc, je to polo komoda- polo kredenc...hodně specifický kousek, který nevím, jak bych přesně nazvala :-) Moc se na něj těším...Knížky bych určitě nebalila do bílého papíru, protože pak bych neviděla nápisy, nebo bych je musela nechat natisknout, či ručně popsat, což mě moc neláká...vlastně se mi líbí barevné obaly knížek, ale rozhodně je pak přesunu do zmiňované "kredence", kde budou skryté za dvířky a nebudou tak barevně rušit celistvost pokoje ;-) Tyto dvě knihovničky tu taky nebudou, je to prostě tak nějak co dům dal :-) Jsem moc ráda, že se ti obývák jinak líbí, i když není hotový a ještě v něm chybí mnoho detailů i větších věcí, ale to je snad právě na tom to zábavné ;-)

      Vymazat
    2. Jasne,me jen nadchnul napad Michaely,ktera nazvy knih tusim,ze nejak stylovym pismem vytiskla,protoze jak jsi spravne napsala,barevnost rusi jinak sladenou mistnost,ale schovat je je take reseni,ale je fakt,z nektere obaly jsou krasne i barevne.

      Vymazat
  9. To je taková krása - za mě dokonalé, přesně můj styl! Bohužel si to absolutně nedovedu představit s manželem a synem :( :D Za mě máš jedničku s hvězdičkou, strašně ráda se na tvém blogu kochám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, děkuji za tak milé známkování...tím spíš, že to opravdu ještě není hotový obývák, jak bych si přála...moc jsi mě potěšila!!! S malými dětmi je to asi trochu složitější, ale manžel by to jistě snesl ;-))) Mně momentálně trochu toho rodinného bordelu a zmatku i chybí...;-)

      Vymazat
  10. Sandři, no to je prostě nádhera. Krásné dekorace a krásné skloubení jemných pastelových barev. Mám béžovou moc ráda, takže se tebou budu trošku inspirovat :-)
    Alča

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Sandruško,
    obdivuji tvůj pořádek v regálech...nechtěla bys za mnou někdy zajít?:))) Často bych tě potřebovala :)
    Moc se mi líbí tvoje palmička..máš jí krásně velikou, roste ti rychle? Já jí mám už několik let pořád stejnou.
    Přeji ti krásný podzim.
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha :-D Já jsem na tohle asi trochu blázen no...mám ráda uspořádanost, přehlednost, čistotu a tak vůbec! ;-D Na bonsaji mi rostou větvičky, ale nijak výrazně...vlastně budu i ráda, když zůstane v této velikosti ;-) Samotný kmen ti asi už neporoste, protože oni jakoby vypěstují ten kmen a pak na něj naroubují ty větvičky- takže jsou to jakoby dvě rostlinky...Teda zaleží, co máš za typ, ale pokud vypadá ten kmínek podobně jako ten, co mám já, tak to je ten případ, kdy jsou větvičky naroubované zvlášť ;-)

      Vymazat
  12. Sandří, máme stejnou pohovku!:-). Akorát teda naše je podstatně víc dorasovaná, než ta tvá;-). A nakouknutí do tvého obýváku se mi líbí moc moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, tak to je super :-) No já kdybych měla doba další tři členy, tak ta pohovka asi taky bude vypadat už jinak ;-) Je stará asi čtyři roky a myslím, že zatím pořád naštěstí zachovalá! ;-) Tak potáhnout se dá vždycky, já jsem moc spokojená s tím, jak je praktická a prostorná.

      Vymazat
  13. Nádherné podzimní aranžmá a ten pořádek...až se stydííím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha :-DD vůbec ne, já jsem na tohle trochu blázen asi ;-) Ono to hodně dělá to, že taky nemám tolik věcí, mám radši poloprázdné poličky a tak- to je to, co působí tak urovnaně ;-)

      Vymazat
  14. Sandri, máš to prekrásne! Hrozne sa mi páčia farby, vieš ich krásne a harmonicky kombinovať. Pohovka je úžasná, brala by som ju hneď :) aj dózička s vtáčikom a všetko ostatné! Prajem krásny deň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu :-) Mám ohromnou radost, že se vše líbí!! Dózičku mám už dva roky, je fakt skvělá. Přeji krásný víkend!!!

      Vymazat
  15. Tedy tady je nádherně --dýchá tu z foteček klid a úžasná pohoda :o)Přeju krásný první podzimní víkend.Martina :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to bě taky krásný zbytek víkendu a děkuji za návštěvu :-)

      Vymazat
  16. Nádherné sladění barev !! :) Ale nejvíc mně na jedné z fotek ohromil tvůj lust/svícen!! Překrásné!
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlo, děkuji moc! :-) Já ten lustr miluji, můžeš si ho levně pořídit v Ikea, odkud ho mám i já ;-) Odkaz níže:

      http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/40089477/

      Vymazat
  17. No Sandři,
    to je jako ani kdybych nebyla u Tebe! Ale přesto všechno hezky sladěno a naaranžováno. Ty dýně se mi taky děsně líbí, ještě se mi na ně nepodařilo narazit:-(. Ať se Ti podaří najít ty nej kousky a vše doladit podle Tvých představ, to potom bude lekce bytového designu s francouzským šarmem;-)

    OdpovědětVymazat
  18. Zdravím Sandro, barvy přesně podle mého gusta, taky stále ještě zařizujeme a zrovna dost řešíme jaký (é) gauč (e)...no a ty bílé dýně mám taky letos v plánu...snad se k nim do vánoc dostanu :-)). Krásné dny a hodně štěstí při pořizování těch nej kouksků!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥