Halloweenský večírek

neděle 28. října 2012

Dnes jsem tu již tradičně s halloweenským příspěvkem. Minulý rok si mnoho z vás zamilovalo recept na prsty jedovaté ježibaby :-) V záložkách po pravé straně najdete odkaz na Halloween, kam jsem pro vás před rokem vložila povídání o historii tohoto svátku. Samozřejmě se v této záložce zmiňuji také podrobněji i o Dušičkách. Mimo jiné v této sekci najdete spoustu inpirativních obrázků, filmů a tipů pro správnou halloweenskou atmosféru.

Letos jsem si při halloweenském dekorování oblíbila především čistě černobílou kombinaci. Pokud ale budete pořádat večírek pro přátele (nejlépe i s maskami), pak rozhodně není na škodu použít různé odstíny barev. Protože oranžová obecně nepatří mezi mé oblíbené barvy, zvolila jsem doplňkově jedovatě zelenou a fialovou, abych místnosti dodala na "strašidelnosti" ;-)

Stůl jsem posypala temně fialovými peříčky, tu a tam se mihne svítící pavouček, skleničky dostaly černou saténovou stužku, zelené brčko a míchátko se strašidelným svíctím motivem. Jako malý "treat" pro hosty jsou na stole rozsypané svítivě zelené eukalyptové bonbónky s křížkem. Celou atmosféru pak dovrší především dostatek svíček ve fialových tónech. Ještě zvolit správnou hudbu a masku a strašidelný večírek může začít! :-)

Ačkoliv Halloween není český svátek, já osobně ho slavím hned z několika důvodů, a také samozřejmě proto, že je to ohromná zábava! :-) Pokud Halloween neslavíte, třeba vás fotky budou inspirovat k vytvoření jemnější varianty dušičkového zátiší.



























16 komentářů:

  1. Jedním slovem wow :-) Krásně nazdobené a nadekorované. Osobně mám také Halloween moc ráda a to především také díky americkým kamarádům. Myslím, že je to další super důvod se sejít s přáteli, podle mě není důležití přejímat všechno, ale jako inspirace to určitě stojí za to :-)
    Pěkný večer, Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, přesně tak :-) Díky tomu, že většina mých přátel jsou cizinci, jsem opravdu zvyklá na všelicos a když se člověku něco líbí, tak proč to neslavit? Myslím, že žádná ortodoxní pravidla dnes naštěstí už neexistují. Rozumím tomu, že někdo období Dušiček prožívá tiše, ale to, jak člověk tyto svátky vnímá je opravdu subjektivní a vychází to ze zkušeností i zázemí každého z nás. Mám radost, že jsem se ti trefila do noty! :-)

      Vymazat
  2. To je potěcha pro oko! I když to nejsou "moje barvy", tak pořád koukám na ten první obrázek. Mám strašně ráda fotky nazdobených stolů. Moc se ti to povedlo, má to úžasnou atmosféru! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beatko, já taky v interiéru miluji hlavně světlé a pastelové barvy, ale Halloween je Halloween a v jiných barvách by asi tak správňáckou atmosféru neměl ;-) Jsem ale moc ráda, že se ti dekor přesto líbí. Také miluji plné stoly, které dotváří večírkovou pohodu'

      Vymazat
  3. Nádherné dekorace, ale těch pavouků bych se asi bála, i když jsou jen plastikový :D Ale atmosféra je úžasná, nejvíc se mi asi líbí ten lustr s těmi červenými svíčkami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se mi strašení povedlo ;-D Lustr taky miluji!

      Vymazat
  4. Ahoj Sandri, ja, keďže som kresťanka,sviatok Dušičiek prežívam inakšie, ale nič mi nebráni v tom, aby som ťa nepochválila za perfektnú výzdobu.Si proste originálna. Čierne zrkadlo, sviečky a fialová farba to všetko spolu pekne ladí. A najmä pavúčikovia...Tak takých by som sa nebála...
    Pekný týždeň ti želám...
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji ti moc za krásný komentář a otevřenou mysl!!! ♥♥♥

      Vymazat
  5. Sandruško já osobně jsem se na tvoje podání Halloweenu hrozně moc těšila-i vloni jsi něco měla že?A je to krása-malinko strašidélné,kouzelné a řekla bych i orientální-a ty jsi malá čarodejnice a velká umělkyně,protože umíš překrásně kouzlit ♥ Moc se mi tvůj příspěvek líbí!Původně jsem také chtěla něco takového doma učmanit,ale Tadeášek má 30 svátek,tak u nás bude oslavička na jiné vlně!!!
    Přeji ti krásný a strašidelně kouzelný Halloween!!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Téda, Sandri, to je ale parádní halloweenská výzdoba!!! Moc se mi to líbí, nepostrádá to originalitu, šmrnc a ženskou jemnost! Krásně jsi všechno zkombinovala! Paráda!!! Pá, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, máš vnímavého ducha, protože jsi přesně odhalila můj záměr udělat Halloween jak strašidelný, tak trochu romantický...:-)))

      Vymazat
  7. Ja to mam proste,miluji jakekoliv duvody k oslavam a slaveni cehokoliv a nemusi to byt presne okopcene,ale udelam si to po svem a uz se tesim,az deticky budou vetsi a my si s nimi trosku,ale jen trosku strasidelny svatek udelame,zatim by se urcite bali a uprime,take jsem chtela neco nablogovat,ale prislo to nejak rychle a moc jsem se s tou oranzovocernou kombinaci nechtela prat,ale ty jsi to samozrejme zvladla s noblesou sobe vlastni a bravurne jsi nam s fantazii dokazala,ze vsechno jde,pouze nemusim ty postavicky,ale chapu,ze v tom je ta hravost.Prvni fotka je opravdu stylova,parada,dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, taky jsem to málem nestihla, vše na poslední chvíli, ale povedlo se! :-) Ty halloweenské postavičky jsou taková sranda, i dosplěáci si rádi hrají a ono to v noci svítí, takže je to spíš pro legraci ;-D Ale vím, že víš ;-) Jsem velmi ráda, že se ti letošní Halloween party zamlouvá!

      Vymazat
  8. Jéééé!
    To máš nádherné! Ta míchátka, nejsou z Marka a Spencera?? Já mám od tamtut sladkosti v podobě čokoládových očí,pavoučků apod.
    Teď už je ale sundavám a ještě než začne advent si budu užívat věnce z jeřabin a šípků.
    Děkuji za tip na příští rok!!:-))
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlo, jsou to samolepky z Marks & Spencer- byly u čokoládek ;-) a nalepila jsem je na špejle a použila jako míchátka. Halloweenské dekorace mám také jen kratičkou dobu a preferuji přírodní dekorace...jsou nejkrásnější!

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥