Dušičkový svícen

pátek 2. listopadu 2012

Dušičky jsou časem vzpomínání na naše blízké...zapalte jim svíčku ve vlastnoruně vyrobeném svícnu, který můžte postavit k jejich fotce, nebo jim ho donést na hrobeček. Připravila jsem pro vás jednoduchý návod na výrobu lucerničky, do které můžete vložit osobitost i lásku :-)

Při dekorování dušičkového zátiší i při výrobě svícnů jsem se rozhodla volit bílé odstíny pro symbolizaci čistoty duší. Ať už je vaše vyznání jakkoliv hluboké a jakéhokoliv zaměření, na zemřelé vzpomínáme všichni a bez rozdílu. Doufám, že se vám návod bude líbit, a pokud si takový svícínek zhotovíte, budu moc ráda za odkazy na vaše blogy, či fotky :-)

Přeji vám poklidné Svátky všech svatých a zesnulých

POTŘEBY: skleničky (od jogurtu, marmelády,..), oboustranná lepící páska, staré přívěsky (s motivem křížků, andílků, madonek apod.), nůžky, bílá krajka, bílá organza, bílý provázek


 POSTUP:

1. Odměříme si dostatečně velký kousek organzy, kterou následně přilepíme ke skleničce oboustrannou lepící páskou po celém obvodu.

2. Kolem horního lemu omotáme provázek, navlékneme přívěsek a uděláme mašličku.

3. Kolem dolní části skleničky přilepíme páskou krajku po celém obvodu.

Svícínek je hotov- můžete kombinovat různé krajky, přívěsky, ale i odstíny organzy a provázku. Skleničku lze využít i jako vázičku.

Na starožitný zrcadlový podnos jsem nadekorovala jemné dušičkové zátiší.

Vázička se sušenými květy, fotografie, svíčky, andílek, krajky a růženec...

Kombinací jednotlivých odstínů a předmětů můžeme evokovat čistotu a něhu.

Růženec od maminky...
Starožiný dvojrámeček jsem pořídila na Aukru za pár korun. Je naprosto dokonalý :-)

Sušená růže a malé šištičky z lesa jsou krásnými doplňky...
Bílý džbáneček z 19. století je také z Aukra.

Andílka jsem před pár lety dostala od někoho velmi blízkého, protože si prý na mě při pohledu na něj vzpomněl :-)




Svícínek s vlnitou krajkou a andělem...

Svícínek s kytičkovou krajkou a křížkem...


44 komentářů:

  1. Ty jsi tak šikovná! Určitě ho vyrobím tatínkovi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, já jsem dělala jeden pro dědu a druhý pro strejdu...jsem moc ráda, že se do toho taky pustíš, stejně není nad věci, které děláme od srdce! ♥ ♥ ♥

      Vymazat
    2. Ty tvoje fotky jsou tak krásné, že mě úplně dojímají!

      Vymazat
    3. Co na to říct a jak to jen virtuálně vyjádřit...hřeje mě to u srdce, DĚKUJU!

      Vymazat
  2. Sandri, to je taková krása!!! Tak jednoduché a přitom tak efektní! Nemá to chybu!!! Moc děkujeme za príma návod, určitě s dětmi využijeme, když naše svícínky budou barevné a veselé, děti zatím nemají pro takové romantično pochopení :o) musím taky pochválit Tvoje úžasné úlovky z aukcí, paráda!!! Krásný víkend! Pá, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkujuuu! Myslím, že je skvělé, že vedeš děti k tomu, aby samy vyráběly :-) Úplně chápu, že barevnější počin pro ně bude lákavější! Já to nechala takové jednoduché, ale ne přímo smutné...jsem ráda, že se líbí! ♥ ♥ ♥

      Vymazat
  3. No to je krása--vypadá to přenádherně :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Sandri, moc krásne svícny si vyrobila, kraječky mi padli hneď do oka, nádhera. Zavarovacie pohárky sú vďačný materiál na tvorbu, zrovna vyrábam háčkované oblečky na skleničky, tiež so šnúrkou a príveskom. Budú ako vianočné darčeky, svietnikov doma nikedy nie je dosť. Krásny víkend. Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, to je fakt, zavařovací skleničky mají opravdu hodně využití a jejich kouzlo je v tom, že z nich můžeme vyrobit opravdu levně, ale zároveň krásně ;-)

      Vymazat
  5. Sandři přiznám se, že Halloween ani trochu nemusím, ale tohle je vážně nádhera!!! Pěkný dušičkový víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, já Halloween mám moc ráda a Dušičky svým způsobem taky, i když je to smutnější pojetí...řekněmě spíše duchovnější. Ono prostě záleží na tom, jak to kdo vnímá a jaké má tradice...:-) Já většinou nejprve oslavím Halloween a pak na Dušičky zapálím svíčky s myšlenkou na dědu a strejdu...moje rodina je v tuto chvíli u babičky a zítra jdou na hroby, ale já jsem pracovně zůstala v Praze, takže jen telepaticky :-)

      Vymazat
  6. Sandruško úžasný nápad-světníček je dokonalý a tvé fotečky-opět s nádechem nostalgie-jsou snové!!!A jako vždy-ty detaily ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Sandri je to nádherné, jemné a čisté. Presne tak ako to mám rada. Nádhera. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, já také...žádné pochmurné myšlenky a depresivní dekorace ve formě umělohmotných polských věnců a květin ;-) Naopak světlo, jednoduchost, elegance a čistota...

      Vymazat
  8. Sandri ahoj, čítaš mi z duše, takto to mám rada. Aj ja som si urobila z pohárikov a krajky nežné svietniky -len tak pre potešenie. Asi sme mali rovnaké myšlienky.Ruženec je krásny. Mám ho i ja, je to pamiatka po manželovej mamke,ktorá mi veľmi chýba. Teraz som sa rozcitlivela, prepáč mi to moja milá. Je to tými Dušičkami.
    "Kto sa vzdiali od Boha,neuniká jeho moci, vymyká sa len z jeho lásky...
    (Henry Newmann John)
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, doufala jsem, že právě tobě se příspěvěk bude líbit. Vzpomněla jsem si na tebe, když jsem tvořila! Posílám objetí ♥♥♥ Děkuji za návštěvu :-)

      Vymazat
  9. Sandři, jednoduché a nesmírně půvabné, jemné a milé! Díky za krásné fotky a super nápad:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Zlatko...mooooc krasne...dakujem za napad a postup, velmi sa mi to paci tak to urcite vyskusam ... Pa pekny vikend zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, ty jsi velká tvořitelka, takže si moc vážím tvojí pochvaly, udělala mi radost!!! Jsem poctěna, že zrovna tobě mohu být inspirací! ;-))

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Jee, od tebe jsem dlouho neslyšela :-) Přeju hezký večer a díky!

      Vymazat
  12. Naše Sandruška je zpátky!!! Jsem tak nadšená, že jsi něco vyráběla. Moc si toho vážím, že jsi se s námi o svůj výtvor podělila. Strašně moc se ti to povedlo. Tleskám :)
    Moc krásné!
    xoxo Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladí, opravdu to vypadá, že má tvůrčí krize konečně pominula, mám dopředu nafocených asi šest článků, fuuuf :-D Jsem tuze ráda, že se ti svícínky líbí :-*

      Vymazat
  13. Sandri donutila jsi me k zamysleni,jak je vse propojeno a jak ma vse k sobe bliz,nez si samotne myslime,svicny by se me totiz uplne nadherne hodily jak k dusickam,tak treba na ozdobu na krtiny do kostela ci domu,nebo na svatebni stul,proste zivot a smrt,jak krehka hranice a vubec,asi spravne myslenky pro tento vecer,moc prijemna atmosfera u tebe,libi se me,jak ty se s citem venujes kazdemu svatku,i to je pro tebe charakteristicke.Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc hezké, co píšeš :-)Ty svícínky se dají fakt nekonečně obměňovat podle příležitosti a krásně vypadají i jako vázičky. Krásný víkend!!!

      Vymazat
  14. To je nádherné!! Určitě to zkusím také... My máme totiž na zahrádce malý hřbitůvek pro zvířátka. Ano,je to šílené, ale aspoň občas na ně jdu zavspomínat.
    Děkuji ti za typ!! :-)
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlo, moje babička měla na zahrádce taky svého pejska, nemyslím, že je to šílené...bylo naopak moc hezké mít k pejskovi tak blízko ;-)Přeji krásný víkend a moc děkuji za krásný komentář!

      Vymazat
  15. Sandruško, sedím tu u tebe dneska už od rána a vlastně až teď jsem se zmohla na slovo - komentář. Dočista jsem tu totiž oněměla z té originální krásy a z tvých nápadů. To je vážně neuvěřitelné, co ty dokážeš! Tvůj byt je pokaždé úplně jiný (ta strašidelná halloweenská nálada byla geniální) - vtipný nebo nádherně jemný, nostalgický, něžný, jindy zase stylově veselý. Jsi vážně úžasná! Velký potlesk!!
    A já jdu dojíst okurky, abych měla skleničku...;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherný příspěvek, ten džbánek je krásný. Všechno jemné, čisťounké, něžné - to je něco pro moji romantickou duši. Díky.

    OdpovědětVymazat
  17. Je to od Tebe milé,dobré smysluplné inspirace není nikdy dost!Také pořízení takového krásného svícnu je pro každého přijatelné!!!Tak díky a těším se zas na příště!Daja

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné svícinky, vypadají moc pěkně!
    Pěkný den. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář i návštěvu, jsem ráda, že se líbí :-)

      Vymazat
  19. Krásné svícínky, nádherné a přitom jednoduché:)díky za tip.Romča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak...tak jednoduché a co dokáže kousek krajky a provázku ;-)

      Vymazat
  20. Sandri, tieto svietniky sú také nádherné! Veľmi obdivujem Tvoju kreativitu a páči sa mi, ako dokážeš vdýchnuť dušu vštkým projektom, ktoré robíš :) Úplne som sa do Tvojho blogu zamilovala :)

    Krásny dník Ti prajem!

    xx Ivana
    Macarons and Pearls

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, děkuji, nesmírně mě Tvá slova těší!!! Zastav se zase brzy :-)

      Vymazat
  21. Dobry den Sandra, mas prekrasny blog, dnes som ho objavila cez Korfelin blog, krasne prekrasne a isnpirativne - budem sa sem chodit kochat krasou a super napadmi :D Zuzka

    OdpovědětVymazat
  22. Tééda, to vypadá krásně! Tak jednoduché a efektní:-)

    Krásný den,
    byGabra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥