Hyacint- král vůní

čtvrtek 31. ledna 2013

Od Vánoc až do jara patří hyacinty mezi květiny, které nesmí chybět v mém domově. Cibulové květiny mám obecně nesmírně ráda- modřence, tulipány, narcisky...všechny jsou překrásným symbolem života a radosti a k tomu všemu působí na naše smysly omamnými květinovými vůněmi.

Na prostřeném stole vypadají hyacinty přímo královsky...svými krásnými kvítky potěší nejedno oko hodující společnosti. Nejraději mám cibuloviny vždy ve skupinkách, než-li samostatně. Zasadím si je do oblíbené porcelánové mísy a okolo vystelu mech, který mírně udržuje vlhkost a efektivně zakryje prázdná místa i hlínu. Škoda, že nemám zahrádku, kam bych si hyacinty po odkvětu zasadila a radovala se z nich znovu a znovu.

Na fotkách uvidíte můj milovaný servis Arv z Ikea ve smetanovo-růžové kombinaci, čtvercový běhoun na stůl od Pip Studio a starožitnou dečku od milé Melanie, o teré jsem Vám psala nedávno. Svícínek ve tvaru květu jsem Vám také již představila, ale pokud Vám odkaz předtím unikl, tak můžete nahlédnout sem. Skladem je jen posledních pár kousků v Dejvické ulici 3 v obchůdku Flowers & Living.

Přeji Vám krásně strávený den a budu se těšit již brzy s dalším příspěvkem!












32 komentářů:

  1. Pekne si nám naservírovala. Fotky maximálne ladia s novým vzhľadom tvojho blogu. Aj tebe pekný deň:)
    m.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tomu rikam cista nadhera,nebo li cista krasa,tak by se vlastne mohl nazvat tvuj styl,takova cista romantika.Kazdopadne stale se me moc libi tve talire a misky,nastesti mam podobne v kremove,ale ta ruzova dodava romantiku,krom napronku a decky take musim moc pochvalit ubrus,jen nevim,zda podklad je jeho soucast nebo jsi pouzila dalsi??Hyacinty jsou prekrasne,zrovna dnes jsem nad nima opet v kvetince uvazovala,tak ted uz vim,naladila jsi me,dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katuško, prosím tě, ten ubrus není tak úplně ubrus- on je ze závěsu Alvine :-) Ten podklad je barva dřeva stolu, který je součástí pronajatého bytu :-)) Jsem moc ráda, že jsem tě příjemně naladila a těším se zase brzy u tebe, či u mě! ♥♥♥

      Vymazat
  3. Sandri, nádherne naservírované. Len sadnúť a kochať sa, ani jesť by som nemusela. Krásne fotky. Zmes bielej a jemne ružovej to je nádhera. Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. Neskutočne by si ma potešila keby si nafotila celý svoj byt. Nesmierne ma to zaujíma :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc mě to těší...v tomhle je to se mnou trochu těžké, protože jsem tak trochu perfekcionista a v mém pronajatém bytě je mnoho nedokonalostí, které třeba ani nemohu ovlivnit...a co se týká interiérů, tak mám ráda skutečnou dokonalost, takže neprezentuji nic, co by se mi nelíbilo, nebo se to snažím minimalizovat v rámci možností :-) Postupně ale vždy větší části pokojů odhaluji a doufám sama, že v průbehu času bude stále více co fotit ;-))) Děkuji za milý komentář a bzdy se budu zase těšit! :-) ♥♥♥

      Vymazat
  5. Ahoj Sandro!
    Dnešní forky mne ipravdu moc potěšily... to, jak si zkombinovala jemné vlnky na talířích, příboru,květníku a ubrusu... Máš skutečný talent!! :-)
    Ach to zrcadlo!! Nemám co dodat!:-D
    Hyacintky a vůbec všechny cibulky mám také ráda. Teďka máme doma ružovou, bílou, modrou a neskutečně krásnou fialovou. Také jsem někde vloni "vyďoubla" jednu rostlinky, která teď předvedla růžový květ, že na ni mohu oči nechat! A to jsem ji našla mezi plevelem vedle pole!! :-))
    Krásné fotky, díky.
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlo, je úžasné, jak málo stačí přirodě pomoct a ona se pak odvděčí nádhernými květy, že? :-) Jsem ráda, že se ti líbí zrcadlo- věnovala jsem mu v minulosti samostatný příspěvek, ale určitě se k němu zase jednou vrátím ;-) ♥♥♥

      Vymazat
  6. Sandri,nádhera...číší z toho romantika...moc se mi líbí talíře i příbory...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  7. Jůů - přesně takhle chci talířky v Ikee koupit a stolovat...:) Nádhera. Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moooc doporučuju :-) Je to super investice do bytelného a nádherného nádobí! :-)

      Vymazat
  8. Zdravím Sandro, hyacinty zrovna voní i naším domem, Moc se mi líbí příbory! Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vůně je nádjerná, že? Mám radost, že jsou tak v oblibě, protože dokáží navodit skutečně jarní atmosféru...a ty barvy!!! :-) I Tobě krásné dny! ♥♥♥

      Vymazat
  9. Krása hyacintov vynikla v zaujímavom aranžmáníí. Pekný večer Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji, jsem ráda, že se aranžmá líbí! ♥♥♥

      Vymazat
  10. Nádhera Sandruško, ako vždy - opäť si ma potešila krásnou farebnou kombináciou. Maj sa krásne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mišulko, děkuji a jsem ráda, že jsem tě tím potěšila!!! ♥♥♥ Měj se krásně!

      Vymazat
  11. That pretty doily looks very familiar !
    I love that you are enjoying it. I also have a few dishes from Ikea in that same range. I have white but was tempted to add the pink but changed my mind at the last minute because I have mostly blue in my kitchen.
    I simply love your table setting and wish I was there to enjoy a meal with you.
    Hyacinths are such a beautiful flower aren't they. I love that you can grow them in a bowl and they bring such a beautiful fragrance.
    Blessings and friendship xo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mel, I think that white dishes are the most perfect of all anyway because they make the food look great ;-) Although, I couldn´t resist on these pink plates, because I love pink-blue combination in my kitchen...and everywhere else actually ;-D Have a lovely day! ♥♥♥

      Vymazat
  12. Sandři nádhera .... gratuluju .... viděla jsem tvé bydleníčko v únorovém Ikea Live ..... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markiii, tak to vidíš, já sama to nevěděla :-D Moc ti děkuju za zprávu, jdu mrknout online zatím aspoň! :-) ♥♥♥

      Vymazat
  13. Such beautiful pastel colours, gentle and soft but eye catching.

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Sandro, jsem uchvácena tvým blogem, který jsem objevila teprve teď. Mám stejné skleničky jako ty a taky slabost pro vintage styl. Prozradíš mi, prosím, odkud jsou ty krásné příbory? :-)
    Mayenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mayenko, to mě moc těší a vřele tě na svém blogu vítám! :-) Ty příbory jsou z německého obchodu Impressionen.de ;-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥