Terasy a balkóny- inspirace

sobota 5. ledna 2013

Vždy jsem měla to štěstí, že naše rodinné bydlení disponovalo zahradou či balkónem...Za svůj život jsem se stěhovala mnohokráte. Narodila jsem se v Trutnově, kde jsme žili v domě mojí babičky, u kterého byla krásná velká zahrada, o které jsem psala minule. Poté jsme se přestěhovali do Jordánska, odkud pochází můj tatínek, a tam se také narodil můj mladší bráška. Zde jsme žili v krásném domě se zahradou, kterou jsem také moc milovala a příroda zde byla zase úplně jiná, než ta v Česku!

Z Jordánska jsme se znovu přestěhovali do Trutnova a odtamtud do Pardubic, kde jsme žili ve čtyřech různých bytech a kde jsem navštěvovala základní školu. Na gymnázium jsem už chodila v Hradci Králové, kde jsme vystřídali další dva byty a na vysokou školu jsem šla do Prahy, kde žiji dodnes. I zde bydlím již ve třetím bytě...jsem takový malý kočovník! :-) Bohužel je až můj nynější byt jediný, který nemá balkón , což je velká škoda.
 
To jsem malá já (asi 4 roky) na naší zahrádce ve městě Ammán v Jordánsku.


Stejné místo, stejná já...jen o pár měsíců později :-) Na české poměry kde nic tu nic, ale věřte, že vypěstovat něco v suché půdě je velké zadostiučinění! ;-)


Balkón a terasa se od sebe liší především rozměrově. Výhodou jsou i zasklené lodžie, které nám dovolují vychutnávat si posezení s výhledem a sušit prádlo i za deště, či silnějšího větru. Pokud třeba stavbu krásné terasy teprve plánujete do svého vlastního bydlení, mohl by Vám přijít vhod následující odkaz: http://www.mojeterasa.cz/. Najdete zde i různé tipy, nápady a další potřebné informace pro Vaši dokonalou terasu.

Ačkoliv je možná na dnešní jarně laděné fotky trošku brzo, zachtělo se mi barev a slunce v tomhle šedém počasí, které ve městě vlastně ani moc nepřipomíná zimu, jako spíše trochu nepovedený podzim. Snad Vás to příjemně naladí a třeba dostanete nějaký skvělý nápad, jak si letos zkrášlit tenhle úžasný externí kousek Vašeho bydlení.

Mějte krásný víkend!


















26 komentářů:

  1. To je nádhera! Opět jsem si uvědomila jak moc udělá ubrus na zahradě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt...z obyčejného sedánku se náhle stane přímo královský posed, že? ;-) Přeju krásný víkend a moc děkuji za komentář! ❤

      Vymazat
  2. Sandri,moc krásná inspirace...i když balkón máme brala bych radši zahradu:-)...měj se krásně a přeji ti pohodový večer papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sandro! :-)
    Jako malé holčičce ti to moc sluší :-)
    Přdem moc prosím o povolení si tyto obrázky "ukradnout".
    Jsou to ty nejhezči zahrádky a balkony, jaké jsem zatím viděla.
    Moc ráda bych si je tedy uložila, hrozně, hrozně moc ti děkuji za tento příspěvek.
    Idilické - zahrádku právě plánujeme. :-)
    Měj se krásně!
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlo, děkuji ti opět za krásný komentář ❤❤❤ Obrázky si samozřejmě s chutí "ukradni"...já mám taky spoustu složek, kam si ukládám všechno, co lahodí mému oku :-) Nějakou pěknou inspiraci přímo na zahrádky určitě taky ještě v pravý čas přichystám, tak se zase zastav :-) Pa!

      Vymazat
  4. Lovely! I love bright winter days, but your gorgeous photographs make me look forward to the warmer weather again and pretty colours!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much! :-) I am glad that this spring mood made you happy too! We have such a humdrum weather here in the Czech Republic at the moment, that I just had to come up with something vivid :-)

      Vymazat
  5. Sandri, Tvoje inšpiračné fotky som si pozerala niekoľkokrát dookola. Sú to všetko miesta zariadená podľa môjho gusta. Tak nádherné kútiky, že len sa posadiť a nemusieť nikam dobre dlho odísť. Ja mám bielu trojstrannú kovovú posteľ z Ikey, ktorú mala dcéra vo svojej detskej izbe a teraz ju už nevyužíva. Celú zimu uvažujem o tom, že ju na jar vytiahnem von na našu novú terasu, zavesím nad ňu biely baldachýn a budem si tam hovkať... Krása. Ďakujem za nádherné fotky. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, ano, ano!!! Jsem pro!!! To je skvělý nápad a uvidíš, že nebudeš litovat. Vím, jakou postýlku mnyslíš, tak je moc krásná! S baldachýnem to bude jako v pohádce! Ach, tolik bych si taky přála mít takovou prostornou terasu :-) Užívej si to! ❤

      Vymazat
  6. Sandrus,ani nevis,jak jsi me dnesnim prispevkem potesila a povzbudila,ja takovy letni druh trosicku ted v zime trpim a jeste jsi me foteckami pripomela mou cestu na jih Francie a to primo samozrejme oblast Provance,kde v mesteckach,kde jsme casto stavili s obytnackem meli takove krasne posezeni temer pred kazdym domem a ani nemuseli mit zahradku,treby si tam dali jen vzrostly strom v obrim kvetinaci,je,to bylo kouzelne,dekuji ti taky,ze jsi se s nama podelila s takovym soukromim,jako jsou fotografie z detstvi,byla jsi kouzelna holcicka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katuško, hodně jsem váhala, zda ty fotky z dětství sem dát, ale nakonec díky milým komentářům, jako je ten tvůj, nelituji :-) Nějak se mi k tomu tématu hodily :-) Mám velkou radost, že jsem tě mohla potěšit, mně taky to sluníčko teď moc chybí a tyhle krásné fotky mi dodaly energii! Krásný večer!

      Vymazat
  7. Sandruško tvoje fotečky z dětství nemají chybu-jsi na nich rozkošná!!!Já jsem také chodila na školu v Hradci :-)
    A nááááádherná inspirace-my máme i terásku i balkon-pracovat na zařizování by se mělo letos v létě,takže jsme tvůj dnešní příspěvek doslova "spolkla"a moc ti za něj děkuji!!!
    Krásný večer! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že inspirace přišla vhod! Svět je fakt malej! :-)))

      Vymazat
  8. Krásné fotky. Některé to posezení bych si nechala líbit...

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná inspirace ... taková nádhera by se mi taky líbila:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  10. nádherné obrázky i článok
    tiež trpíme ,,sťahovaním,, . o polroka sa budeme stahovat - este ale nevieme kde:) predali sme malý domček s oooooooobr záhradou a ooooobr mlynom , ktorý sme kúpili pred šiestimi rokmi (predtým sme bývali na byte s balkomom a este predtým u svokry na dome a este predtým u mojich rodicov) a kedze ja uz nechcem ziadnu hypotéku, tvrdohlavo nástojím na byte, samozrejme s balkonom. teraz síce tretí rok bývame v domceku s pidi záhradkou a terasou, no crtá sa nám byt s balkonom snov - 9 metrový. sakra, to by bolo črepníkov!!! a to pri nasom sposobe zivota urcite nie je posledne byvanie:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stěhování má asi něco do sebe :-) Člověk tak opravdu pozná spoustu zajímavých věcí a život nikdy není stereotypní díky neustále novému předělávání a zařizování domova :-)...já jsem díky tomu taky poznala např. Prahu...kdybych bydlela na začátku na jednom místě, tak bych znala jen svou oblast a zbytek už ne...:-)

      Vymazat
  11. Oh Sandy, what a little cutie pie you were !
    You certainly are a nomad aren't you. I have moved quite a lot too over my life. I think that it is wonderful to live in different places because there are always new things to do and places to explore. I have always managed to have a balcony or garden, but the beauty of Shabby chic is that you can still surround yourself with flowers inside as well. Fabrics, a fresh bunch of flowers and the view from a window always creates such a beautiful scene. Your home is gloriously filled with so much love and light that you wouldn't miss a balcony at all.
    I am so looking forward to blogging again next week. I am going to take some pics today in fact. It is 40 degrees here today so going outside is not an option. It is just soooo hot you would get sunburned in a second. I'm looking forward to cooling off late this afternoon with a dip in the ocean . Thankfully we have air conditioning here at home so we can stay comfortable. Hope you are having lots of fun with all of your new goodies xoxoxo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh, I do adore my new goodies!!! :-) ♥♥♥ You are right about Shabby Chic style...I love having flowers all over my place...I still miss a nice garden or at least a balcony where I could have my own small piece of nature but I do believe that one day I´ll have one...:-) BTW your garden is super gorgeous!!! xox

      Vymazat
  12. Mám chuť vyskočit z okna a pevně doufat, že dopadnu do nějakého nádherného balkónu nebo zahrady...tak mi drž pěsti, milá Sandruško a děkuju za překrásné dvě hodiny strávené po delší době na tvém blogu. Užila jsem si! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juuu, Vivi, to mě moc těší, že ses ke mně zastavila na takovou delší návštěvu...já delší absenci u tebe pak taky vždycky doháním, ale o to víc si to vychutnávám, když si můžu dát dobrý čaj a v klidu si číst tvoje krásné a srandovní příspěvky ;-) ♥

      Vymazat
  13. Musela jsem si několik obrázků uložit do počítače, abych se jimi kochala i později, jsou vskutku nádherné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost!!! ♥ Vybírala jsem je orpavdu pečlivě! :-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥