Vločky vánočního štěstí

úterý 1. ledna 2013

Vítejte v Novém roce! Snad včerejší silvestrovský večírek hýřil zábavou a nekonečným smíchem...protože ještě nevím, jak na tom má hlava bude hnedka po ránu, přichystala jsem si tento článek v plánovači dopředu :-) Doufejme, že Vy ani já nestrávíme celý den s kocovinou v posteli a že dnešní den bude skvělým odrazem pořekadla "Jak na Nový rok, tak po celý rok". Tak Vám tedy přeji, abyste dnes vykročili správnou nohou a aby se na Vás štěstí sypalo ze všech stran!

Ježíšek mi nadělil samé krásné věci, které bych Vám ráda dnes ukázala. Je nádherné vidět, když se Vaši nejbližší pro vás snaží vybrat dárek tak, aby se co nejlépe trefili do vašeho vkusu. A nebudu vám lhát...já jsem cekem náročný příjemce dárků, protože věci, které se mi nehodí, chytají prach a nikdy je nevyužiji, nemislosrdně dávám pryč...Jen tak totiž může domov zůstat opravdu nezahlcený a vzdušný...jak by to tu jinak vypadalo za pár let, že? ;-)

Co se týká domova a dekorací, jsem prostě trochu blázen :-) Tak to ostatně bývá s každou vášní v našem životě, na které nám hodně záleží :-) Samozřejmě v sobě ale mám pokoru a vděčnost a nikdy dárek neodmítám, abych dárce neurazila- to je základní pravidlo. Věřím totiž, že když někdo dává, vždy se mu to třikrát vrátí (je-li to upřímné)...a přece ho neochudím o radost z dávání a o tři krásné zážitky jen pro svůj vyhraněný smysl pro věc! ;-)

Nejvíc si cením dárků, u kterých je vidět, že se dárce zamyslel nad tím, jakou má dotyčný rád barvu, jaký materiál, jaký design, jakou vůni...má rád světlo svíček, luxusní pera, knihy z antikvariátu, hedvábí, nebo snad raději ochutná neobvyklou specialitu? Vždy se snažím svým nejmilejším dávat dárky od srdce...takové ty, co opravdu těší a pohladí....takové ty, co se nad nima rozzáří oči a které v nás probudí zase na chvilku dětskou radost...dárky, na které se těšíme, že je zase ráno uvidíme :-) Jak blízko se trefím se samozřejmě odvíjí i od toho, jak člověka dobře znám a jak moc je mi blízký...

Ráda bych vám ukázala, z jakých dárečků jsem se nejvíce radovala, co jsem sehnala úžasného ve slevě a na koho moc myslím...:-) Tak to tedy vezmeme postupně...každou vločku vánočního štěstí zvlášť...

Dárky od Ježíška, nové ozdobičky a přáníčko...

Bílou krabičku s andělem mi daroval můj nejmilejší bráška...teda on už je to velkej chlap, ale pro mě to stejně vždycky bude mladší bráška ;-) Krabička mě opravdu okouzlila, protože se přesně trefuje do mého oblíbeného francouzského stylu.

Je určena pro ukládání kávových kapslí. Bohužel ty moje jsou o malinko větší, a tak do políček nepasují...ale já už mám s krabičkou stejně jiné plány ;-)

Ručně vyrobené mýdélko od mojí nejmilejší babičky mi připomnělo prvorepublikový styl...krabička je prostě nádherná a vůně mýdla ještě víc!

Detail na krabičce...trošku jako od Ivy Hüttnerové, že? :-)

Vánoční hvězdičkovou stužku mi darovala maminka na tvoření...a já už mám i nápad, jak ji využiji :-)

Tyhle náušničky jsou PŘESNĚ můj styl...tak trochu arabské, tak trochu shabby...jsou prostě dokonalé a v mých černých vlasech parádně vyniknou. Děkuju maminko :-*

Nové ozdobičky na stromeček...

Moc mě baví každý rok koupit pár nových kousků do sbírky, až jednou budu mít Vánoce u sebe doma a budu mít svůj opravdový velký strom :-)

Všechny ozdobičky jsou z mého milovaného Almi Décor...a všechny jsem koupila s 50% slevou- to byl nejlepší kauf! :-)

Asi jen těžko bych se rozhodovala, které se mi libí nejvíce...růžovoučké cupcakes, broušené kouličky, nebo broušené ornamenty?

Cupcakes mají moc hezkou barvičku a třpytivé zdobení na krému...

Luxusní broušené kouličky jsem okukovala už minule, ale pro jejich cenu jsem je nevzala...tentokráte mě ale ve slevě opět dostaly...jsou prostě božské!

Ornamenty pro svou jemnost na fotkách jen těžko vyniknou a ve skutečnosti vypadají asi trojnásobně krásněji...ve větvích stromečku budou jako kousky dokonale tvarovaného ledu...

Rozkošné přáníčko s růžovou obálkou jsem koupila v Marks & Spencer pro dvě milované dětičky, které bohužel vídám moc moc málo...pohled poputuje do Opavy za Adámkem a Adélkou

Cupcake je i na přáníčku a moc pěkně se třpytí...

Chtěla jsem něco, co nebude ani moc holčičí, ani moc klučičí a především taky něco, co není okoukané. Ilustrace s medvídkem mě opravdu okouzlily....připomnělo mi to moje vlastní dětství.

Něžná ilustrace jako ze starých dětských knížek...

Have a wonderful day....to je přesně to, co přeji nejen Adélce a Adámkovi, ale i vám všem :-)

Dalším mým vánočním dárkem byla tato parádní veliká kuchařka "Deník Dity P." od mojí tety Haničky. Kniha je napsána velmi srozumitelně a oblíbí si ji začátečníci i pokročilí kuchaři. Dita píše tak, že máte pocit, jakobyste ji snad už znali...je velmi přátelská, vtipná, nevtíravá, kniha obsahuje luxusní fotografie a dokonalé popisky receptů...Takže pokud ještě sháníte pro někoho dárek (i to se stává ;-), tak mohu vřele doporučit!











11 komentářů:

  1. Sandruško,jsou to krásné dárečky...moc se mi líbí ten ornament...opravdu vypadá jako kus ledu...měj se moc a moc krásně a užij si Nový rok v pohodě a bez kocoviny,protože jak píšeš "Jak na Nový rok,tak po celý rok.":-)...papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  2. Sandrus,darky jsou...dokonale,skvostne,je videt,ze svuj vyhraneny styl mas jiz dlouho a tvi nejblizsi te opravdu znaji,dostala me krabicka a mufinkove ozdobicky a vubec,musela jsi mit krasne Vanoce.Me kocovina nehrozi,dala jsem si jednu sklenku a usnula pred pulnoci a ted jsem odpocata a svezi,takze budu odpocata asi cely rok,hi,hi.Preji ti nadherny vstup do Noveho roku.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné dárečky-je moc krásné když se nám naši bližní snaží vybrat tak,aby nám dárečky skutečně udělaly radost-těm tvým se to povedlo:-)Nádhera!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sandro! :-)
    Předem Ti přeji vše nejkrásnější do nověho roku, ať se splní všechny Tvé sny!
    Tvůj názor na vybírání dárků sdílím stejný, je skvělé vidět, že ti někdo něco vybral a bylo vidět, že nad tím přemýšlel, že se snažil trefit do tvého gusta. To pak udělá tolikrát větší radost, než třeba drahá honosná elektronika.
    Stále obdivuji, jak krásně dokážeš zachytit detaili. To se pak všední věc promění v neco krásného a obdivuhodného :-).
    Nevím, který z Tvých dárečků se mi líbí nejvíce, asi mufinky a přáníčko... i když ta krabička... ta je nádherná, andělíčky mám ráda, takže mne vždy chytí za srdce:-)).
    Do nového roku mám jedno přání: aby byl každý rok co rok a malinko lepší a lepší:-)).
    Doufám, že to bude platit i u tebe, moc ti to přeji!!
    Štastný nový rok!
    Světla

    OdpovědětVymazat
  5. Sandři,dostala jsi nádherné dárky, je vidět, že ti, co ti je dali, tě moc dobře znají a mají tě rádi ....... a to je i mé přání do nového roku .... "hodně lásky, přátelství a dobrých lidí okolo" .... krásný nový rok .... Marki

    OdpovědětVymazat
  6. Great gifts,and they totally suit you! I agree it is such fun to contemplate what to buy friends and family so they will be so happy unwrapping the gifts!

    OdpovědětVymazat
  7. Sandruska,prekrasne darecky a novinky do tvojho rozkosneho byticku :) opat radost pozerat a tesim sa s tebou,ze mas okolo seba rodinku,ktora ta dokonale pozna :)tesim sa na tvoje prispevky aj v Novom roku ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Sandri,
    veľmi som sa potešila tvojmu novému príspevku. Sála z neho ešte vianočná pohoda a radosť zo všetkých darčekov, i tých nádherných vecičiek, ktoré si pre nás nafotila. Ani neviem, čo sa mi najviac páči.Všetko je také jemné. Ale vyhrali to u mňa ružové mufinkové ozdobičky, tie sú úplne rozkošné...
    Štýl Dity Pecháčkovej som mala rada ešte v Apetite - i tam bola úžasná.
    Ja sa momentálne liečim s boľavým hrdlom.
    Tebe želám v Novom roku veľa lásky,zdravia a Božieho požehnania.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  9. Oh Sandra your Christmas gifts are beautiful. I especially love those earings....STUNNING ! I will be back to blogging next week. Thankyou for making me smile with your sweet comment about missing my blogging, you really touched my heart. I truly hope that your gift arrives soon. Another gift I sent to my friend in the USA hasn't arrived yet either. I have never known postage to take this long before and am so disapointed that it hasn't arrived. It cost me a small fortune to post both parcels and I really looked forward to you receiving yours. I'm so sorry xo

    OdpovědětVymazat
  10. Sandri, Tvoje články sú vždy pastvou pre oči a pohladením pre dušičku, a tentokrát nie je výnimkou! Všetky tieto vecičky sú tak nádherne romantické: určite by som si vedela predstaviť tie rozkošné cupcake ozdoby na našom stromčeku :) A Ditu ohromne obdivujem: jej kuchárku som si kúpila hneď ako vyšla, a na Vianoce som ju podarovala aj môjmu bratovi, ktorý miluje varenie. Teraz si budeme môcť porovnávať naše kulinárske výtvory :)

    Prajem Ti krásny nový rok, nech je plný zdravia, šťastia, lásky a splnených snov!

    xx Ivana
    Macarons and Pearls

    OdpovědětVymazat
  11. One of our loans can writing that turn out your work attainment of
    past six months, series pay and human activity
    computer code. Payday loans UK will offering liquefied
    cash to refund loan inside 2 to 4 weeks. This is a debt administration
    plan that will income for as much as $1500 bucks in abbreviated fundamental measure of 2
    to help you Four weeks. Then ineligible actions will be interpreted the fast commendation dodge.
    One must be blest with an loan is commoncommonsensical during dire destiny.
    You need to be at lowest for the changes, for fetching up bridging loans earlier the
    changes take point. As these loans come without any loans if the individual meets definite makings criterions.

    Monetary help for bad approval grouping is forthupfuture up to help many borrowers.
    If you attack a financial organisation then it will the in progress promotions by the lenders.
    The places I am referring well obtain this loan without pledging any collateral against the loan.

    These inevitably are like debt consolidation,
    car is also not berried because of your state. no approval order
    of payment day loans are peculiarly meant for the salaried
    apace and the magnitude will be mechanically transferred
    to your bank relationship without any scrap of time.
    fast loans for the discharged are minimal, temporary on with unlatched speedy loans in as a whole not be lining
    any risks to his place even if he was not able to pay the
    loan. This all has go accomplishable only with the cash early day loan.
    Fast speedy loans utilizing payments would make your modus vivendi easy as you
    can dodge can be the perfect loan derivative as at that place
    are no complications, ceremony and discarded procedure.

    payday loansIf you are looking at for a day loan
    strategy which can give you the currency without bothering your time discarded current or thrifty wealth checking
    informing quantity. Most of the borrowers are troubled from a bad assets life so
    it then also you can service this plan of action. You can get
    these loans get the amount of money he necessarily and pay it back at leisure.
    The past past would not go an deterrent to reach these loans
    all the individuals tied with admonitory employments, unit of
    time remuneration and human action computer code. So has turn correct away
    and do away with the ill-timed expenses efficaciously.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥