Vůně mechu a poletující jiskřičky dětských let

čtvrtek 3. ledna 2013

Neznám asi nikoho, kdo by neměl rád přírodu...její vůně, barvy, proměny, kouzla a rozmanitost. Ti šťastnější z nás, kteří mají zahrady a chalupy, si svůj kousek přírody mohou užívat dosyta...v zimě sice méně, než-li v létě, ale pořád je to kousek země, který jen a jen Váš :-)
 
Svoje dětství jsem převážně strávila hraním si na babiččině zahradě, kde jsem si schovávala poklady pod mech, povídala si se sedmikráskami, pletla si věnečky z pampelišek, pomáhala stromečkům shodit žluté listí, ochutnávala jsem maliny a borůvky, houpala se na dřevěné houpačce až do nebe, skákala jsem do kaluží před garáží, chodila strašit sousedčiny slepice a pozorovala jsem broučky, berušky, mravence a žížaly...Tahle rozkošná zahrádka mi dávala tolik poznání a zábavy, že je mi až smutno z toho, že je tohle období už za mnou :-)

Bezstarostnost dětských let ve mně dokáže znovu probudit třeba jen taková příjemná maličkost jako je vůně mechu...Mech vypadá krásně sám o sobě a ještě více vynikne v doprovdu hyacintů. Ty jsem si zasadila do překrásné porcelánové starožitné mísy z Aukra a mechem jsem překryla prázdná místa i viditelnou hlínu kolem cibulek hyacintů. Je to sice klišé, ale krása je prostě v jednoduchosti :-)

Tak Vám přeji zase jeden krásný večer a doufám, že i tentokráte Vás moje fotky pohladí a třeba i inspirují k nějakému novému dekoru u Vás doma!

Vaše Sandra



Můj nový skleněný talířek z Aukra, který mě stál 25 Kč...protože miluji ryté sklo, byl to pro mě božský objev za příjemnou mini cenu.


Všimněte si, jak se foťákem podařilo zachytit stín, který talířek dělal při světle svíčky na stole...miluji tyhle jemné detaily.


Fotorámeček je za přátelskou cenu z Ikea a ačkoliv je plastový, tak vypadá moc krásně...mám ho ještě v oválné verzi a rámečky lze zavěsit i postavit. Momentálně je v rámečku pozdrav k Novému roku...krásný vintage pohled jsem si koupila spolu s dalšími v jedné výborné čokoládové kavárně.


Protože miluji prskavky, musela jsem alespoň jednu poslat i Vám...zjistila jsem totiž, že prskavky jsou kouzelné. Jakmile prskavka začne prskat, začnou se lidi usmívat :-) Nejde se neusmívat a přitom mít zapálenou prskavku...je to prostě malý zázrak! ;-) Nejlépe to je vidět u menších dětí...My jsme vždycky dostali s bráškou prskavku u stromečku před rozbalováním dárků- to bylo radosti, nadšení a vřískotu, jakmile jiskřičky začaly poletovat všude kolem!

Momentálně čtu první vydání magazínu Jeanne d´Arc Living z roku 2010...mám všechna dostupná starší vydání, a tak se vždy v daný měsíc vracím k těm číslům, která jsem nečetla aktuálně, kdy vyšla, protože tehdy jsem si časopis ještě nekupovala...díky tomu se teď skoro každý měsíc mohu těšit nejen na nejnovější číslo, ale také na jedno či dvě z těch starších...je to taková moje malá obsese :-)


Mech v porcelánové míse se lvími hlavami v doprovodu jelena :-)




14 komentářů:

  1. Sandruško,nádhera...úplně jsem si zavzpomínala na své dětství u babičky na chalupě...a prskavky ty se u nás zapalují každý den...děti z toho mají ohromnou radost...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, to jsem moc ráda, že sis zavzpomínala...dětství je prostě nádherné období :-)

      Vymazat
  2. Sandři, jednoduše nádhera! Ta mísa, ve které máš hyacinty je parádní, stejně tak talířek z Aukra...umíš tam ulovit hotové poklady, mě se to tak nedaří, nikdy tam na nic zajímavého nenarazím...a když už se mi něco líbí, tak ta cena je...:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, já ti ani nevím, jak to dělám, ale už mi to řeklo pár lidí, že tam nic nemohou najít a že já vždy najdu takové poklady :-) Někdo na to má asi čuch...já zas třeba vůbec neumím nakupovat po sekáčích...někteří lidi tam přijdou a přinseou si parádní kousky a pro mě to je nejhorší strašák se někde přehrabovat v krabicích plných oblečení, protože v tom prostě tu krásu nevidím :-)

      Vymazat
  3. Lovely! The colours stand out all the more because of the white.

    OdpovědětVymazat
  4. Sandři ten úvod o dětském hraní v zahradě mi ihned navodil pocit z mého vlastního dětství, naprosto perfektně jsi to popsala a pocit přímo vyvolala. Taky jsem se houpala na houpačce až do nebes, sledovala broučky a hrála si s mechem... díky moc za navození krásné vzpomínky <3 Nat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, děkuju ❤❤❤ Mám radost, že sis taky zavzpomínala ;-)

      Vymazat
  5. Ahoj Sandři,
    tento příspěvek mne nádherně nabudil, v první řadě jsem si všimla krásného nového obrázku na liště vpravo. Nádhera.
    Tvoje psaní je také naprosto výstižné a krásné. :-) Já jsem přeštastná a vážím si toho, že já zahrádku mám :-))) nemáme ale ještě vzrostlé stromky, teprve před třemi roky jsme je mohli zasadit, ale rostou! :-)))
    Nádherně si nadekorovala mech i hiacintky, to si mne skutečně inspirovala. Už jsem si po tvých fotečkách na hiacinty koupila stríbrné vázičky s patinou (okouzlující) a toto vyskouším také. :-)
    Prskavky... jééé letos sme se vyřádili :-) .
    Přeji ti krásný den,
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světluško, víš, jak je to milé slyšet, že si všímáš, když se na blogu něco změní? :-) To pak aspoň vím, že to nedělám vniveč a že se Vám to líbí :-) Jsem ráda, že jsi našla i inspiraci na dekor hyacintů...a krásně vypadají i v těch vázičkách, viď? :-) Krásný večer!!!

      Vymazat
  6. Sandri, mach je naozaj kúzelník, jemne a elegantne doladí všetky aranžmány. Fotky sú krásne. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andrejko, to máš pravdu, s mechem se dekoruje jedna báseň! :-) Děkuji za návštěvu i komentář! ❤

      Vymazat
  7. Hyacinty naprsto miluji-jejich vůni,barvičky!!!A dětství mi taky chybí právě pro to jeho jednoduché kouzlo krásy!!!Nádherné dekorace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí! :-) Hyacinty jsou v zimě taky moje nejoblíbenější...vlastně až do jara! ❤

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥