Závan jara...

neděle 17. února 2013

Ničím jiným asi nelze doma tak dobře navodit jarní atmosféru jako právě květinami. Jejich barvy, vůně i květy mohou navodit perfektní náladu a samozřejmě rozveselí každý koutek Vašeho domova. Nejraději mám květiny, které kvetou, protože mě baví jejich variabilita v období květu a odkvětu i radost z toho, když se květince dobře daří.

Květiny si zaslouží obal, který ještě podpoří jejich krásu. Nejhezčí jsou podle mne květníky stříbřené, plechové a kameninové- ne příliš zdobené, ale také ne úplně obyčejné. Ty na fotkách jsou od Green Gate a velikostně vyhovují většině hrnkovkám, což je skvělé! :-) Ke květům se pak úžasně hodí zápichy s andělíčky, kteří dohlížeji na to, aby se rostlinkám dobře dařilo :-)

Buxus, neboli zimostráz vždyzelený (české názvy mě vždy uchvacují ;-), je skvělý materiál pro vytvoření jednoduchého věnečku, který symbolizuje koloběh života a je tak ideální dekorací pro nadcházející jaro. V příštím týdnu Vás provedu po finských obchůdcích a pořádnou skandinávskou zimou jako z pohádky, tak si k dalšímu článku připravte hřejivý pléd a oblíbený čaj.

Budu se těšit zase brzy!:-)













12 komentářů:

  1. Sandri,krásné ráno!Fotečky jsou opět moc krásné...věneček z buxusu je pěkný tak jako tvoje kytičky...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  2. Peaceful and beautiful photo's as per usual Sandra, you make everything look beautiful xo

    OdpovědětVymazat
  3. Sandrus,kvetniky jsou preadherne,nejen barva ale ten motiv,take jich par mam a jsou pro mne nekonecne,muzu jich mit desitky.I ja uz pokoupila narcisy v kvetinacku,ale jak jinak,nez opet bile,tak se taky tesim,jak me kyti budou nadherne postupne vykvetat,zapichy jsou na me az moc ale k tobe proste ladi a sedi.pa

    OdpovědětVymazat
  4. Moc moc zdravím,
    nádherně to máš nazdobené a nofocené.. ani nevíš jak se těším, až sleze sníh a bude teplo, člověk vyleze na zahradu a bude se hrabošit v hlíně, na nohách jen žabky...těším se moc..
    pa pa Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
  5. Sandři, krásné fotečky ... květníčky jen podtrhují krásu přírody ... buxusový věneček u mne vede celoročně! Pa Maru

    OdpovědětVymazat
  6. jaro přichází... nádhera:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sandři ♥
    Krásné fotky, krásné květinky a příjemné počteníčko ☺ !
    Moc se ti to zase povedlo, květináče i zápichy máš moc pěkné, a věneček ze zimostrázu také!
    Já mám teď také nový úlovek, koupila jsem si orchidej, doufám, že se mi vydaří, zatím prospívá ☺.
    Měj se a těším se na ten další příspěvek!
    Světla

    OdpovědětVymazat
  8. I love little Muscari, they signal the start of spring! And I love the little cherub playing the violin -I play the violin too!

    OdpovědětVymazat
  9. Sandruško už aby to jaro bylo-já se táááááák těším-úplně si mě navnadila-krása!!!Hezký týden!!!

    OdpovědětVymazat
  10. krásný článek,ty zápichy jsou fakt pěkný, někdy bych si něco takového chtěla vyrobit, tutíž fajn inspirace a krásný blog, jdu si ho pročítat:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Přeji pěkný den, chtěla bych se zeptat, odkud jsou ty zápichy s andělíčky? Jsou moc krásné a romantické :) Děkuji za odpověď. S pozdravem Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥