Bedýnka plná zdraví až do domu

středa 27. března 2013

Moje milé,

dnes bych se s Vámi ráda pobavila na téma bio bedýnek, fresh bedýnek, farmářských bedýnek...prostě bedýnek plných zeleniny a ovoce té nejlepší kvality, od nejlepších farmářů a pokud možno maximálně sezónních (nebo v to alespoň doufám :-). Dneska mi domů přijela moje první bedýnka, kterou jsem si objednala přes web www.freshbedynky.cz. Příště bych ráda zkusila také www.svetbedynek.cz, abych mohla porovnat kvalitu, a poté se ustálit u jednoho z dodavatelů. :-) U svetbedynek.cz bych ale řekla, že je menší výběr surovin a také zde zcela chybí maso a ryby, pro které si ale naštěstí mohu skočit do nedalekého farmářského krámku Náš grunt- www.nasgrunt.cz.

Abych se ale vrátila k Fresh bedýnkám- všechno proběhlo jako po másle. Na stránkách je rozmanitý a dostatečný výběr zboží, které si můžete poskládat do bedýnky. Já si zvolila přednastavný mix zelenino-ovocné bedýnky (pokud něco v bedýnce nechcete, stačí to uvést do příslušné kolonky), přihodila jsem navíc i máslo, sýr, vajíčka, kuřecí maso, olivový olej, olivy, milované piniové oříšky a sušená rajčata. Obratem mi přišlo emailem potvrzení, a hned druhý den jsem měla dobroty před dveřmi- první bedýnku musíte zaplatit na místě při přebírání, ale další už můžete převodem na účet po převzetí bedýnky, takže se nemusíte strachovat, zda u sebe máte dostatečnou hotovost. Navíc už nebudete muset upocené po práci nikam do přelidněného hypermarketu, protože v nabídce je vše, co běžně při vaření potřebujete a rozvoz je až do 22:00!

Proč jsem se rozhodla pro bio bedýnky? Protože chci více podporovat místní zemědělce, chci jíst maso a vejce od slepic, které mají alespoň nějaký život a samozřejmě chci jíst kvalitní suroviny bez chemie...nehledě na to, že nepatřím mezi milovníky nákupů (pokud se nejedná o bytové doplňky ;-), takže servis až do domu je pro mě naprostou třešinkou na dortu!

Máte s bedýnkami zkušenost? Jakou firmu využíváte a co si nejraději kupujete? :-) Kupujete bio potraviny a navštěvujete farmářské trhy? Zajímá mě vše, co Vás k tomuto tématu napadne- třeba i nějaký dobrý recept! ;-) Krásný večer!










 


24 komentářů:

  1. Milá Sandro,táááák vám zááááávidím,kdybych měla tuhle možnost,rozhodně bych ji využila,bydlíme u Břeclavi,a tady taková nabídka bohužel není.Bylo by skvělé,kdyby se našel někdo odvážný,kdo by se do takového projektu pustil i tady u nás,myslím,že lidé čím dál víc tíhnou k přírodě a biodobrotám,prozatím můžeme jen závidět....přeji hezký večer,Zuzka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzi, mrkni na tyto stránky, i Břeclav je zde pokrytá :-) http://www.bio-bedynka.cz/nabidka.htm

      Možná je firem i víc, na tuhle jsem narazila náhodou, tak třeba se zalíbí :-) Krásný den!

      Vymazat
    2. jste moc hodná,děkuji moc,mějte se hezky....

      Vymazat
  2. This all looks delicious ( except the meat as I am vegetarian) and you will have fun deciding what to cook! We have a couple of organic hamper companies who will deliver weekly. I enjoy shopping for food and do it almost daily on my way home from school, but if I lived far from a shop, I would surely use their services.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hello darling :-) Oh, you are so lucky that you enjoy shopping food...I actually do enjoy it but only in nice little shops with really good quality food, otherwise it´s one of the least favorite things to do for me :-) Have a lovely day!

      Vymazat
  3. Tak tohle je jedna z par veci,ktere zavidim velkomestakum,ale zas...my si to ovoce a zeleninu muzem vypestovat na zahradce,samozrejme krom pomerancu,hi,hi...Kazdopade i s masem je to horsi,ale vajicka mame take domaci,nekdo by mozna namitnul,ze nejsou testovane a tak,ale jsme na nich vyrostli,tak snad to bude v poho.Kazdopadne i tak,pokud by byl rozvoz i do naseho mensiho mesta,by jsem bedynku urcite vyzkousela a to nejen kvuli masu,ale treba i syrum a tomu uuuzasnemu oleji atd.A predevsim,aby nase deti meli moznost jist veci prirodni,vzdyt nam na nich tak zalezi,pokud by jsi narazila na rozvoz u nas,tak urco dej vedet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kači, s vajíčkama naprosto souhlasím, taky jsem vždy jedla domácí, pokud byla možnost a myslím, že pokud je to z ověřeného zdroje (sousedi, rodina apod.), tak se není čeho obávat ;-) U Chlumce jsem bedýnkování zatím neobjevila, ale když jo, tak napíšu ;-)))

      Vymazat
    2. http://www.bedynky.cz/druzstvo/70 ;-)

      Vymazat
  4. Také jsem o ní uvažovala ze stejných důvodů, ale nakonec nám fresh bedýnky obstarávají sousedé a babičky z vlastních zásob :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je naprosto nejlepší varianta, samozřejmě :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak u nás by to mělo také fungovat :

    http://www.bedynkypardubice.cz/

    Osobní zkušenost nemám , ale letáček jsem teď objevila v šuplíku ;-)
    Nějak jsem ještě neměla odvahu to vyzkoušet ;-)
    Přece jenom, zatím dávám přednost osobnímu výběru :-)
    Ale kdyby někdo měl osobní zkušenost , s bedýnkami u nás, ráda taky vyzkouším .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mamka si zrovna bude objednávat v Hradci Králové, myslím, že kvalita bude stejná- lze to porovnat podle toho, od jakých farem a dodavateků to bedýnkáři odebírají ;-) Základní bedýnky se pohybují kolem 399 kč, tak myslím, že se to celkem vyplatí vyzkoušet ;-) Jinak k tomu osobnímu nakupování moc doporučuju pobočky Náš grunt, chodím tam nakupovat od začátku a mají pobočky i v Pardubicích a spoustě dalších městech: http://www.nasgrunt.cz/6-nase-prodejny.html

      :-)

      Vymazat
    2. Sandro, díky za tip !
      Už jsme mrkla na stránky a budu se tam muset vypravit osobně :-)

      Vymazat
  7. Sandri osobne pozitívne hodnotím tvoj postoj k stravovaniu a všetkému čo s tým súvisí. Neobľubujem nakupovanie v hypermarketoch a strááášne držím palčeky všetkým poctivým podnikateľom zo zdravou výživou. Nemám ani skúsenosti s bedýnkami. Snažíme sa vypestovať zeleninu a ovocie doma a tak využívať tieto dary prírody najlepšie ako sa dá. Môj známy však určitý čas pracoval v zahraničí pre farmu, ktorá realizovala podobné služby s bedýnkami. Veľmi si to chválil, dokonca aj samotní zákazníci. Pekné sviatočné dni praje Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je moje velké přání mít jednou svou zahrádku, kde si mohu pěstovat, co mám ráda :-) Zatím se těším vždycky na babiččinu zahrádku u Krkonoš, na čerstvou zeleninu, voňavá rajčátka, milovaný hrášek, jahůdky a borůvky a taky houby z nedalekého lesa...už aby bylo léto! :-)

      Vymazat
  8. Sadro, pěkný nápad, podporovat zemědělce. Otázka je, co je a není bio? Nedávno jsem poslouchala rozhovor v rádiu a po všech těch skandálech už tomu lidé nevěří.Škoda. No, já mám maso čerstvé od známých a je pravda, že je to jiná kvalita.I jehněčí je od nich výtečné. A zahrádku mám.Přeji ti krásné Velikonoce :-). Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko, máš pravdu, i já jsem už na toto téma četla pár článků a je fakt smutný, že se do všeho dostane taková nechutná černota a snaha obrat lidi...výsledek je vždy stejný- ztráta důvěry zákazníka. Je pravda, že zatím z toho, co kupuji v obchodě Náš grunt i to co bylo v bedýnce, tak chutná skvělé- nejvíc je to poznat na masu, vejcích a másle...je přímo k nezaplacení mít svoje ověřené zdroje a vlastní zahrádku, moc ti to přeju a taky si užij Velikonoce!

      Vymazat
  9. Ahoj Sandri,
    my máme minizáhradku -(kvôli psíkovi Ronymu )som sa zriekla väčšej časti záhrady. A v minizáhradke pestujem mrkvu, kaleráb, mangold, cibuľku, zeler, pažítku. Vo veľkej záhrade sú bylinky ale niekedy tam manžel "pestoval" pol vedierka zemiakov. No teraz tam preháňa na trávniku Ronyho...Tam mi ostali už len na pestovanie ruže, bylinky, ríbezle - niet väčšej slasti v lete, keď ideš do záhrady a odtrhneš si, čím sa chceš potešiť , a na čo máš práve chuť. Takže tak.
    Schvaľujem tvoju voľbu Sandri,nemáš čo váhať, ja na tvojom mieste by som urobila to isté. Aj mňa by to lákalo. Krásne Veľkonočné sviatky ti želám,ahoj.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juuu, Marti, to se máš :-) Snad se i mně jednou poštěstí si takhle zahradničit :-)

      Vymazat
  10. Já beru přímo od Freshbedýnek tak cca jednou za 14 dní a velmi jsem si to oblíbila. Taky nesnáším nakupování v hyper/supermarketech a navíc ráda nakupuju bio a v žádném kamenném obchodě takto široký sortiment nemají (hlavně co se týče čerstvých potravin). Takže pro mě jsou freshbedýnky jasná volba :) V létě ještě občas chodím na trhy a teď jsem objevila, že čerstvé potraviny začal prodávat i Marks and Spencer na Chodově, takže něco občas nakupuju i tam (například jogurty mají výborné :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Marks & Spencer chodím pravidelně na Václavák- tam toho mají v horním patře nejvíc a je to přímo ráj a labůžo pro milovníky opravdu dobrého jídla (jako jsme my)! :-) Taky miluju tu kavárničku, nikdy si neodpustím nějaký hřích s dobrou kávou...ach :-)

      Vymazat
  11. Ahojky Sandři,
    to je naprostá nádhera! O bedýnkách vím a ráda bych taky začala, ale zatím jsem nezjistila, jestli dováží i do menších měst. Moc se mi taky líbí rozmanitost sortimentu. Nejspíš mě čeká hodně goooglení:-). Ideálně mít svoje, ale to je zatím hudba budoucnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, určitě dovážejí- zkus zadat svoje město do googlu a za to třeba dovoz bio bedýnek (nebo něco podobného)- u většiny měst je třeba nějaký okresní dovozce nebo tak...stojí to vyzkoušení ;-)

      Vymazat
  12. Bedýnkujeme už několik let, vyzkoušeli jsme asi 4 brněnské bedýnkáře, podle toho, kdo byl kdy zrovna v dojezdové vzdálenosti. Teď jsme už dlouho u http://www.bedynkybrno.cz/ a spokojeni jsme velice. Po těch letech si již snad neumím představit shánět zeleninu a vajíčka jinak než přes bedýnky. Líbí se mi, že je zelenina opravdu čerstvá, například takový chřest z bedýnky byl výborný. A v bedýnkování budu určitě pokračovat, i když budu mít vlastní zahradu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥