Boží hod velikonoční

neděle 31. března 2013

Moje milé,

v posledních dnech jsem se přiliš nestihla věnovat blogu, ačkoliv jsem měla v zásobě velikonoční zákoutí z celého bytu...dnes, na Boží hod velikonoční, bych tedy ráda začala více zvesela a barevně...Velikonoce jsem přiliš nikdy neslavila, což je dáno trochu složitějšími rodinnými tradicemi :-), ale jednu věc jsem na Velikoních zbožňovala od malička- babiččina máslem leštěná barevná vajíčka s rozkošnými obrázky...na jejich výrobě jsem se vždy s chutí podílela.

Když jsem byla ještě malá, tak jsme u babičky trávili opravdu hodně času a v menší městské části, která spíše připomíná vesničku, kde babička bydlela, jsme spolu s mým bráškou chodívali po sousedech pro koledu a nikdo se nikdy nepozastavil nad tím, že nejsem kluk :-) Do chvíle, kdy jsem sama chodila koledovat, tak Velikonoce byly úžasným svátkem :-) Ovšem v momentě, kdy jsem jaksi přiliš odrostla na to, abych se ještě útoků na čokoládové mísy a košíky mohla účastnit, zavírala jsem se raději na Velikonoční pondělí do pokoje a bručela si tam pod vousy, jak je to nespravedlivé a co po mně vlastně kdo chce :-) Co Vám budu povídat...puberta dělá svoje! :-)

Dneska to vidím už trochu více komicky, avšak musím se přiznat, že vyznavačkou vtipných říkanek při šlehajících pomlázkách, nebudu asi nikdy. Nějak se neumím přetvařovat, a proto mě podnapilí sousedé, ani děti lačné čokolády nijak ke dvěřím nelákají :-) Vím, vím, je to asi nehezké, ale rozhodně se budu těšit na to, když mi napíšete, jak Velikonoce trávíte Vy, protože bych se moc ráda inspirovala nějakými pěknými zvyky, které bych třeba jednou mohla zavést :-) Na svoje mužské kamarády a rodinné příslušníky ale samozřejmě nezapomínám a na mém stole v tyto dny rozhodně nesmí chybět čokoládové dobroty, velikonoční výzdoba a nějaká ta štamprlička se u mě taky vždycky najde (ty pomlázky si ale nechte pěkně za pasem ;-)!

Přeji Vám krásnou neděli a užijte si zítřejší velký den!


Úžasná velikončí vajíčka i heboučcí beránci jsou z loňské kolekce This & That.

Plechové vajíčko na dobroty z KIK za pár kaček :-)

Talířek z Ikea- najdete v sekci dekorací u svícnů a svíček ;-) Čokoládičky na něm vypadají báječně!











Velikonoční zajíček byl dárkem pro radost od někoho moc drahého- DĚKUJI, INGE! :-)

Vázičky Jeanne d´Arc Living z obchůdku Flowers & Living.

Krásná jarní plechová dózička Maileg.






18 komentářů:

  1. Such a pretty Easter display, and lots of chocolate! Happy Easter, Sandra!

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Our family Easter traditions are that we go to church on Maundy Thursday to remember the Last Supper, and the crucifixion on Good Friday, quietly at home on Saturday, and then celebrating the Resurrection on Sunday at church early in the morning, then home for painted boiled eggs for breakfast. Chocolate Easter eggs come later, with Simnel cake for afternoon tea. I have been in Poland for Easter some years ago, and I love their traditions too.

      Vymazat
    2. Oh, thank you darling for sharing your lovely traditions! I wish you a lovely Easter and looots of yummy chocolate too!

      Vymazat
  3. Ahoj Sandři, s Velikonocemi to mám přesně jako ty, ale přesto Ti přeji příjemné a poklidné prožití těchto svátku! :-) Moc pěkné fotečky jako vždy! A líbí se mi, jak umíš využívat věci z Ikey - svícínky použité jako misky nebo talířky - to je věru nápad! Měj se moc hezky, Simča :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jsem třeba trochu inspirovala ;-) Papa! ♥

      Vymazat
  4. Sandri,jelikož to venku vypadá jako před Štědrým dnem...všude bílo...tak už pomalu Velikonoce bojkotuji ...vždyť jsou to svátky jara!A to venku není ani náhodou:-)...tak asi vytáhneme stromeček a pověsíme na něj vajíčka a zajíčky...a je hned nová tradice na světě :-)...ale i přes nával sněhu ti přeji Veselé Velikonoce papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klári, to úplně chápu, já už jsem z toho počasí taky unavená...nápad se stromečkem je dokonalý :-D

      Vymazat
  5. Sandri, prajem Ti krásne sviatky. Andrea

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné pastelové barvičky Sandruško-jemná krása!!!Přeji ti krásné velikonoční svátky ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Jůů - můžu se zeptat, kde jste pořídila ta krásná vajíka?? Díky, Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, ta jsou z loňsko kolekce This & That (na Hlavním nádraží v Praze- bohužel jejich prodejna v ČR letos končí).

      Vymazat
  8. Yummy.....chocolate ! Happy Easter my sweet friend, I hope that you have had a lovely Easter weekend xo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you darling :-) I am looking forward to enjoy Easter in Australia with you ;-)

      Vymazat
  9. Šťastné a veselé Velikonoce :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥