Inspirace- Schody a schodiště

pondělí 3. června 2013

Při deštivém počasí není nad krásné a inspirativní fotografie, které člověka pozitivně naladí k plánování, novým nápadům a chuti něco budovat a přestavovat. O Vánocích jsem pro  Vás nasbírala inspirativní fotografie svátečně zdobených schodišť a dnes bych Vám ráda přinesla několik zajímavých informací a tipů k této nepřehlédnetulné a dominantní části každého většího domu. Ohledně cen a možností můžete nahlédnout, například, na stárnky JK Plus, kde můžete nasbírat detailnější informace k realizaci a výstavbě schodů ve Vašem domě.

Ať už byste ve svém domě preferovali schody dřevěné, točité, či klasické, rozhodně se vyplatí jejich výběru věnovat tolik času  a usílí, jako tomu bylo např. za viktoriánské éry. Vždy jsem v anglických filmech obdivovala úžasná a pozoruhodná schodiště, která vedla do ložnic krásných hlavních hrdinek! :-) V dnešní době si asi málokdo může dovolit řezbované mahagonové schodiště a vlastně to ani není to, co by korespondovalo s nádherným lehkým skandinávským designem, rustikálním venkovským, šmrcovním French-Nordic, či romantickým Shabby Chic stylem.

Krása je v jednoduchosti, a tak si na fotografiích všimněte skvostných detailů, jako je vyřezávané zábradlí, kombinace bílého a hnědého dřeva v Provenece stylu, čistě bílého schodiště, které napomůže iluzi velkého a čistého prostoru, vtipně očíslovaných jednotlivách schodů, jemné patiny, či vkusně malovaného středu, který evokuje pocit, že kráčíte po koberci...














14 komentářů:

  1. no tak to umírám!!! nejvíc se mi líbí série tak prvních 5ti fotek!

    OdpovědětVymazat
  2. už nějakou dobu přemýšlím o bílých schodech. Tak uvidím:) Když já jsem na tu bílou přímo vysazená. Představa by to byla pěkná:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych bílé schodiště brala hned!!! Je to nádhera převeliká, jen ji, bohužel, v bytě nemám kam umístit! ;-D

      Vymazat
  3. Tak si se nám taky konečně ukázala! :))
    Hezké fotky.
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světluško, jsem právě evakuovaná u kamaráda, ale přeci jen jsem nechtěla blog více zanedbávat, tak jsem si na něj našla čas :-) Snad se inspirace líbila a povodeň se ti vyhnula obloukem! ;-)

      Vymazat
  4. Nádherná schodiště .... také sním o bílém schodišti - my máme natur dřevo, které je poznamenáno lety i psími drápky, zkrátka se u nás žije ...
    Krásný den... Maru

    OdpovědětVymazat
  5. I mně se moc líbí bílé schodiště, je to nádhera. Jenže u nás je to podobné, jak píše Maru v předešlém komentáři - natur dřevo s psími drápky.
    Přeji pokud možno krásný den a ať vše dobře dopadne,
    Pavla

    OdpovědětVymazat
  6. Sandri,to je ti taková nádhera...jedno schodiště krásnější než druhé...mít domeček tak by to u nás jistě nějak takhle vypadalo:-) ...měj se krásně a snad se už dočkáme sluníčka...papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  7. moc pěkné a krásná inspirace.hned je mi tak nějak lépe.krásný den

    OdpovědětVymazat
  8. Sandri, krasne schodiskove inspiracie..mne sa pacili s cislami na schodoch tie prve...:) sa priznavam dobrovolne s mojou uchylkou, ze ked idem po schodoch vzdy ich ratam :))) som ako Monk :))takto by som to mala ulahcene...xixi

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherná schodiště, mě nejvíc dostalo to předposlední. Už jsem si ho uložila pro inspiraci. Díky a krásný den, Lucka

    OdpovědětVymazat
  10. 1,2 a 9,tak ty jsou neskutecne,ale i ostatni je nadherne,pokud by jsme nemeli baracek typu bungalov,bylo by krasa neco takoveho mit.Ale zila jsem si jich alespon v byte,kde jsme meli mezipatra a na schodech po stranach nikdy nechybely stare klasicke lahve s kvetinama.Dekujeme za pokochani,Sandrusko.

    OdpovědětVymazat
  11. waaau, tu začína moja ríša tajných dverí .. schodisko s dverami :) super, beriem inšpiráciu :). Vicky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥