Jaro, jaro, jarooooo! ♥

středa 19. března 2014

Astronomická zima konečně končí a jaro nám letos začíná 20. března, tedy zítra ! Sluneční paprsky jsou jednou z nejkrásnějších věcí na této planetě a dělají s námi zázraky, takže se jich snad nelze dosti nabažit (pokud zrovna nemáme spálenou kůži od dlouhého opalování! :-). Čím krásnější a světlejší jsou rána, tím více mě baví vyhrát si se snídaní a opravdu si ji pomalu vychutnat. Včera večer za mnou na návštěvu přišla moje drahá kamarádka Adélka a i když jsem toho zrovna v ledničce neměla moc, nechybělo mi v míse avokádo...ach avokádo, to je slast! :-) Nejraději si ho dělám podle receptu z Jeanne d´Arc Living s balkánským sýrem a rajčaty, ale naprosto úžasné je vlastně ve všem!

Vymyslela jsem si lehkou pomazánku, kterou jsem namazala na ořechový chleba a jednohubky dozdobila černými olivami a bazalkou (foto najdete na Instagramu). Rozmixovala jsem ručním mixérem tvaroh se stroužkem česneku, sezamovými semínky, kapkou olivového oleje a citrónu, jedním avokádem a špetkou soli a pepře. Nu, a protože mi zbylo trochu i na dnešní snídani, nemohla jsem nevyfotit ty krásné jarní barvy. I když už v tuto chvíli, kdy píšu článek, možná spíše obědváte, tak vám posílám mnoho pozdravů a těším se zase brzy!

Látkový ubrousek- GreenGate, hrníček- Marks & Spencer, krajkovaný ubrus- H&M, skleněný talířek-Aukro.






17 komentářů:

  1. Bezva Sandri..
    jeste ze zrovna obedvam a mam plnou pusu salatku s tunakem a olivovym olejem,,jinak by jsem te prijemne proklinala jake ze me to delas chute..Ja s avokadem trchu bojuji..moc me totiz nezachutnal ale tak nejak vim,ze jsem ho asi jen spravne nepouzila,,takze jupi a zkusim tvuj receptik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Kači, u avokáda je lepší kupovat už to zralé (černé), které můžeš ihned spotřebovat...samo o sobě je prakticky bez chuti, ale když se k němu přidají rajčátka, sýr, špetka soli...hned se z toho stane naprosto neodolatelná dobrota...je nesmírně zdravé a opravdu si ho člověk zamiluje při správné kombinaci dalších surovin...tak schávlně napiš, jestli ti nakonec přišlo k chuti! ;-)

      Vymazat
  2. Opravdu parádní jarní snídaně-jen to sluníčko nějak chybí.Přeji hezký den.Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera to bylo takové všelijaké, ale první jarní den se zdá býti opravdu jarní...hurááá! :-)

      Vymazat
  3. Mnam!! :) Taky miluju jaro, konečně jsme se dočkali :)
    Fotky se Ti zase vydařily, dostala jsem z tebe chuť na vajíčka :)
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaha, to znám...někdy koukám na fotky na internetu a vidím něco, na co dostanu neodolatelnou chuť a většinou to jako na protovoru nemám doma! :-D

      Vymazat
  4. Mňam .... tak u nás doma najdeš ledacos, ale avokádo teda ne ..... budu se muset polepšit :o):o):o) .... Sandři, krásné fotky ....Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že tady u nás si avokádo ještě cestičku hledá, ale rozhodně moooc stojí za vyzkoušení už jen pro jeho neuvěřitelné množství výživových látek. ;-)

      Vymazat
  5. What a pretty lunch! Everything is so beautifully organised.

    OdpovědětVymazat
  6. Z té fotky jako úplně číší.

    OdpovědětVymazat
  7. Jééé, to je krásně veselé! Já jsem jaro vítala chlebem s máslem a pažitkou ;-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
  8. Hurááá taky z něj mám obrovskou radost:) a tvůj svěží článek je mi toho opravdu důkazem.
    Krásný víkend Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  9. Aj ja sa teším z jarného počasia! Slniečko ma nabíja pozitívnou energiou, tak ako tvoje fotografie, Sandri! Sú vždy také plné farieb a roztomilých dekorácií, také svieže a nežné... také ako to vieš len ty :-) Krásne jarné dni prajem!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥