☼ Sobotní užívání ☼

sobota 26. dubna 2014

Sedím si tak příjemně unavená na pohovce a přemítám o dnešním nádherném dnu...říkala jsem si, že se s Vámi podělím o několik svých "mobilových" fotek, které se mi podařilo zachytit při dnešních nákupech a procházkách s mou drahou kamarádkou Adélkou. Dnešní příspěvek se tedy celkem výjimečně nebude pohybovat v mém interiéru, ale vezmu vás na farmářský trh na Palacké náměstí, k Vltavě i na Vyšehrad.

Na farmářské trhy chodívám většinou jinam, ale Adélka mi povídala o oblíbených trzích na Náplavce, a tak jsme dnes dopoledne vyrazily za domácími dobrotami, květinami, točeným ciderem a voňavým pečivem. S přibývajícími hodinami byl trh dosti plný a ne všude se dalo v klidu vybírat, ale vládla zde stále veselá nálada, hrála živá kapela a lidé si pochodovali s košíkem v ruce od stánku ke stánku, kde čekali milí prodavači s ochutnávkami a skvělými produkty, jak to na farmářských trzích bývá.

Rozhodly jsme se původní farmářský nákup prodloužit o procházku po Vyšehradě a o pivo na naší oblíbené zahrádce s grilem a krásným výhledem...po cestě domů nás chytil pěkný liják a když jsme se zmoklé viděly v zrcadle, zjistily jsme, že nám jarní sluníčko zbarvilo kůži pěkně do červena, a tak nám to obzvláště slušelo! ;-D

A jakpak trávíte tento slunečný víkend vy? Mě zítra čeká mytí mých dvoudvéřových vysokých oken, tak si to budu muset zpříjemnit nějakou energickou hudbou a dobrým pitím! ;-)

















14 komentářů:

  1. Ahojky Sandry...tam muselo být tak krásně...no jo Praha je Praha :) ...u nás vůbec nepršelo...naštěstí...
    Je fajn,že jste si to s kamarádkou tak užily...
    Měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :)
    Krásné fotky Sandři. Klidně foť mimo byt i častěji :)
    Farmářský trh vypadá lákavě. :P :D
    Měla jsem v plánu navštívit market Holešovice, který je asi dvakrát do roka, ale ten truhla, se kterým jsem měla jít ležel celý den v kocovině a popíjet mléko s cukrem (Prý to na kocovinu zabírá, ale stejně to raději nebudu zkoušet :D)
    Tak jsem ráda, že jsis sobotu užila :)
    Světla

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to tak, že včera bolo v Prahe naozaj krásne, zatiaľčo u nás celý deň pršalo... na farmársky trh by som sa určite chcela ísť niekedy pozrieť, keďže milujem domáce výrobky. Krásne fotky :-).
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  4. Jej vyzerá to všetko krásne :) tiež by som rada išla niekedy na také trhy

    OdpovědětVymazat
  5. Keďže bolo včera škaredo, bola som len v kine, ale dnes je krásne počasie, takže som sa vybrala do ZOO a na zmrzlinu. A že bola dobrá - mandľová aj s lupienkami mandlí:)

    OdpovědětVymazat
  6. Lovely views of a beautiful city. It has been a long time since I visited Praha, I must come again! This summer, to Budapest, maybe next summer to Czech Republic? Unfortunately the weather in London is dull and chilly, not like Spring at all!

    OdpovědětVymazat
  7. Sandruško, ty víš, jak mě (nás) chytit za srdce, viď? Absolutní štěstí jsi ve mně svýma "výletovýma" fotkama vyvolala a ani nevím, co obdivovat dřív. Tak můžeme se domluvit, že budu obdivovat všechno? ;-)
    Tvá Vivi

    OdpovědětVymazat
  8. To je proste skvele naprosto bajecne! Toto je jeden z nejlepe prozitych dnu.Z fotek je videt ze jste si to s Adelkou krasne uzily a ja jen tise zavidim;-) Ve ct se chystam taky na trh pro sazenky jahod, na ty prazdne truhliky uz me nebavi koukat:-)
    Mej se krasne Vladka

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé, farmářské trhy, ty mám ráda, kéž by něco takového bylo i v malých Domažlicích :D ... pěkné slunné fotky :-)

    (nominovala jsem tě na sunshine blogger award http://mizuki-tanaka.blogspot.cz/2014/04/sunshine-blogger-award.html )

    OdpovědětVymazat
  10. Z těch fotek číší neskutečná pohoda!

    OdpovědětVymazat
  11. nádherné fotky. Na nějaké trhy bych se taky ráda podívala, ale nějak mi to nevychází.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj máš moc hezké fotky a hezké články ZDRAVÍ EVA

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Sandra! Tento deň si strávila nádherne. Som zo Slovenska a Prahu sme si zamilovali celá rodina a plánujeme sa tam vrátiť už po tretí krát za dva roky. Fotky sú úžasné. A tie trhy...Radi by sme tam strávili aspoň nejaký predĺžený víkend, tento krát v lete. Vianočné trhy a vianočná Praha bola tento rok úžasná. S pozdravom Mmirka

    OdpovědětVymazat
  14. Sandrus,
    na farmarske trhy se chystam a v lete me urco neutecou..je to pro mne idealne stravene sobotni dopo a nase deti si je jiz jednou uzili s tatinkem,kdyz jsem je tam vyslala na vylet zatim co ja doma trochu relaxovala a trochu pracovala.Tak moc rada ctu ze jsi si je take uzila,upne se me to k tobe hodi.Uzivej dale,pa Kati

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥