Není slunce bez deště

úterý 27. května 2014

Zamračené dny, jako tento, mi připomínají, že "není slunce bez deště". Jsou to právě ty dny, kdy si za bubnování kapek s příjemnou nostalgií uděláme šálek čaje,  aby nám práce šla pěkně od ruky a kdy se večer (nejlépe s někým :-) chumláme pod oblíbenou deku, otevíráme oblíbenou knihu...a už jsme tam..."v tom jiném světě"! Komu by se v dešti chtělo na procházku ven? Mnohem raději se projdeme světem své vlastní fantazie, v příbězích knížek, které nám pod nosem ještě umocňují omamné vůně sypaných čajů. A to jsou kouzla těch deštivých dnů. :-)

Kvalitní čaje miluji...stále hledám ty nejbáječnější a nejzajímavější chutě. V posledních dnech si nejvíce pochutnávám na zeleném čaji s třešňovým květem od Harney & Sons. Tyto čaje jsou prakticky balené v sáčcích, ve kterých jsou uchovány celé kousky bylin a lístků. Koupila jsem si svou první plechovku ve své oblíbené kavárničce, ale našla pro Vás i eshop, pokud byste tento báječný produkt neměli nikde poblíž. 

Z překrásné nabídky jejich čajových plechovek bylo hodně těžké vybrat jen jednu...ale to víte, zvítězila fialovo-růžová! :-) Cherry Blossom patří mezi příchutě z kolekce HT, tedy Holiday Tea, které jsou mistrovky míchány a poskytují tu nejvyšší kvalitu. Časem bych si ráda sbírku ráda rozšířila...jak by ne, když Harney & Sons vyhráli i "čajového Oscara". :-) Hmmm...a ta vůně...










19 komentářů:

  1. Jejich čaje miluju. Konečně nějaké, které mají skutečnou chuť. A jejich skořicový je pohádka pro jazyk, bez medu, bez citrónu. Chutná skvěle.

    Fotky jako vždy lahoda pro oko.

    Krásný den,
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm, skořicový bych v zimě mohla taky zkusit...nejradši bych měla všechny hned! ;-))) Krásný den!

      Vymazat
  2. Krasne popsane, uplne jsem se na chvilku (v praci) zasnila a predstavila si pohodovy den doma s knizkou, cajem a destem venku. Fotky jsou nadherne!!

    Taky mam hrozne moc rada Harney & Sons caje, jednu dobu jsem milovala Paris, je to bila plechovka s modrymi detaily myslim. Jsou to vyborne darky pro rodinu a pratele, plechovka je nadherna a caj vynikajici.

    Diky Sandy!

    Nat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si právě přečetla popisek k čaji Paris a už 100% vím, že tuhle plecovku kupuji příště! :-)

      "Mike si ve světoznámých pařížských obchodech pochutnal na mnoha konvičkách čaje. Jako poctu tomuto městu vyrobil směs, která mu připomíná jeden z jejich nejpopulárnějších čajů. Je to ovocný černý čaj s vanilkovými a karamelovými příchutěmi a dotekem citronového bergamotu."

      Děkuji za tip! :-*

      Vymazat
  3. A velký milovník čajů a krásných plechovek teď před výplatou a po svém slibu šetřit konečně na léto jen tiše trpí...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám! Já mám posledních pár sáčků a do výplaty ještě dalekooo! :-)

      Vymazat
  4. Já taky dost ujíždím na čajích :) Kde se dají koupit nebo očuchat v Praze, poradíš, prosím? :) Jinak krásné, krásné, krásné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Adriano, moc ráda poradím! :-) Já jsem nakupovala tady: https://www.facebook.com/kavarnacupandspoon?ref=stream a taky mají tady: http://www.lovekido.cz/bistro

      ;-)

      Vymazat
  5. The tin is sooooo beautiful, even if the tea didn't taste lovely too! It matches your colour scheme so well, too!

    OdpovědětVymazat
  6. Sandry,opět nádherné pokocháníčko...tvé fotečky jsou prostě kouzelné...
    Měj se hezky a přeji ti krásné vychutnání lahodného čaje :)
    Papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  7. Miluji tu plechovku a jsem si jistá, že bych milovala i čaj :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Sandrus,
    ty umis totalne cloveka naladit foteckami a i kdyz nyni s prichodem teplych dnu piji radeji vody doladene limetkami ci citronovou medunkou ci malinami,na odkaz urcite juknu.Vsak caje se mohou pit i chlazene,takze proc ne.Krasne kochani..dekuji.pa pa Kati

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kati, no vidíš, oni prodávají i speciální kolekci plechovek na ledové čaje, mňam! ;-) Ty bych moc ráda zkusila v létě taky... já si dělávám k snídani nebo po obědě čaj skoro denně, ale když je hodně teplo, tak na něj taky nemám moc chuť...včera jsem si ho maximálně užila, protože padaly kroupy a byla bouřku, huhuuu. :-)

      Vymazat
  9. Krásné psaní, krásné fotky a ten čaj? Já osobně momentálně "ujíždím" na čaji z čerstvé máty, kterou mám v květníku na parapetu :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juuu, čerstvé bylinkové čaje také zbožňuji! Já mám teď za oknem už jen bazalku, kterou používám na vaření, tak mi to připomíná, že si musím si taky zajít pro svěží mátu! ;-) Krásný den!

      Vymazat
  10. Já jsem taky milovnicí čaje,káva není nic pro mě :-) Miluji zejména bylinné a ovocné,hlavně sypané a zcela přírodní !!! Jdu hned juknout na tvůj odkaz :-) Krásný víkend Sandruško !

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥