Dárky z Anglie

úterý 22. července 2014

Anglické obchody jsou rájem pro milovníky nákupů! Mamka mi ze své pracovní cesty přivezla překrásné dárky, které byly přesnou trefou do černého...jak jinak! :-) Nechyběly dobroty z Cath Kidston, krajkované prádlo, ani nejdokonalejší dětské knížky do mé speciální sbírky. :-) Voňavý krém z Cath Kidston je zatím nejlepší, jaký jsem kdy od této značky měla. Opravdu vynikající sypaný Earl Grey je uložen ve stylové plechové dóze a nejlépe chutná s máslovými sušenkami ve tvaru psíků v květinovém obalu ze stejné CK kolekce. 

Opravdu velkou radost mi pak udělala knížka jedinečné spisovatelky Beatrix Potter. Její proslulé ilustrace se dotýkají  všech generací již od roku 1902, kdy vyšla první edice pohádky o králíčkovi Petrovi- "The tale of Peter Rabbit". Beatrix Potter měla jasnou představu o tom, jak by měla být její knížka veliká, aby se vešla i do malých dětských ručkou a její cena měla být co nejnižší, aby si ji mohl dovolit každý. Velmi povedeným inspirovaným pokračováním je knížka většího formátu, kterou napsala oskarová herečka a báječná autorka Emma Thompson. O ilustrace po vzoru Beatrix Potter se zasloužila Eleanor Taylor.

Nádherně o životě této nezapomenutelné spisovatelky vypovídá film Miss Potter v hlavní roli s Renée Zellweger a Ewanem McGregorem. Pokud jste ještě tento zářný snímek neviděli, pak Vám ho velmi doporučuji...rozhodně by k němu neměl chybět šálek dobrého čaje a oblíbené sušenky. Můžete se těšit na spoustu srdečnosti, odvahy, romantiky, dětské fantazie, ale i nečekaných zvratů. Miss Potter osloví každého, kdo miluje filmy s nádechem pohádkovosti...ideálně třeba po nedělním obědě! ;-) Tak a teď už dost povídání, raději pojďme na fotky...;-)










17 komentářů:

  1. Jéé, to jsem viděla film Miss Potter, jak vzniknul tento králíček :)

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc roztomilý film, fakt jsem si ho zamilovala! :-)

      Vymazat
    2. Koukám, že moje sestra již stihla okomentovat tento příspěvek :-) No, ale já jsem se chtěla zeptat - ti pejsci na poslední fotce (vlevo) jsou naaranžovány takhle schválně nebo to je jen náhoda? :-) S.

      Vymazat
    3. Hahahaha :-D Moooc jsem doufala, že si toho nikdo nevšimne...uvědomila jsem si to až když jsem tu fotku viděla na počítači, ale říkala jsem si, že to třeba aspoň někoho pobaví! Opravdu to nebyl záměr, ale musím se smát, že se to stejně "provalilo"! :-D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Marki, ani jsem nevěřila, kolik krásných dárků mi mamka přivezla...úplné Vánoce! ;-)

      Vymazat
  3. To jsou náááááádherné dárečky Sandy :****
    A ta ilustrovaná knížka, pře-krá-snéééé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, ty ilustrace bys milovala! :-) To se někdo má, jestli mají v rodině úplně první edici...!

      Vymazat
  4. No páni,moc krááááásné dárečky...Sandry,ty jsi musela být tááák hodná ,-) ...měj se hezky a užívej prima letní dny...papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, takové krásné dárky, Sandruš. Pořád pokukuju po nějakém čaji v plechovce - ale trochu se bojím, že když koupím jeden, rozpoutám tím svou vášeň mít od všeho kolekci :-D Film Miss Potter miluju, viděla jsem několikrát, hlavně i kvůli době, v níž se odehrává, moc se mi líbí kostýmy i prostředí. Hmm, asi už vím, co budu dělat v neděli :-D A asi se zajdu kouknout na to české vydání králíčka Petra (ne nadarmo pracuju v knihovně :-D) Jinak jsem ti Sandruško psala komentář k tvému předchozímu příspěvku, tak ti i tady ještě jednou moc děkuji za tvůj e-mail. Měj se krásně! S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Simi, vůbec nemáš zač děkovat, to je naprostá samozřejmost! Jsem moc ráda, že máš film v oblibě tak jako já...a víš, že mě to ani nepřekvapuje? ;-) České vydání o králíčkovi jsem našla pouze toto: http://www.databazeknih.cz/knihy/dobrodruzstvi-kralicka-petra-37942 a trochu mě u něj mrzí, že tam není ten původní obrázek na obalu, který navrhla Beatrix a je to trošku zbytečně "načančané". Její kouzlo je totiž v naprosté jednoduchosti, skromnosti a nechává tak vždycky místo pro vlastní kousek fantazie. Jsem ale zvědavá, zda se ti podaří vydání sehnat, určitě dej vědět! :-)

      Vymazat
  6. velmi zaujimavy dizajn :)
    http://simonechanell.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné dárečky Sandruško,krásný konec týdne a ještě krásnější víkend přeji :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Sandři!
    Taky sbírám pohádkové knížky! Sice nemám v okolí žádné děti, ale čtu si je ráda i sama. :)
    Ale dostaly mě ty sušenky, hned bych si dala...
    Přeju Ti hezké léto :)
    Světla

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥